volvo

Volvo revolusjonere hybrider 2018

Plug-in-hybrid teknologi Volvo dobbel motor omfatter forskjellige former for fremdriftssystem. Med en eller to motorer, kan det monteres på forskjellige modeller, men merket forbereder en helt ny teknologi i industrien vi ser i XC40 og S90.

New CMA plattform og T5 Twin Engine hybridsystem.

Produktnavn Volvo T4, T5, T6 eller T8 har alltid hatt en spesiell betydning, som av en høyere ytelse enn en vanlig bensin eller diesel versjonen. Med hybrid teknologi, er det klart å gi høyere ytelse når det gjelder hastighet og akselerasjon med drivstofforbruket og CO2 utslipp av latter for høy vekt kjøretøyer som XC90.

Twin Volvo Engine er navnet på det svenske merket for plug-in hybrid fremdriftssystem. Den første applikasjon, og vi har sett i den nye Volvo XC90 T8 har to elektriske motorer, en mellom motor og girkasse og en på bakakselen.

Etter T8, T5 tur

Det er en klassisk kombinasjon som alle produsenter bruker, men med den nye CMA plattform spesielt utviklet for å renovere sine 40 modeller serien, Produsenten har også gitt en vridning til den plug-in hybrid teknologi som har premiere i denne nye serien, vil den første er den nye XC40 ankommer forretningene i 2018. Noen måneder senere, Volvo har også til hensikt å montere S90 og V90 i.

Detalj av det nye 1,5 Turbo blokk med elektrisk motor montert på girkassen.

De er presentert i 40.1 og 40.2, teknologi begreper T5 Twin Engine kombinerer en elektrisk motor og en bensinmotor tresylindret 1,5 liter turbo for å gi 250 hk. Forbrenningsmotoren utvikle en kraft på 180 hk, bare 10 mindre enn fire sylinder, 2,0 liter med 190 hk avledet pluss den elektriske motoren 70 CV.

I de fleste modeller som er utstyrt med et hybridsystem med varmemaskinen plassert i en tverrliggende stilling, blir den elektriske motoren som befinner seg mellom blokken og overføring, men T5 Twin Engine alternativet vil ha en direkte skift girkasse og syv-trinns elektrisk motor og plassert på toppen av overføringen, leverer dreiemoment direkte til den utgående aksel fra direktekoblings overføring gjennom en av de to drivaksler for overføringen.

Gitt en dobbel clutch overføring er nesten som to manuelle transmisjoner, bringe sine hjulparene på en inngangsaksel og odde et annet gir, de to aksler er konsentriske roterer rundt hverandre og er vekselvis koplet via separate clutcher. Hvert utstyr er satt inn når sendingen velger det første gir og kløtsj mellom den inngående aksel og motoren er koplet; mens det annet gir er allerede på forhånd valgt, slik at når hastigheten økes, blir clutchen på den inngående aksel av ulike gir og kløtsj deaktiveres i inngangsaksel til de like tannhjul samtidig i inngrep.

Omriss av driften av den elektriske motoren og transmisjonen i hybrid-modus.

T5 konfigurasjon Twin Motor design utnyttet dobbelt-clutch automatgir ved tilkopling av den elektriske motoren til en av de inngående aksel på overførings (For den andre, fjerde, sjette og omvendt) etter clutchen. Med andre ord, de to aksene til overføring inngangsakselen roterer kontinuerlig produksjon og hvorvidt klørne er åpne eller lukket; Clutcher bare kontrollere hva akse mottar motordreiemomentet, avhengig av inngrep gear.

I den nye plug-in hybridmodeller Volvo, når den elektriske motoren inngangseffekten i hybrid-modus vil den gjøre dette via den andre eller fjerde tannhjul, selv når dreiemomentet er rettet mot den første, tredje, femte eller syvende tannhjul i den andre inngående aksel.

For å forstå den på en enklere måte, idet det antas at overføringen er i tredje gir, vil clutchen til den inngående aksel av de odde tannhjul i inngrep med og levere kraft fra bensinmotor, mens den elektriske motor vil tilføre strøm til en annen inngangsaksel med tannhjul av koblede par.

Siden den reversgiret er på den samme inngangsaksel av parene, T5 Twin Engine systemet tillater sirkulær elektrisk modus revers, Siden ingen av de to primære clutchen er engasjert.

Volvo XC90 T8, så dette nye plug-in hybrid