nyheter

Suspensjonen av våre biler (II): mest brukte systemer

Suspensjoner har utviklet seg mye i løpet av årene. Avhengig av kvaliteter og bruk av bilprodusenter bruker visse typer suspensjoner. Vi vil vite de forskjellige typer oppheng mest brukte med sine fordeler og ulemper.

Så langt har vi snakket om de mest vanlige systemer og fjæringsoppsett som gjelder for de fleste biler. Alle disse komponentene kan kombineres på mange måter, noe som resulterer i muligheten for forskjellige konfigurasjoner.

Suspensjonen av våre biler (I): Analyse og introduksjon

I denne nye utgivelsen vil vi beskrive den mest brukte av produsenter for både forakselen og de bakre forsamlinger.

Suspensjonen på forakselen

For mange år de aller fleste biler montert uavhengig fjæring foran. Dette har den fordel redusert uavfjærede vekt og vibrasjoner som oppstår i et hjul ikke påvirker hverandre. Fordelene er mange, nivå av komfort og effektivitet øker betydelig sammenlignet med de gamle stive suspensjoner.

Det elastiske element som brukes i forhjulene er fjæren, men noen ganger torsjonsstaven er brukt. Bestemmelsene mest brukte er:

  • Mc Pherson suspensjon.
  • Doble bærearmer suspensjon.

MacPherson fjæring

Denne type suspensjoner er den mest brukte på grunn av sin enkelhet og god oppførsel. Det er en fjær og en demper konsentrisk hvis øvre ende er festet til chassiset og under leddet. Bufferen har vanligvis en støtte for understøttelse ved den nedre ende og en kopp som holder den øvre fjær. Koppen er forankret til hoveddelen via Silentbloc og bunnen av spindelen er festet til en arm som i sin tur er festet til chassiset.

Fordelene er særlig enkel og økonomisk nivå, men som det ytelsesnivå overskrider visse grenser systemet ikke gi mer av seg selv og har til å gå videre til mer komplekse som de doble triangel suspensjonene når vi assimilere bestemte strømnivåer.

Dette er en suspensjon MacPherson

Dobbel arm forstilling

Det er å plassere to overlagrede trapeser (en øvre og nedre andre), hvis ender har et hengsel som holder spindelen. Fjæren og demperen er montert konsentrisk og deres ender er festet, fra side til lavere trapezius, og den andre til chassiset.

Begge systemene kan være ledsaget av stabilisatorstag og bukseseler reaksjon vil fungere lettere suspensjon.

Det er et system som brukes i racing biler og idrettsbane for deres nivå av effektivitet siden det gir et nivå av stivhet og overlegen helling.

Detalj doble gaffel fjæring

Suspensjonen på bakakselen

I det bakre opphenget mer variasjon enn på forsiden, for å være mange biler med uavhengig fjæring skjer, og med suspensjoner for stivt eller delvis stivt akse.

suspensjon aksel

Det er mest brukt av terreng transport. Det er å tilveiebringe en stiv aksel som forbinder de to bakre hjul. Systemet kan være ledsaget av fjærer eller bladfjærer som elastisk, støtdempere, strevere og stag reaksjon. Det har fordelen av enkelhet i konstruksjon og lave fremstillingsomkostninger.

En annen funksjon er invariability av faller på drivhjulene ved kjøring på ujevnt underlag og den ulempe at vibrasjonene i et hjul blir overført til den andre. Men hovedproblemet er at den har en stor uavfjæret vekt. Dette betyr at når fanger en hump, fører til mer treghet på det hjul, noe som innebærer flere returer og tap av grep.

suspensjon aksel

En mellomliggende løsning på dette problemet er å montere en stiv aksel og understellet holder differensial-gruppen. Således fordelene ved en stiv aksel oppnås uten den opphengte vekt er meget høy.

En mellomliggende løsning på dette problemet er å montere en stiv aksel og understellet holder differensial-gruppen. Således fordelene ved en stiv aksel oppnås uten den opphengte vekt er meget høy.

Stiv akseloppheng

Det er en akse som forbinder de to armene foran hjulene, slik at armene blir "liggende". Selv tilsynelatende kan være en stiv aksel, som bærer profilaksen er i V og tillater små vendinger. Dette systemet har store fordeler som meget god ytelse oppnås med stor enkelhet i fremstilling.

Detalj stiv akseloppheng

uavhengig fjæring

Den uavhengige Suspensjonen blir i økende grad brukt i bakre aksler dag. Kort sagt, er det en suspensjon hvori en akse har ingenting å gjøre med den andre. Har store fordeler i form av atferd og dens viktigste ulempen er produksjonskostnadene. Dens arrangement brukes:

  • Etterfølgende armer med fjærer, stabilisatorstag og støtdempere.
  • Etterfølgende armer med torsjonsstaver, stabilisatorer og buffere.
  • multi suspensjon.
  • Mc Pherson suspensjon.

Dette er en uavhengig fjæring