Mercedes

autonoom rijden: de vrachtwagen van de toekomst op basis van Mercedes-Benz

Aspecten als technologie aan boord, de rijveiligheid en autonoom rijden zelf zijn niet exclusief auto's: vrachtwagens willen ook laten zien dat de toekomst is hier. Mercedes-Benz presenteert haar 'Future Truck 2025' met autonome rijden op snelwegen en veel elektronica aan boord Dus de vrachtwagens van de toekomst zal zijn in tien jaar?.

De tijd dat auto's zonder tussenkomst van de bestuurder zal lopen is niet langer een zaak van de verre toekomst, maar in toenemende mate is dichterbij en het is bijna aanwezig. In aanvulling op technologiebedrijven als Google en haar autonome auto, hebben veel fabrikanten ook aan het werk gezet om dit concept te realiseren, zoals gewenst door sommigen als absoluut verguisd door anderen.

Wat is boven alle twijfel verheven is dat elektronica heeft de auto bereikt te blijven, het nemen van steeds actievere rol te verhogen rijveiligheid, alsook om meer comfort voor de bestuurder zelf in de vorm van hulp of bijstand. En niet alleen wij praten over auto's, maar ook in de truck wereld de trend in dezelfde richting, althans volgens Mercedes-Benz.

de Mercedes-Benz Future Truck 2025 is nog een prototype, gemaakt met de intentie om een ​​voorbeeld van wat de wereld van het wegvervoer en de truck in tien jaar. En hoe kan het ook anders, de technologie speelt een belangrijke rol. Bijvoorbeeld, in deze vrachtwagen, Mercedes-Benz afziet van traditionele spiegels, het vervangen van camera's en grote schermen. Het ontwerp is ook de meest futuristische, met een zeer schone voorzijde met LED-verlichting verborgen.

Maar ongetwijfeld de belangrijkste nieuwigheid van deze truck toekomstige Mercedes-Benz is haar autonoom rijden, voorlopig alleen beschikbaar voor snelwegen. Onder de naam 'Highway Pilot', kan de truck zelf rijden op hoge snelheid wegen zonder tussenkomst van de bestuurder, dankzij een complex systeem van camera's, lasers en radar. Zo veiligheid wordt verhoogd, theoretisch te vermijden, zodat de bestuurder in slaap viel achter het stuur als gevolg van vermoeidheid of eentonigheid.

Zoals je kunt zien in een aantal van de foto's, kan de bestuurder ontspannen op snelwegen en aandacht is niet nodig en kan zelfs worden afgeleid door een tablet zitten comfortabel. En dit is een ander belangrijk 'Future Truck 2025 MercedesNiet alleen leidt alleen, maar biedt ook veel ruimte en comfort aan boord, zowel in de cockpit en in de achterkant van zijn cabine.

Dus, waarom je een chauffeur nodig? Naast het monitoren van het systeem, op conventionele wegen (buiten de snelweg) moet de vrachtwagen vol menselijk ingrijpen als de 'Highway Pilot' wordt alleen geactiveerd als de bestuurder wil dat bij snelheden van 80 km / h.

Wanneer de truck circuleert in de standalone-modus, de LED-verlichting te maken blauw buitenkant, en bestuurder als ingrijpen noodzakelijk is, geeft het systeem een ​​alarm, het uitvoeren van een automatisch remmen en stoppen wanneer de bestuurder de waarschuwing niet gehoor geven.

Toch ontbreekt een decennium voor de autonome rijden vrachtwagens eigenlijk gedaan. Op het moment dat dit prototype is alleen in staat om te rijden op de snelweg, waar er minder verkeer, laan veranderingen zijn gladder en meer van tevoren en er zijn geen obstakels of voetgangers, aspecten die veel ingewikkelder autonoom rijden in de stad te maken. Maar in tien jaar, is er ook tijd voor deze belemmeringen zijn opgelost ...

beelden: Daimler