mini

Een zeldzame veiling MINI Cooper S Ringo Starr

Bonhams zal worden geveild in Londen de vreemde MINI Cooper S Radford / Hooper Ringo Starr, die de beroemde drummer van The Beatles gebruikt tussen 1966 en 1968, precies de psychedelische band. Deze gewijzigde Cooper S heeft een configuratie weinig weergeven.

MINI Cooper S van Radford / Hooper.

Degenen die naar de volgende veiling komen Bonhams ze in Londen een zeer speciaal stuk, de MINI Cooper S te vinden Ringo Starr, de beroemde batterij wordt gebruikt voor een tijdje in de IJzige tijd van The Beatles. Dit probleem is bekend bij Britse fans van het model, zoals het is blootgesteld gedurende een lange tijd en is gekomen om ook deel te nemen aan een hoofdstuk van Top Gear.

overgenomen door Brian Epstein, de manager van de Britse band mei 1966, heeft de batterij tot juni 1967. Dat normaal was niet de naam, zoals Epstein die verantwoordelijk is voor het kopen van auto's in de groep was. Lessen volgt ook de sequentie van Aston Martin DB6 van Paul McCartney, die vermoedelijk het werd gekocht op hetzelfde moment.

Zoals we kunnen zien op de foto's is het niet een voorbeeld van het gebruik van de MINI Cooper S, want het heeft significante veranderingen. Op dat moment, twee van de belangrijkste workshops werden gemodificeerd dit model Radford en kuiper & co, en beide hun stempel gedrukt op deze kwestie. door Richard Starkey (Ringo) de gevraagde specificaties waren zeer specifieke, dus dit toestel is heel bijzonder.

veel exemplaren van de klassieke MINI hatchback zal niet te zien.

In aanvulling op de volledige esthetische en in dit apparaat transformatie, we zijn als Het heeft de zeldzame onderscheiding, omdat achterklep, hatchback stijl. Dit komt omdat Ringo gevraagd om de batterij te vervoeren in de kleine nut, zodat de wijzigingen omvatten een praktische achterklep. We weten niet hoeveel exemplaren van de klassieke MINI bestaan ​​nog steeds met deze functie, maar als dit is niet de enige, natuurlijk moet er heel weinig zijn.

De lijst met veranderingen in deze uitgave zijn talrijk en gevarieerd. De binnenkant is bekleed met zachte weefsels, zoals de romp en de opklapbare achterbank, elektrische ruiten eigenschappen, veel hout en chroom overal. Naast een doek schuifdak en bredere assen met grote wielen treden. Het monster leed in het verleden diverse restauraties, hoewel hij is volledig origineel, en zelfs het missen van een aantal elementen.

Ringo Starr leidde de MINI regelmatig tot verkocht in 1968, moment dat ze verdween, omdat ze niet voorbeeldig records tot 1977, waarbij kocht de ouder die de huidige leverancier. De prijs is niet bepaald goedkoop, Bonhams gewaardeerde een waarde tussen de 100.000 en 140.000 euro. Tijdens de behandeling van de zeldzaamheid en zijn geschiedenis, zou het niet verrassend zijn te bereiken of zelfs groter zijn dan die prijs.

foto's: Bonhams