formule 1

Mercedes-Benz C Class 2014, Touchdown

Vi får bak rattet premiere på den nye generasjonen av Mercedes-Benz C Class 2014, en modell later fornyet stupe BMW og Audi. Under et kort touchdown får vi bak rattet C 180 bensin og 156 HK C 220 CDI med 170 hk. Begge maskinene.

I midten av mars inviterte konsernet Ithra oss å lage en kort Touchdown av den revolusjonerende nye C-klasse Mercedes-Benz, en luksus sedan som nå er tilgjengelig i spansk forhandlere som hovedalternativet til modeller som Audi A4 eller BMW 3-serie.

Den delen av den nye Mercedes-Benz C Class 2014 måler 4,69 m lang, 1,81 bred og har en akselavstand på 2,84 meter, som representerer en økning i alle tiltak unntatt høyden. Forbedringen er tydelig i det plass for passasjerer, fremhever innledningsvis mens de bakre sete, er inntrykket for å være i et kjøretøy med en størrelse som er større enn, å finne en god atskillelse mellom fører og passasjer.

Det indre viser en kvalitet i materialer aldri sett før i en bil av denne typen, fremhever en av tre midtkonsollen dominert av en stor skjerm som du får tilgang til oppsett av bilen, air condition eller multimedia-systemet først. Skinn versjoner, i tillegg til bruk av dette materialet i setene, også De omfatter den på dashbordet og dørene, mens stoffet variantene ikke har denne muligheten. Likevel, i det andre tilfellet, myk plast er korrekt og behagelig å ta på.

Ratt, nytt design, Det hjelper å finne en behagelig stilling og ergonomisk kjøre, takket blant annet til innstilling av setet i høyde og rygg elektrisk. Når det gjelder BMW 3-serie, gjør Mercedes-Benz C-Klasse ikke gi muligheten for å senke setet at noen mennesker, som meg, ønsker. Førerplassen i BMW er mer fokusert på sportsånd mens Mercedes-Benz gjør mot komfort og luksus.

Multimedia styringssystem kan være komplisert til å begynne med. Den nye Mercedes-Benz system forlate den mytiske tråd på midtkonsollen for et snev systemet må tilpasses for å ta kontroll over kontrollene. Det kan også være at i løpet av kort tid hadde jeg bilen ikke låne ham mye oppmerksomhet.

Mercedes-Benz C-Klasse 220 CDI automasjon

Det var på tide å komme bak rattet på den nye generasjonen av tyske sedan og hva er vel bedre å gjøre med AMG sportspakke kombinert med en firesylindret dieselmotor, 2,2-liters forskyvning og en maksimal effekt av 170 hk. Girkassen var syv-trinns automatisk.

Jeg har alltid vært motvillige til mekanisk diesel person, men denne gangen Mercedes-Benz har gjort en stor innsats for å gjør oss tror at dette er en gass drivstoff. Dette er tydelig i lyden, fremhever spesielt i passasjerrommet fra 2700 rpm, ved hvilken motorhastigheten gjør vinne kjøretøyet. På lange marsjer, ikke før godt forbi 1500 opm når den kraft blir notert. Lyden er fin i høy hastighet mens på tomgang eller lav oppfattes inne hvis vi ikke bære radioen.

det har ulike kjøremoduser, ECO, Comfort, Sport, Sport + og individuelle. I første og andre tilfellet motoren er treg til oss, er nødvendig for å tråkke på gasspedalen i noen sekunder før du trenger å gjøre forbikjøring for å ikke komme i trøbbel, noe som ikke skjer i de to siste modusene. I disse er girkassen alltid i korte marsjer, tillater oss å ha ytelse ved den minste antydning til gass.

Suspensjoner, selv med AMG-pakke, De har vært fokusert på komfort, som det skjer med den nye servostyring. Dette, selv om det varierer sin hardhet avhengig av vårt utvalg i oppsettet av bilen virker myk og unintuitive. Føreren behøver ikke formidle hva som skjer under hjulene, noe som gir oss følelsen av å flyte.

En forbruksnivå, etter å ha gjort mindre enn 100 km tur, jeg kan ikke gi reell informasjon. Den integrerte datamaskinen scoret 7,3 liter / 100 km, en figur som ble oppnådd ved å utføre en drivende by, motorvei og stadig munter måte.

Mercedes-Benz C-Klasse 180 Automatisk

Vi fikk sedan sportslig og dieselmotoren å innføre passasjerkabinen i en konvensjonell variant drivgass og automatisk endring av syv relasjoner.

Ved første øyekast, som to helt forskjellige biler. Interiøret stoff i andre, mindre sport ratt og midtkonsoll med færre knapper og mørk overflate er de viktigste tegnene på forskjellen, men det er mer. Motoren.

Utvilsomt, for dem som setter pris denglatthet, raffinement og lyd en bensinmotor vil anbefale, så tilgang til området, C 180. En trinnmotor, som allerede ved lave turtall og gir nok kraft til å drive bilen uten noen problemer, selv det er ikke før etter 4000 rpm når dette begynner å ta form og få fart bart.

den gjennomsnittlig forbruk av den integrerte datamaskinen merket var 11,9 liter / 100 km, Figuren representerer ikke det faktiske forbruket, men data viser nær propellen kostnadsgrensen fordi som med diesel, ikke på noe tidspunkt har gjort effektiv kjøring, snarere tvert imot. Forskjellen i forbruket mellom én og en annen motor er aprecible.

Girkasse, både bensin og diesel merkbar langsom kjøremodi Eco og komfort, valgt til alle tider lange marsjer. Det er i Sport og Sport + funksjon når vi la merke liten forbedring i frekvensen av endringen, i tillegg til å vise tilbakeholdenhet når du slipper gasspedalen.