bil tester

Peugeot 308 SW 1,6 e-HDi. Familie og plassbesparende

Under presentasjonen av den nye Peugeot 308 i Córdoba har jeg hatt muligheten deconocer komplett utvalg av kompakte kropper loon etter oppdatering. Stakkars meg jeg ikke kunne prøve THP 200 hk motor. Men jeg var i stand til å nyte noen timer med SW 308 e-HDi mikrohybridteknologi. Teknologi som jeg har hørt veldig bra, og sannheten er at jeg ønsket å prøve hvordan det går.

Endringer i den nye 308 vedrørende estetikk (ny front), mekanisk (e-HDi ny motor, å spare drivstoff og utslipp) og utførelser (en spesifikk overflate for GTI versjon).

Den mikro-hybrid teknologi består av et startsystem&Stopp nye generasjonen som allerede kan nyte både 508 og broren C4 gruppe. Forskjellen er at bare 308 i dag har mulighet til conbinar denne teknologien med en manuell girkasse 6-trinns.

Hva mest overrasket SW kroppen 308 er at det er mulig å ha en tredje seterad, noe som tilsvarer 7 seter og stor modularitet av de siste to rader med seter.

ytre

Visuelt endre flere høydepunkter i den nye Peugeot 308 er inkluderingen av LED kjørelys rundt plastdeksel av tåkelysene. Dessuten, i fronten har vi en ny hodelykt utforming nå har en mindre skarp og mer beslektet med den nye merkevaren pålagt fra 508 (Test Peugeot 508) aspekt. Hvis vi utstyre modellen med Bi-directional beacons xenon bunnen av denne for å forandre en farge titan.

Nye Peugeot 308 SWBlant de tåkelys har vi en ny grill "flytende" mindre, forme dette finne en krom linje som skiller dette fra resten av den fremre. Støtfangeren krysset grillen kan nå Satin Black (avhengig av versjon) og den forsvinner "nese" som det har generert mye kontrovers. Endelig nye sølv løve logo, som vi først så i RCZ, ser ut i vår 308 (Link Test RCZ).

Det faktum at disse endringene gjør bilen mer attraktiv og fremfor alt mer balansert i forhold til andelen av medlemmene av snuten. Til slutt finner vi en bil som har modnet hans stil til noe mer raffinert yactual uten å miste synet av design kommer.

Når det gjelder den kjente versjon kalt SW på baksiden har en stor port som letter innføringen av lasterommet. Anordningen av frontlyktene utover fører til at dimensjonene av porten justeres mulig.

Nye Peugeot 308 SW

Panoramataket serien i denne kroppen oppdager helt glassert overflate i ca 10 sekunder. Dette blir helt manuelle prosessen kan du velge hvor langt fjernet taket dekk, og dermed gir lys inn i hytta vi ønsker, avhengig av kravene for øyeblikket.

SW 308 måler 4'5 m lang, 1,8 m bred og 1,5 m høy, det vil si mer enn 22 mer enn ubetydelig høyere versjon av 3 og 5 cm og dører.

interiør

Inne fant vi også noen endringer. Det mest slående er det nye rattet, flat i bunnen. Dashbordet er nesten symmetrisk og har skiftet stenderne for å gi bedre oversikt. Vanligvis interiørmaterialer har økt i kvalitet (avhengig behandling materialer)

Peugeot 308 SW nytt interiørBaksetet i 308 SW er fullt modulær. Serie kjøretøyet har 3 seter i den bakre. Disse setene er individuelle og lett flyttbar. Som en ekstra kan du velge å ta en ny en til to flere seter for tredje seterad, hver med bilbelte. Setene i den andre og tredje rad er lett håndterlig og folding, slik at vi kan fordele setene avhengig av lastbærende late. Den fremre passasjersetet kan også bli kastet.

Det bør imidlertid bemerkes at tredje seterad ikke kommer til å få plass til to voksne. Det bør være oppmerksom på at disse to setene er montert på den flate overflaten av stammen uten ben høyde for at riktig sittehøyde. Så bruk disse to setene skal imøtekomme barn. I tilfelle av ikke ønsker å bruke setene i andre eller tredje rad vi kan demontere dem og la dem hjemme uten problemer.

Inne har vi distribuert flere hull for å gjøre livet mer behagelig i bilen. Ifølge Peugeot tilsatt 42 ul samlet oppbevaring av hvilke den tredje raden også fordeler.

Nye Peugeot 308 SW Porter

Støvelen er svært variabel, alltid avhengig av antall plasser i kupeen. Denne kapasiteten kan nå 2149 l. men det kan være nesten 0 l. hvis vi bruker de 7 seter. Volumet under skålen og fem seter er 674 liter.

Den flate bunnen av bagasjerommet og stor dør forenkler arbeidsbelastning og losse stedene vi ønsker å formidle. Munnåpningen Stammen er på bakkenivå.

Reservehjulet er plassert under bagasjerommet kun tilgjengelig fra utsiden av kjøretøyet.

praktisk

Overledning SW 308 e-HDI FAP 112 CV i løpet av dagen er som et HDI noen. Bruk av systemet har ingen effekt mens du kjører, unntatt forbruk. Generator kraft og den supplerende batteri gjør for start av motoren ikke interfererer med andre elektriske kjøretøy, slik som luftkondisjonering, radio, lys, etc.

Motorvogn vet å bevege seg med letthet og både forbruk og utslipp er lavere i forhold til diesel søsken uten denne teknologien.

Nye Peugeot 308 SW

Den delen som de fleste steder i denne kroppen er høy evne til å laste og transportere folk, og er spesielt godt løst i denne 308 SW. Muligheten for fullstendig å demontere setene i den andre og tredje rad og muligheten for bretting av passasjersetet gir mange punkter i sin favør. På denne måten kan vi bære objekter som er spesielt lang, kompakt Hovedproblemet for denne sektoren. Men det teppe som dekker bunnen av lasteområdet kan nå glide gjenstander har lastet hvis de ikke er tilstrekkelig sikret, et problem kompliseres ved fravær av kroker eller avdelinger som tillater oss å feste tau stedene.

Med fare for å ta feil tror jeg det er den kompakte 7-seters mindre salg. Dette gjør den til en sterk kandidat hvis du har en stor familie, og ønsker ikke en minivan stor.

e-HDi 112 HK

Den mikro-hybrid teknologi er et system bredt start&Stopp ny generasjon som ikke bare slår av motoren når vi står ved et lyskryss, men også når vi er fortsatt i bevegelse ved lave hastigheter bremser tilstand.

Hulene litt dypere inn i dette mikrohybridteknologien har vi en 1,6 HDi motor og en reversibel dynamo som sikrer funksjonen "Stopp og start". Systemet styrer bruken av vekselstrømsgeneratoren for å gjenvinne energi under desacelaraciones og lading en liten ekstra batteri for å starte motoren.

1.6 e-HDi FAPSystemet aktiveres dieselmotoren ved å gå ned i den 20 km / t med manuell girkasse (8 km / t med forstyrte Boksen endres). Motoren oppstarten skjer i bare 400 ms, 40% raskere enn en "Stopp & start" konvensjonelle. I tillegg til å aktivere og deaktivere motoren går i fravær av støy eller vibrasjon. Bruk av dette systemet resulterer i en 15% reduksjon i drivstofforbruket under kjøring på byen.

I kontrollpanelet også anordnet en teller omvendt viser brukstid har den complementearia batteri for hybrid mikrosystem. Når telleren når null, avhenger av retardasjonene som skal brukes igjen.

Den reversible dynamoen har en 2,2 kW 600 000 og gjør det mulig å sette i gang funksjon aunquela "start & Stopp" Det kan deaktiveres eller aktiveres mediente en knapp på dashbordet.

Dette er den andre Peugeot-modellen for å dra nytte av dette systemet peroes den første til å gå gjennom en manuell girkasse.

video

konklusjoner

konklusjoner

SW 308 1.6 e-HDi er en familie kompakt uthevet praktiske. Modulariteten interiøret er sammenlignbar med en større minivan. Til tross for sin størrelse er den i stand til å bære opp til 7 personer, 2149 l av laste- eller lastbalansering og antall mennesker, avhengig av gjeldende krav.

På den annen side, selv om lasteflaten er ikke dårlig, og opprettholder en ganske ensartet måte, vi savner, riktignok ekstrautstyr for å feste lasten.

1,6 e-HDI mikrohybridteknologi ble positivt overrasket. Det er sant at i løpet av ruten systemet start & Stopp ny generasjon har kjørt hele tiden, men jeg har ikke merket absolutt ingenting under reisen, bortsett fra nedgangen i forbruket.

Nivået på interiør finish er veldig bra som Peugeot vi er vant til denne nye generasjonen. Til syvende og sist kan vi konkludere med at det er en multipurpose kjøretøy beregnet for mennesker, som uforvarende kjøpe en bil av enorme dimensjoner, trenger du en høy lastekapasitet på anledningen, og noen ganger må reise med svigerfamilie og barn.

Fordeler og ulemper

På modellen testes inkluderer 1,6 HDI FAP mikrohybridteknologi for sin null påtrengende under kjøring, og det virkelig gjør forbruk og redusere utslipp fra kjøretøy. Transformasjonen ranchera kompakte 308 har blitt godt oppløst, og viser en tvungen silhuetter. I tillegg til standard panoramatak gjør den kompakte mer attraktiv som en helhet, bortsett fra å gi større følelse av romslighet og innvendig plass. Endelig modularitet, spesielt med to ekstra seter, vil gjøre for en stund for å sette deg selv "spille" med setene. Fjerne dem og plassere dem igjen og igjen for å utforske alle alternativer.

Som vi ser punkter å forbedre noen sikringsutstyr egnet for lasting og vi kan ikke engang få tak i dem eventuelt. 308 SW kan tilby mye lasteplass, men vi ser viktig å holde det ordentlig. Det er et annet punkt å vurdere, er at hvis vi demontere setene i andre eller tredje rad, med mindre tilpasning mellom belastning, må vi la dem hjemme eller garasje. Det er egentlig ikke en negativ, men hvis du må ha det i bakhodet, setene ikke "forsvinne".

tekniske data

Peugeot 308 SW Active 1.6 e-HDI FAP 112 hk - C.C. 6-trinns manuell.

Fra 20950.00 € (reduksjoner i kraft).

tekniske funksjoner

Drivstofftank (l.) 60

Forskyvning i cm3 1560

Maksimal effekt (DIN hp) 112

3600 maksimal effekt regime

Maksimalt dreiemoment Nm (Mkg DIN) 270 (27,5)

Maksimalt dreiemoment 1.750 regime

Brenselforbruk (liter / 100 km.) 6.1

extraurbano forbruk (l / 100 km.) 3.9

blandet forbruk (l / 100 km.) 4.7

CO2 (g / km.) 124

Maksimal hastighet (km / t) 185

Akselerasjon 0-100 km / t (sek.) 12,5

utstyr

 • ABS + Emergency Brake Assist + elektronisk bremse Repartidor
 • Styring Variabel avhengig av hastigheten
 • Reservehjul typen informasjonskapsel
 • LED kjørelys
 • Bak elektriske vinduer og sekvensiell
 • Elektriske vinduer foran sekvensiell med antipinching
 • Kjørecomputer
 • Sentrallås med fjernkontroll + automatiske døren låses opp
 • sidegardinene i rad 2
 • Uttrekkbar last deksel i form av ruller
 • elektrokromatiske bakspeil (fotosensitivt)
 • Limpiaprabrisas automatisk regn automatisk lys + Følg meg hjem sensor +
 • Aluminiumsfelger 16 ''
 • tåkelys
 • Aluminium taket barer grå
 • fremre og bakre tonede måner sobretintadas
 • Frontfanger med krom luftinntak, skinnende svart deksel vakt bandet skinnende svart farge kroppen bakre støtfanger listverk fargebeskyttelse kroppen
 • Wip Bluetooth USB Bluetooth Headset + socket Box (Forsvinner hvis Wip Nav)
 • panorama glasstak
 • Skinn ratt, justerbar i høyde og dybde
 • automatisk klimaanlegg med uavhengig regulering
 • separering av stammen nettverksbelastning

 • To ekstra seter i tredje seterad