formule 1

Vintage Formule Waarom F1 fans willen een oranje Mclaren?

  • Gesticht door de legendarische Bruce McLaren team heeft verschillende decoraties die deel uitmaken van het racen geschiedenis ontvangen.
  • Witte en rode Marlboro op het moment van Senna en Prost of grijs en zwart uit de tijd van Häkkinen en Coutlhard zijn aanwezig in het geheugen van elke fan.
  • Maar als er een kleur die in het verleden in verband gebracht met McLaren is oranje. We vertellen u waarom.

Elk jaar rond deze tijd, Geruchten over de nieuwe decor dat McLaren onvermijdelijk zal gebruiken ontstaan, vooral na het vertrek van Vodafone als de belangrijkste sponsor van het team in 2013, toen nog vrij vandaag.

maar, Waarom oranje? De oorzaak, in theorie, worden gezocht begin van de vorige eeuw, toen de gewoonte begonnen kiezen uit verschillende kleuren voor elke deelnemer, afhankelijk van het land waar u uw team te vertegenwoordigen. Traditie die van kracht tot de komst van de sponsors in de late jaren '60 gebleven.

Er wordt aangenomen dat Gordon Bennett Cup, die begon in 1900 worden gespeeld en is vernoemd naar de Amerikaanse miljonair eigenaar van de New York Herald, markeerde het begin van deze traditie tot Eliot Zborowski Count suggereren dat het om gemakkelijker te onderscheiden van de verschillende deelnemers. Zo is het lichaam kleuren en getallen, evenals een code voor elk land werden opgericht.

Zo ontstond het mythische Rosso Corsa Ferrari (en dus de Alfa Romeo en Maserati, evenals andere Italiaanse teams, gebruikte deze kleur), British Racing Green voor de Britse of wit (die soms was zilver) voor de Duitsers. Maar niet, in het geval van Nieuw-Zeeland een land van oorsprong van Bruce McLaren, de kleur toegewezen was niet oranje.

Groen en Wit

De kleur een originele manier toegewezen aan Nieuw-Zeeland was de groen, zwart en zilver en daarom, wanneer Bruce McLaren en Chris Amon debuteerde met M2B bij de Grand Prix van Monaco 1966, dat moeten de gebruikte combinatie geweest. Maar het was niet, want in dat geval waren het fotograferen voor de legendarische film van John Frankenheimr, Grand Prix. McLaren gerold 'interpreteren' Pete Aron en koos ervoor om iets afwijken van de decoratie schilderen het chassis van witte en groene langsstrook.

oranje arriveert

In 1967, Bruce McLaren nam de beslissing om een ​​meer opvallende decoratie vast te stellen om duidelijk te onderscheiden van de rest van rivalen en McLaren M6A Can-Am begon de manier waarop een jaar later, zou hun modellen van de Formule 1 voortzetten Dat mode, orange werd de traditionele kleur van momenteel gevestigd in Woking team, ondanks het feit dat dit moment slechts drie jaar in de top vlucht motor. In 1972, met de komst van Yardley als sponsor, White ging om het grootste deel van het lichaam te domineren en, in 1974, Marlboro gedwongen om hun traditionele kleuren te veranderen, situatie bleef ongewijzigd tot zijn vertrek in 1997.

uitzonderingen

Gedurende de gehele periode echter een aantal uitzonderingen. Net als Ferrari kwam om te concurreren in de Grand Prix blauwe VS in 1964 in protest over een geschil met de Automobile Club van Italië, McLaren kwam tot de rode gebruiken met een donkere longitudinale band in 1967 en in de Grand Prix van Portugal 1986, Keke Rosberg McLaren droeg een oranje tint in plaats van rood Marlboro.

Een terugkeer naar de 'oorsprong'?

Met het vertrek van Ron Dennis en de afwezigheid van een sponsor, los geruchten over een mogelijke terugkeer naar oranje McLaren hebben per jaar gestegen. Voor het netwerk kan schetsen die beter inspelen op de wensen van de fans zoals Bull Design by Sean bij dit beeld artikel- en gebruikt door het team aan de indieningsdatum van de nieuwe auto aan te kondigen heeft niet zien om die verlangens te voeden. Nu kunnen we alleen maar hopen tot en met 24 februari tot en met als uiteindelijk weer te zien de oranje McLaren, of teleurstelling blijft nog een seizoen.

Programma van presentaties 2017 F1-teams

foto's: Ontwerpen Sean Bull | F1.com | McLaren.com