nyheter

Hydrogen versus moderne elektriske batterier, hvem vil vinne?

  • Hydrogen brenselcelle utvikler seg meget langsommere kommersielt sett.
  • Forskjellige elektriske modeller homologeres og styrte områder over 300 kilometer.
  • Investeringene som kreves for å lansere hydrogen er mye høyere, og kostnadene er alltid høyere.

Hydrogen tanking modellen er tilnærmet det beste vi har blitt vant olje. Det kan ikke fylles hjemme, men på steder autorisert til å gjøre det, hidrogeneras

To teknologier kommer til å kjempe i fremtiden ved hegemoni av veier, elektrisk og de av hydrogen, Selv om det vil være hybrid og elektriske generatorer som modeller formede skille olje samt gassmotorer og syntetiske / biodrivstoff. Bensin og konvensjonell diesel blir stadig mer fremtidig olje farge. Årsaken til dette er først og fremst miljø, snarere enn en knapphet på råolje.

Autonomier av elbiler øker kraftig de siste månedene. Batteri optimalisert design klarer å få mer energitetthet uten å endre livability, stammen eller ytre dimensjoner på kjøretøy. Autonomier homologert i mange tilfeller overstige 250, 300 og 400 kilometer. Betyr det at vi kan allerede reise? Vi kjører ikke.

Øker batterikapasiteten, lade hastighet ikke

Godkjenning er uhyre fordelaktige betingelser for elektriske biler. For eksempel Renault ZOE z.e. 40, som godkjenner 400 kilometer med 41 kWh batteri, ville ta et gjennomsnitt på ca 10 kWh / 100 km. Ut av byen Det er en gjennomsnittlig umulig å få normale hastigheter med mindre det er nedoverbakke. Innenfor realistisk handling er 200-300 kilometer, og nådde 120 km / t, air condition og kjører ved hjelp av en helt normal måte.

Rask lading nettverk er avgjørende for at lang avstand reise

Autonomi er svært variabel, avhengig av bruksbetingelsene, vil de elektriske motorene "bush" nådde motorvei hastigheter oppnås maksimal effektivitet oppnås ved lav hastighet og lav hastighet. For normal, er det bare én girutveksling, og meningsløs put "marsjer" en elektrisk. I utgangspunktet bare skal vi endre akselerasjon, ikke autonomi, og vil legge vekt og mekanisk friksjon. Ikke interessert.

Mye elektrisk rekkevidde = høy pris

Opel Ampera-e, som er den mest lovende generalist i form av autonomi, kan nå 400 kilometer reell autonomi. Å reise er viktig å bruke raske ladestasjoner som vil forlenge reise, men de gjør mulig. Dette krever et offentlig nettverk som i dag, er nesten ikke-eksisterende.

Enda mer lovende til å reise hydrogen fylles i minutter og autonomier er overlegen. Hovedproblemet med denne teknologien er at alt er fortsatt dyrt høres hydrogen: Biler, brenselceller, riding "hidrogeneras", Innhenting av hydrogen i seg selv (ikke løs), etc. Nå bare det er fornuftig å bruke hydrogen i svært spesifikke områder av verden.

Toyota håp "massify" Mirai neste tiåret, men det vil fortsatt være et svært lavt volum (ca 30 000 per år)

Flere selskaper kjører, din egen "lomme", Installasjon hidrogeneras å skape et nettverk av offentlig fylle bensin. Når det er nok dekning, er pionerene oppmuntrende. Ellers er det litt dumt å bruke et beløp tilsvarende doble eller tredoble en konvensjonell bil som kan gå hvor som helst. I de fleste tilfeller, nå pionerer refueled "gratis", men de betaler en betydelig månedlig avgift.

Nå dra nytte elektrisk

Vil være lettere å montere en rask lading nettverk for elbiler hidrogeneras et nettverk. For at dette skal være raskere, vil oljeindustrien må få i hvitløk og forutse den uunngåelige, hvis ikke, en dag vil de ha å drikke sin raffinert olje. Det er ikke så enkelt som å plassere et innskudd og et par av pumper, lagring av hydrogen er komplisert og dyrt å være sikker. Og at det er, er det trygt.

Etter min mening, Det er ikke til å pålegge enhver teknologi over den andre, som fordeler og ulemper ikke overlapper hverandre, den elektriske har noen fordeler og hydrogen er andre. Det er klart for kort og middels rekkevidde elektrisk ende opp med å bli mer interessant, spesielt hvis overstige 30 til 40 kWh batterikapasitet og kan lades opp til 80% i 15-30 minutter. Lang avstand hydrogen, dersom det lavere kostnader, vil være bedre enn noen av de aktuelle diesel.

Tesla biler er high-end, vi må ikke glemme at lille detalj

Inntil nylig, mye autonomi mente mange banker (mer vekt, volum) og dedikerte plattformer for elektriske biler, Tesla case. Gradvis den generelle størrelse og kompakte modeller er nå autonomi mer enn anstendig, men igjen, å se på hvilke vilkår. Ikke forvent nedbrytende sprang i batteriteknologi.

Midten av neste tiår biler hydrogen brenselcelle vil begynne å være tilsvarende rene elektriske priser, men adopsjon er svært avhengig av et sterkt offentlig og privat investering: ingen nettverks det er ingenting å gjøre. En dårlig elektrisk kan lastes sakte i eksisterende infrastruktur eller lave investeringer, innebærer rask opplading høyere kostnader.

For eksempel, en rask oppladning punkt for en bystyret kan koste mer enn 40.000 euro bare for å plassere og betale kraftselskapet om 5000 euro per år forutsatt at ingen bruke! Du bør legge effektforbruket som det er kontrahert, dvs tilgjengelighet. De vil begynne å plassere flere last poeng når du ser en forretningsmodell for at.

Nettverket av hydrogen drivstoff begynner å bli interessant på steder som California og Japan, hvor de investerer tusenvis av dollar / euro

Med andre ord, vil opplading ikke være gratis, ikke billig

På ingen plass som hjemme, sier de. Det samme kan sies om laster for elektriske biler, til en pris som kan overstige to eller tre ganger for å gjøre det i den komforten av garasjen. Vil fortsatt være billigere enn å gjøre dinosaur juice, eller i verste fall til en lignende pris. Forbrukeren er villig til å reise til at dersom den daglige rutinen liv og sparer opptil 80% på drivstoff.

For hydrogen fyllingen er økonomisk, må det bli masseprodusert og organisk, uten å trekke fossilt brensel eller energi-ineffektive prosesser. Som fortsatt ikke har blitt løst på en massiv skala. Oppnå rikelig og fornybar energi for elektriske biler er mye nærmere å bli oppnådd. Videre er overskuddet av systemet kommer til å kaste bort mye mindre, så øker flåten av elbiler.

Elektrisitet kom til å bli, og er ustoppelig

I fremtiden vil vi ikke snakke om bensin eller diesel, snakk om pluggen eller brenselcelle. Ingen systemer er bedre enn den andre, de er komplementære. Byene vil bli roligere og renere, Som de gamle forbrenningsmotorer gå stanse sine rømming. The 2030s vil være svært svært forskjellig fra i dag, og du vil se.