bil tester

2015 Mazda6, analysert trinnvis

Den gjennomsnittlige størrelsen sedan Mazda fornyes. Estetisk presenterer noen endringer fra den aktuelle modellen, men øker sin sikkerheten og teknologiske innhold. Prisene for 2015 Mazda6 starte fra 27,925 euro, men hvis vi legger kampanjer og PlanPIVE, er kostnaden redusert til 21,812 euro.

6 har alltid vært Mazda bud for den delen av mellomstore sedan. 2012 så lanseringen av en ny generasjon, heller det var en ny modell. Nå, mer enn to og et halvt år senere, det japanske firmaet gaver 2015 Mazda6. Continuista men en mer raffinert design og forbedret i alle aspekter, fra innsiden, teknologi, gjennom kvalitet, mekanisk og sikkerhet. Alt dette uten å miste de verdiene som alltid har vært forbundet med denne modellen, som inkluderer utmerket valuta for pengene.

utvendig design

Filosofien KODO følger Mazda i flere år. Denne unike stil lar deg lage virkelig attraktive design globalt. Uansett hva kontinentet vi er, jo 2015 Mazda6 som alle. Sin avant-garde linje og oppmerksomhet på detaljer er subtilt forbedret i denne nye generasjonen. Grillen har en mer muskuløs utforming utviklet seg. nye sett med dekk, å integrere opp til 19 inches. Frontlykter, foran og bak, har en skarpere design, og å ha full LED-teknologi (standard fra Stil + finish).

Nye Mazda i juni 2015

Hjulbuer har også jobbet for å vise en mer fremtredende utseende. I mellomtiden kabinrommet opprettkupé linje, vippet tilbake, som klarer å frembringe en solid og sportslig like. til toppen hele kroppen vil være tilgjengelig i ni forskjellige farger, to mer enn nå, fordi fargene sølv og Titanium Flash Sonic legge til, så langt kun tilgjengelig i Mazda3.

Familie kroppen er meget godt løst

interiørdesign

Forhandleren utvendig styling har vært i kabinen. Følelsen av kvalitet, som allerede er til stede i det foregående Mazda6, blir forbedret ved inkorporering av nye materialer. Disse gir ikke bare få Premium ekstra, men også tillate deg å skape en harmonisk og sofistikert atmosfære. Asiatiske avgrensning overføres igjen til Mazda sedan.

Så inne i Mazda 6 2015. Nå med hodet Up Display.

Heads-up Cockpit konseptet er beholdt, men reviderte å kunne gi bedre nivåer av design og komfort. De viktigste endringer som følger av dette arbeidet ligge i, complatamente ny, med større dimensjoner sentral tunnel. For første gang har en elektrisk parkeringsbrems er tillatt. Ved å fjerne spaken, er det mulig å skape mer lagringsplass.

Hengende i taket knapt merkbare endringer, er det mest merkbar flytting av syv tommer berøringsskjerm, som nå er plassert på et høyere område for å tillate bedre synlighet og håndtering av føreren. Luftutløpene fra klimaanlegget også endre, for eksempel det materiale som de er laget av aluminium. Dette er utvidbar til andre elementer, slik som dørhåndtak og knotten av girspaken. Målet med disse endringene var å eliminere mye av hard plast.

Underholdningssystem Nye Mazda 6

Som sagt blir de materialer forbedres. Disse er kjent i hele interiøret, men særlig i chintz. Serien, kommer Mazda6 med svart stoff, men i løpet av de valgfrie elementer er ny garveri. Huden har blitt erstattet av skinn, pluss en ny sort-hvitt kombinasjonen er lagt til. Dette er bare tilgjengelig med Premium Package Luxury finish.

Komfort og utstyr

C / D er svært konkurransedyktig europeisk segment, Det er viktig at en modell av dette markedet sektor viser gode nivåer av romslighet og komfort. Begge punktene er nøkkelen når du gjør innkjøp av en sedan. Mazda vet dette, og selv om 6 og hadde en stor anerkjennelse i denne forbindelse, har 2015-versjonen blitt ytterligere forbedret.

Den nye Mazda 6 grensesnittet er svært nyttig og praktisk.

Alle setene har god komfort. Fronten får de beste data på dette, men baksiden er slående for sin komfort og bredde. Fire passasjerer vil reise løst uten problemer, bare en femtedel lider mer på det sentrale torget. Plass for dem alle er veldig riktig, akkurat som sine pakker.

Stammen endres ikke i det hele tatt, og har fortsatt 480 liter kapasitet. De fleste er fortsatt dimensjonene på vogn-versjonen, som viser lite som 522 liter, kan utvides til 1.664 med den andre rad av seter foldet 60:40.

Mazda 6 Wagon tilbyr 522 liter i bagasjerommet, som kan forlenges opp til 1664.

For utstyr som integrerer alt dette innvendig plass er det best å snakke om ferdig. Som et utgangspunkt har vi to forskjellige nivåer, stil og luksus, men hver har ekstra pakker som kan utvide den teknologiske innhold og kvalitet. Dermed har vi Mazda6 2015 ferdig er som følger:

behandling stil
bizoneSystem Brake Assist by
i-ELOOP regenerativ bremsingVitne Dekktrykks
Bakkestartassistentcruise control
Lyssensor og regnA2DP (Bluetooth)
17 tommers hjultonet bak vinduer
Elektrisk parkeringsbremsKommer / forlater lysene homne
MZD Connectberøringsskjerm 7 tommers farge
Stil + pakken (valgfritt Navigator)
Full LED-lykter med daglig aktivitetfrontgrill med tredimensjonal virkning
Parkering sensorer Del. Og etter.(Digital Audio Broadcasting)
blind SpotBakre Traffic Alert
Luxury ferdig
Leder Up DisplayFull Smart og adaptive retnings LED
Interior PremiumBose stereo høyttalere + 11
Keyless entryBrowser + ryggekamera
innbruddsalarmSeteoppvarming foran
19 tommers hjul mørkGirhendler på rattet + soltak (automatiske versjoner)
tretthet detektorSjekker systemet bak bremse
Advarsel og endring kjørefelt forebygging
Premium-pakken
skinn~~POS=TRUNC interiør~~POS=HEADCOMPFørersete justering 4 Function
Førersete med minnePassasjersete med elektriske justeringer
reisepakke
Adaptiv cruise control og nødbremsingAutomatgir med Sport modusbryter

Den Skyactive teknologi følger den nye Mazda 6

mekanikk

Igjen Mazda anvender sitt utvalg av høyeffektive SKYACTIV motorer. Denne består av to bensinmotorer og diesel blokk vil være i stand til å tilby to varianter av makt. Alle rommene er kombinert med manuell eller automatisk girkasse. Videre er de fleste av de kombinasjoner er tilgjengelige med den i-ELOOP, den nye regenerativ bremsing Mazda. Det avanserte klippesystem i-stop tomgang er standard på alle modeller. Dieselmotoren modellene Wagon nå også forekomme med firehjulsdrift (AWD) Mazda ny generasjon.

Dermed har vi 2015 Mazda6 mekaniske konfigurasjoner er som følger:

SKYACTIV-G-2.0 (145 HK)SKYACTIV-G-2.5 (192 HK)2.2 SKYACTIV-D (150 HK)SKYACTIV-D 2.2 (175 HK)
motor~~POS=TRUNCInline 4-sylindret DOHCInline 4-sylindret DOHCInline 4-sylindret DOHCInline 4-sylindret DOHC
forskyvning1998 cc1488 cc2191 cc2191 cc
kompresjonsforhold14: 113: 114: 114: 1
Power (CV)145192150175
Maksimalt dreiemoment (Nm)210256380420
transmisjon6 MT6 AT6 MT6 MT

trekkraftføre føre føre føre
Maks. (Km / h)208 223 210223
Akselerasjon (0-100 km / t)9,5 sek7,8 sek9,1 sek 7,9 sek
urban forbruk7,1 l / 100 km8,5 l / 100 km4,7 l / 100 km 5,5 l / 100 km
extra-urban forbruk4,6 l / 100 km 5,0 l / 100 km3,4 l / 100 km3,9 l / 100 km
kombinert forbruker5,5 l / 100 km 4,8 l / 100 km3,9 l / 100 km 4,5 l / 100 km
utslipp129 g / Km 148 g / Km104 g / Km 119 g / Km
kategoriEuro6 Euro6 Euro6 Euro6

Mazda 6 fortsetter å øke etter hvert gjennomgang

priser

Selv om det spanske markedet allerede hadde offisielle prisene for 2015 Mazda6, vil introduksjonstilbud inkluderer en rekke rabatter (Pive plan, salgsfremmende rabatt, finansiering) som kan bli høyere enn 6000 euro. På nedsiden av skalaen finner vi 2,0 SKYACTIV-G 145 med stil trim, som pRecio produksjon er 21,812 euro, inkludert disse innledende tilbud.

Innenfor området for priser, vil toppenden kommer representert ved 2,2 SKYACTIV dieselmotoren med 175 hk, automatgir og firehjulsdrift. Luksus svarer til mål, med pakker Premium og reise. Den maksimale prisen vil være 41,745 euro, men hvis vi bruker de samme rabatter ovenfor, er budsjettet redusert til 35,613 euro. Vognen enheter utgjøre noen ekstra penger.