Motorsport

Audi presenterer den endelige R18 e-tron quattro 2016

Audi Sport har vist den endelige LMP1 med farger som vil konkurrere i WEC og 24-timersløpet på Le Mans 2016. De sorte, røde og sølv røde toner blander seg i en modell som skjuler mer enn det viser.

før prologen av WEC på Paul Ricard dager presentasjoner dager. Mens Toyota TS050 Hybrid er fortsatt ukjent og Porsche 919 Hybrid har allerede fått lov til å se Paul Ricard tester, Det er på tide å kunngjøre den endelige Audi R18 e-tron quattro, lmp1 som konkurrerer i 2016 Verden Endurance sesongen og i neste utgave av 24-timersløpet på Le Mans. Til tross for denne presentasjonen, og antallet bilder som følger denne 'release', sannheten er at Audi Sport fortsetter å skjule mer enn å vise.

Den mest fremtredende endringen i forhold til Audi R18 e-tron quattro presenteres i slutten av november er fargevalget. Mens i denne første utgaven alle dekorasjonen er basert på en kombinasjon av røde og svarte farger, I denne versjonen sølvet tar sentrum scene for å låses sammen med de to toner som er nevnt ovenfor. Resultatet er et kjøretøy som best sette pris på de aerodynamiske linjer, som også etter den første testen av lmp1 kan se noen endringer, særlig i fronten. Audi Sport har endret klaffene rundt nesen ved å endre sin form og høyde.

I denne nye Audi R18 e-tron quattro kan også sees en ny angrepsvinkel i forhjulsbuer og sidepontonger De eskorterte kupeen. Videre finner vi de vanlige 'klistremerker' som skjuler sprederen av denne LMP1 og liten eller ingen endring i sitt forsvar. Og enda flere hemmeligheter enn noe annet, Audi Sport skilte med en ny LMP1 designet nesten fra bunnen av, med en ny sikkerhetscelle og en mer aggressiv aerodynamisk.

Mer kraftig og effektiv enn forgjengeren, Dette holder LMP1 turbodiesel 4,0-liters V6-motor assosiert med en sekvensiell forskyvning av syv hastigheter og kjente firehjulsdrift e-tron quattro. Selv om Audi Sport ikke avsløre ytelse, er det minnes om at R18 2015 hadde en effekt på 558 hester og et dreiemoment på 850 Nm, et tall som overstiger teoretisk den nye modellen. I alle fall, Dette nye R18 e-tron Quattro hybrid inkludert i underkategori 6 MJ, erstatte svinghjulet batteri til å lagre energi.

bilder: Audi Sport