volvo

Volvo revolutioneren hybriden 2018

De plug-in hybride technologie Volvo Twin Engine omvat verschillende soorten aandrijfsysteem. Met één of twee motoren, kan worden gemonteerd op verschillende modellen, maar het merk is de voorbereiding van een geheel nieuwe technologie in de industrie zien we in XC40 en S90.

Nieuwe CMA platform en T5 Twin Engine hybride systeem.

Handelsnamen Volvo T4, hebben T5, T6 of T8 altijd een speciale betekenis, die van een hogere prestaties dan een normale benzine of diesel versie. Met de hybride technologie, is het erin geslaagd om hogere prestaties in termen van snelheid en acceleratie met het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van het lachen voor zware voertuigen zoals de XC90 bieden.

Twin Volvo Engine is de naam van het Zweedse merk voor plug-in hybride aandrijfsysteem. De eerste toepassing en we hebben gezien in de nieuwe Volvo XC90 T8 heeft twee elektromotoren, die tussen de motor en de transmissie en een op de achteras.

Na T8, T5 aan de beurt

Het is een klassieke combinatie die alle fabrikanten gebruiken, maar met de nieuwe CMA platform speciaal ontwikkeld om zijn modellen 40 Series renoveren, De fabrikant heeft ook een draai aan de plug-in hybridetechniek die in première in deze nieuwe reeks, zal de eerste de nieuwe XC40 in 2018. Een paar maanden later aan te komen in de showroom, Volvo is ook van plan om de S90 en V90 monteren.

Detail van de nieuwe 1.5 turbo blok met een elektromotor op de versnellingsbak.

De concepten die in 40.1 en 40.2, technologie T5 Twin motor combineert een elektromotor en een benzinemotor driecilinder 1,5 liter turbo 250 pk leveren. De verbrandingsmotor ontwikkelt een vermogen van 180 pk, 10 minder dan vier cilinder 2,0 liter met 190 pk afgeleid plus de elektromotor 70 CV.

In de meeste computers met een hybridesysteem met de verbrandingsmotor in een dwarspositie wordt de elektromotor tussen het blok en de transmissie, maar T5 Twin Engine optie zal een DSG en zeven versnellingen elektromotor hebben en geplaatst op de top van de transmissie, leveren van de torsie direct op de uitgaande as van de dubbele koppeling door één van de twee ingaande assen van de transmissie.

Bij een dubbele koppeling is bijna twee handmatige overbrengingen, waardoor hun tandwielparen op een ingaande as en oneven andere versnelling, de beide assen concentrisch roterend rond elkaar en afwisselend gekoppeld via afzonderlijke koppelingen. Elk tandwiel is geplaatst wanneer de transmissie kiest de eerste versnelling en de koppeling tussen de ingaande as en de motor is gekoppeld; terwijl de tweede versnelling al voorgeselecteerd, zodat wanneer de snelheid toeneemt, de koppeling op de ingaande as van de oneven versnellingen en de koppeling gedeactiveerd in de ingaande as van de even versnellingen tegelijkertijd aangrijpt.

Overzicht van de werking van de elektromotor en de overbrenging van hybride stand.

T5 configuratie Twin motorontwerp maakt gebruik van dubbele koppeling automatische transmissie bij het aansluiten van de elektromotor één van de ingaande as van de transmissie (Voor de tweede, vierde, zesde en omgekeerd) na de koppeling. Met andere woorden, de twee assen van de transmissie-invoeras roteert continu debiet en of koppelingen zijn geopend of gesloten; Koppelingen eenvoudig bepalen welke as ontvangt het motorkoppel afhankelijk van de ingeschakelde versnelling.

In de nieuwe plug-in hybride modellen Volvo, wanneer de elektrische motor ingangsvermogen in hybride modus zal dat via de tweede of vierde versnelling, zelfs wanneer de torsie wordt naar de eerste, derde, vijfde of zevende versnelling op de andere ingaande as.

Te begrijpen eenvoudiger manier, aannemende dat de transmissie in de derde versnelling, zal de koppeling op de ingaande as van de oneven versnellingen in te schakelen en de stroomtoevoer van de benzinemotor, terwijl de elektromotor macht toevoegen andere ingaande as met het tandwiel van gekoppelde paren.

Aangezien de achteruitversnelling op dezelfde ingaande as van de paren, T5 Twin Engine systeem maakt cirkelvormige elektrische trillingswijze reverse, aangezien geen van de twee primaire koppeling aangrijpt.

Volvo XC90 T8, dus dit nieuwe plug-in hybride