nyheter

De 10 beste bilene fra 2015 til 2016, ifølge Jeremy Clarkson

Programleder og journalist Jeremy Clarkson har laget en liste over biler som de fleste ville ha likt-og utprøvd i de siste månedene. Han mener at en bil skal utmerke seg i noe, uansett, så det er ikke et transport apparatet. Vi kjenner ditt valg.

Når en reporter Motor har jobbet i mange år som Jeremy Clarkson, det vil ende opp med å bli en rutine og ingenting kommer til å overraske eller begeistre. Men når det synes som en allerede har testet og forstand alt som en bil fanger oppmerksomheten din er, minst, prisverdig. De er biler med noe spesielt, forårsaker en torrent av opplevelser og skiller dem fra andre.

Derfor Clarkson valgte sin 10 favoritt biler for tiden på salg, blant disse finner vi flere sportsmodeller, men også modeller tilsynelatende dagligdagse. Clarkson påvirker hans kolonne som ikke bare uansett hva ingredienser er brukt, men hvordan å kombinere dem. Det som teller er resultatet. Selv om listen er variert, rikelig europeiske modeller, er det bare en asiatisk og en amerikaner. Interessant, ingen er produsert i Storbritannia.

Den første listen er Mazda MX-5, som følger en linje av 25 år å være verdens mest solgte roadster. Den testede versjonen er den kraftigste, med 160 hk. Kjøreglede i forhold til å spille Twister med Scarlett Johansson og Cameron Díaz, alle nakne. Han sier MX-5 er best i sagaen, som er entusiastisk og livlig, og det er det som overfører sin sjåfør.

Jeremy Clarkson snakker om MX-5 i samme vilkår som sine ingeniører ønsket å være, en bil for å nyte kjører godt over den andre, og han legger til at det er en kur for depresjon, og det er ikke mulig å kjøre mens du er på fagott. Verdier sin enkelhet, en rimelig pris, brukervennlighet og kjøreopplevelse. Vanskelig å motsette.

Alfa Romeo 4C Coupe Clarkson sies å være generalist bilmerke som du mest spent valp kvalifiserer som en Ferrari, men trenger litt trening. Det refererer til de resterende detaljer komfort i denne sporten, som er synligheten, suset av luft og støy. Etter en lang reise, det er ikke en hyggelig opplevelse.

Men, sier Clarkson denne bilen "forferdelig" som har en sjel og menneskelighet, som er ikke bare en maskin. Det er, tilgi deg sine feil, fordi det gjør opp for i andre områder, slik det gjøres med en person. Dens 240 hk mid-motor og bakhjulsdrift er en oppskrift for å føle hva du kjører i en superbil, men for mye mindre penger, men er fortsatt langt fra lommen på en dødelig mengde.

Mye bedre mening har Mercedes-AMG GT S, som kvalifiserer som Mustang Mercedes. Han føler rå og opprørske, og fremhever de dimensjonene av panseret. Gjennom sin vanlige overdrivelse, anses han å være så lang at når vi parkerte, vil det ta 20 minutter å ankomme, som gir følelsen av å kjøre en supertanker, som er så bredt som kan ha en helipad bygget.

4.0 V8 biturbo-motoren 500 hk er ikke like imponerende -a prioritet sammenlignet med 6,2 V8 suge AMG SLS, men han liker det hele mer. Det koster mye mindre penger, til tross for å miste den måkevingedører, men det er en Mercedes som gjør at du glemmer hva du har gjort for flere tiår siden i dette merket. Alt på markedet, i denne ligaen vil være en av dine første valg. Det er ikke dårlig å være den første generasjonen av tyske fullblodshester.

Ford Focus RS må si at tilbakekalte den legendariske Escort RS Cosworth som førte 26 år siden, var han en helt av arbeiderklassen (hans ydmyke opprinnelse). Focus RS er for ham som en Nissan GT-R til halv pris, en bil med 350 hestekrefter er i stand til å ydmyke mye dyrere og mer luksuriøse biler, enda kraftigere. Regnes som den mest spesielle Ford har gjort i et kvart århundre.

Its all-wheel drive system, som sies å være den mest avanserte som noensinne har blitt satt sammen, uavhengig av modell og hvor mye det koster. Sikkert det refererer til den drivende modus, som lar betimelig å ha oppførselen til en bakhjulsdrift gal, som god amerikansk muskel. Og alt dette for en svært rimelig pris, 31.000 pounds i ditt land.

Uten å forlate Ford, kunne han ikke gå glipp av Mustang GT 5,0 V8. Ponni bil for 4000 pounds mer enn Focus RS, kan endelig kjøpe RHD (det han kaller høyre side) fordi det er designet som en global bil. Han har ikke mistet sin amerikanske karakter, sier han at CITES å brenne constanemtente hjul, og å ta alle kurver med den bakre høyre kryss.

Veldig mye i favør av denne Mustang prisen mindre enn hva som kom til å betale for en Volkswagen Golf GTI, men det er fortsatt veldig tung. Hans dom er "tid til å tro på myten". En muskel bil er utstilt som sådan i de første meter. Husker du hva Bullit og overføres Mustang Boss? For det er intet mindre enn tilby den amerikanske V8.

Det er uttrykt i ulike vilkår for Volvo XC90 2,0 turbodieselmotor med 220 hk, D5. Det er ikke bilen som trekker mer oppmerksomhet, men er full av detaljer som gjør den enkel, intuitiv kjøring, og fremfor alt, komfortable. For å kunne slappe av kjøring, men være trygg på at maskinen er i påvente av svenske sjåføren.

Høydepunkter dens kjøreegenskaper, dieselmotoren er mye bedre isolert enn i første generasjon, enkelhet av instrumentpanelet (berøringsskjerm bringer sammen de fleste funksjoner) eller hvor fint det er å sitte i setene. Er safety car og Sven Thor -Er hans ord med assistent tretthet deteksjon.

Mer nysgjerrig er din dom på Opel Zafira Tourer 1,6 CDTI-motor med 136 hk. Det er vanskelig å Clarkson er som en dieselmotor, men snakker høyt om ham. Faktisk sier han at når du besøker Bono (U2 vokalist) i Frankrike, ble sjokkert da hun fikk se hvordan stjernen flyttet på en Zafira diesel.

Uten å tenke to ganger, har han gitt det fem stjerner, maksimum. Han sier ikke føle noe når du går på ujevnt underlag til chassiset Flexride han henvist, med kontinuerlig overvåking av amortiguación- og det er den mest komfortable bilen i verden. Ja, enda mer enn Rolls-Royce Phantom. Etter din mening, er det bilen som setter flere reparasjoner for å overføre ujevn overflate innover. Remata din mening huske at det er en god Vauxhall, den britiske merkevare av General Motors (Opel selges ikke i UK).

Pepinazos tilbake til BMW M2 Coupe. Ikke snakke om det som den raskest M, men han sier det er både raske kurver og rett, og gjør det helt hyggelig. Han har ombestemt seg om V8 M3 (E92) og den første M5. Dette er nå hans BMW M favoritt.

Dens 370 hk motor sier at ingenting i dreiemoment, noe som betyr at du har igjen, og kan være så rask som GT mye dyrere merkene. Nå er den mest tilgjengelige BMW M, unngår eksistensen av M135i eller M235i. Eksteriøret er ikke det mest slående av verden, men for å drive den, er som å ta et romskip.

"djevelsk god"Det er det du tenker på Ferrari 488 GTB, som har mer enn 660 hk 3,9 V8 hentet fra kombinere kutte 8000-talls runder med biturbada makt. En delicida nådde 100 km / t i 3 sekunder flate. Kvalifiserer som en perfekt kjøremaskin (i mangel av et bedre ord), men ikke fem stjerner.

Ingen kritiserer 488 GTB for å ha turbo, huske at F40 hadde turbo, og da Gilles Villeneuve konkurrerte med Scuderia, hadde også turboladede motorer. Høres ut som en Ferrari, det høres bra ut, skiller ikke dårlig handling turboladere, ikke sjåføren ikke se hvordan han får inntaksluften. En fryd å kjøre, noe som kan oppføre seg som en kattunge eller en fullblods. Det er hans beste prestasjon, en fullblods som kan gjennomføres med absolutt underdanighet.

Lukk til slutt Lamborghini Aventador listen. Ikke den beste superbil for salg, har motoren blitt obsolete'm forhold til dinosaurer og det er hybridmodeller som overgår den ikke så tung. Men Aventador har en 6.5 V12-motor atmosfærisk, og disse tre ting på en gang er for stor, vi snakker om potenca 700 hk firehjulsdrift. Det er den raskeste av listen.

Selv om bremsene ikke er i stand til å inneholde angrep motor brontosaurus, for sine rømming ut musikk, er det noe som bare kan forstås kjøre en Lamborghini V12 i en krets. Av alle sine motstandere i toppen av rase av superbiler, ville Aventador være for ham å kjøpe den. Han liker McLaren P1, men kvalifiserer som en avansert robot. Han foretrekker å kjøre en dinosaur.

Hva tror du dine valg?