bil tester

Forbruk test (II): Peugeot 308 1,6 BlueHDi 120 EAT6

Vi tester Peugeot 308 1,6 BlueHDi EAT6 å kontrollere hvor mye sannhet er det i drivstofforbruket homologert. Det er på tide å innse bytrafikk og til slutt vet forbruket etter mer enn 1400 kilometer i alle typer veier og betingelser.

Vi følger med dyp test forbruk Peugeot 308. I den første delen jeg fortalte deg resultatene som kan oppnås sirkulere på raske veier, men lakmustesten å vite nøysomhet av en bil er det urbane ruter. Her, med hyppige arrestasjoner og revet, tallene er alltid digre. den Peugeot 308 1,6 BlueHDi EAT6 Homolog bare 4,0 liter / 100 km i dette felt, for eksempel et imponerende figur som uoppnåelig.

Det er sant at over korte avstander uten mye trafikk, og å være spesielt forsiktig med gasspedalen pedal've klart å spille inn litt over 5 liter med Peugeot, men disse dataene er innhentet ved spesielle anledninger, og er ikke representativt for virkeligheten. I et urbant krets 100% lang og varierte den resulterende forbruket var 6,9 l / 100 km.

Tallet er ikke veldig overraskende og er i tråd med mange av alternativene segmentet. I alle fall huske på at bevis for faktiske sirkulasjon i byen kan påvirkes av mange faktorer, og avvik i forbruket kan være mye høyere enn i veien, men det er referansedataene.

I-cockpit, en intelligent løsning

Foruten sin tørst, er det verdt å stoppe for å snakke i-cockpit. Dette begrepet er at den bruker Peugeot å diskutere den form som er vist i foran føreren består av et meget lite ratt og dashbordet som vises over den, og ikke gjennom bøylen som vanlig.

Det tar tid å venne seg til denne plasseringen, som er rart i begynnelsen, men snart setter sine fordeler. Blant annet fordi det lille hjulet på den i-cockpit er ideell for manøvrering. sikt bakover er ikke god på grunn av den lille størrelsen av vinduet og bredden av C-stolpene, som jeg ikke var problem sensorer har fremre og bakre parkering foruten den bakre kammer. For ytterligere å forenkle ting er også tilgjengelig automatisk parkeringssystem Park Assist.

Frem til dette punktet har jeg allerede snakket om forbruk i by og på motorvei Peugeot 308 Hva om det hele sammen? For mer enn 300 km jeg beregnet forbruk lage alle slags skift i varierte forhold med en score på 5,8 l / 100 km.

På denne tiden ble det klart at spesiell chassis tuning galliske modellen, med en suspensjon som tilbyr en perfekt kompromiss mellom komfort og støtte. Kropps svingninger er knappe og ujevnt underlag, slik som synes å sive reiser i en bil fra et høyere segment.

Imens EAT6 overføring har igjen en sur smak. Oftest handler det forsiktig, men noen reduksjoner er en litt brå endring, spesielt når vi praktiserer en gledelig tur. Det jeg ikke kan få noen men hastigheten på overganger fra ett gear til en annen er svært rask.

Det gjenstår bare å nevne allerede det endelige testresultatet: 1,434 kilometer i forbruket var 5,3 l / 100 km. Du ser resultatet er mindre enn du kommenterte i forrige avsnitt, fordi mange flere kilometer med motorvei terreng som favoriserer den gjennomsnittlige dråper legge opp.

konklusjoner

Uten tvil Peugeot 308 er en av de beste kompakte som lange reiser. Deres suspensjoner behandles med forsiktighet til beboerne, er lydisolering veldig bra og plettfritt oppførsel har ingen elementer som resulterer i en høy kjørekomfort som overgår selv det for mange høyere segment modeller.

BlueHDi motor 120 hk 1.6 er et utmerket valg, sannsynligvis den mest intelligente av den franske kompakte dieselområdet. Forbruk kan bli veldig lav veien og er i samsvar med korreksjon byen, alltid viser en ytelse og god respons.

Denne 308 mekanikk gjør så godt at det blir unødvendig å gjøre spranget til en høyere drivmiddel som 150 hk 2,0 BlueHDi allerede testet 308 SW. Den 2,0 liters motor koster 1.750 euro mer enn 1,6 liter og gi oss en noe høyere ytelse, selv ikke mangler klo check engine 120 hk.

På den annen side gjorde det verdt endringen EAT6? Det vil være et spørsmål om smak. Vanligvis gir større komfort pluss seks-trinns manuell girkasse, men det er også sant at den automatiske transmisjon er en kostnadsoverskridelse på 1200 euro forhold til manuell. Hvis jeg måtte bestemme jeg sannsynligvis glemme Engine 2.0 og EAT6 reinvestere de besparelser i utstyr.