Volkswagen

Volkswagen hybridi malleja, neljä hyvin erilaista vaihtoehtoa

Hybridit ovat yhä muodissa. Kaikki valmistajat ovat vedonlyönti tavalla tai toisella tämä uusi teknologia, yrittää saada jalansijaa markkinoilla. Volkswagen voisi olla huomaamatta tämän sodan ja markkinoilla on neljä hybridi malleja, joista yksi on todellinen tekninen läpimurto Jo tiedät ne?.

 Hybridit ovat jo yli kymmenen vuotta markkinoilla, jossa murskavoiton sekä Toyota ja Prius, maailman myydyin hybridimalli. ne ovat yhä useammat valmistajat, jotka taistelevat niiden tilaa segmentissä Espanjassa kuppi noin 1,5% rekisteröinnit. Vaikka tuotemerkkejä kuten Honda vetäytymään kilpailusta, toiset ovat vedonlyönti vahva, kuten Volkswagen.

Volkswagen haluaa olla kaikissa kastikkeet ja osoittaa teknisessä osaamisessa, mikä on paljon, kun markkinoijat yrittävät vakuuttaa meidät kaikki on keksitty niitä. Totuus on, että mitä markkinoiden laajuus hybridit eivät ole edelläkävijöitä, mutta se on yksi niistä merkkejä, joka tarjoaa yksi täydellinen alueet, luvalla Lexus.

Tällä hetkellä voit ostaa kolme hybridi malleja, jotka ovat uusi Golf GTE, Volkswagen Touareg Hybrid ja Jetta Hybrid. Ne eivät ole yleisimpiä näky teillämme, eikä kumpikaan näyttäviä Volkswagen XL1, virstanpylväs hybridimoottoreiden myi hyvin rajoitetusti ja kalliilla hinnalla, mutta myös paikkansa tästä kokoelmasta. mitkään kaksi ilman kolme kolmen asemesta neljään.

Volkswagen Golf GTE

Volkswagen Golf GTE Se on viimeisin osuma markkinoille ja varmasti menestynein, vain on nimi Golf. On nyökkäys urheiluhenkeä ja myyttisiä nimiä Volkswagen GTI tai GTD.

Tämä Volkswagen Golf GTE plug-in hybridi malli, joka on myös kiinnikkeet moottori TSI bensiini ja 1,4 litraa 150hp. Ei näytä paljon, mutta jos ajatellaan, että sähkömoottori tuottaa 102CV ja yhdessä tulevat antautumaan 204CV, GTE ymmärtää nimeä.

Tarjoaa eri ajotilaa tarpeen ja on puhtaasti sähköinen välillä 50 km ja se pystyy saavuttamaan 130 km / h sähkö-tilassa. 3h veloitetaan 45 minuutissa. Sen keskimääräinen kulutus on 1,5 litraa bensiiniä 100 kilometrillä.

Sen hinta Saksan markkinoilla 36900 euroa, mutta se on hyvin malli on varustettu automaattisella DSG selaimella kevytmetallivanteet 17" Täysi LED-ajovalot ja tekniikkaa.

Volkswagen Jetta Hybrid

Kun kyseessä on Volkswagen Jetta Hybrid, me selvittää, mikä ensi silmäyksellä näyttää joitakin yhtäläisyyksiä Golf. Jetta on johdannainen kompakti sedan, mutta tämä sukupolvi vielä istuu MQB alustalla. Tämän lisäksi tavanomaiset hybridi eikä laajennettu alue niin, että maksu ei liittämällä se sähköverkkoon.

Jos käytät samaa 1,4 TSI-bensiinimoottori ja 150HP, mutta liittyy sähköinen 27CV, jonka kanssa se on saavutettu Kaikkiaan 170CV. Hyväksyessään 4,1 litraa keskimäärin, mikä on hieman enemmän kuin segmentin johtaja, Toyota Prius, mutta vastineeksi tarjoaa paremman suorituskyvyn kanssa 0-100 8,6 sekuntia.

Kuten tavallista tämän tyyppisissä ajoneuvon léctrico puhtaasti autonomia tila on hyvin rajallinen, ja paras tulevat 2 kilometriä, jossa huippunopeus sähkö tilassa 70 km / h.

Jetta Hybrid toimii järjestelmä, jossa sähköinen tilassa sähkömoottori on se, joka liikkuu vaihteisto, kun taas silloin, kun molemmat moottorit toimivat yhdessä, on yhdistetty kytkimen. Hinta tämä hybridisedan Espanjassa alkaa 30750 euroa.

Volkswagen Touareg Hybrid

Volkswagen Touareg Hybrid Se on suurin aiheesta Saksan markkaa. Se on myös ainoa tapa saada kaasukäyttöinen touareg kuin muualla tarjous on rajoitettu mekaanisesti diesel TDI.

Tämä SUV käyttää TSI V6 3,0 litran 333CV tuottaa tehoa ja sähkömoottori, joka tarjoaa lisää 52Cv täydennetään. Yhdessä tekeminen saada una kunnioitettavan luku 379CV, joten se on myös tehokkain hybridi Volkswagen. 

toiminta Tämän hybridi järjestelmä on identtinen Jetta, eri mittakaavassa, ja suurin saavutettavissa nopeus sähköinen tila on 50 km / h. Kulutus on myös paljon suurempi, koska luonteesta Touareg ja sen tehokas moottori, jossa kulutus ei ole tärkeintä. Hyväksytyn keskiarvo on 8,2 litraa 100 km.

Alueella Touareg on yksi teknologisesti kehittyneitä versioita, mutta se on myös kallein vaihtoehto, jossa lähtöhinnaksi 91000 euroa, ylitti jopa V8 TDI 340cv, joka maksaa 88000 euroa. Hybridi on myös kaikkein prestacional koko alueella.

Volkswagen XL1

Ja nyt lopussa meidän kertaus hybridi valikoimaa Wolfsburg tuotemerkin Volkswagen XL1. Se, miten hän Volkswagen osoittaa, mitä hän voi tehdä tämän pienen ja aerodynaaminen kaksipaikkainen coupe, joka käyttää kahden sylinterin TDI moottori ja sähkömoottori 69CV.

Se on alimitoitettu, mutta kulutus on myös hyvin alhainen, joiden keskimääräinen homologoituja 0,9 litraa dieseliä 100 km matkat. Paino 795 kiloa mahdollistaa 0-100 12,7 sekuntia ja itsenäisyyttä sähköisessä tilassa on 50 km, ja mahdollisuus ajaa jopa 120 km / h ilman moottorin käynnistämistä TDI.

Hinta tämä tehokas Volkswagen XL1 on ajatella kahdesti, koska se maksaa enemmän kuin 124000 euroa, mutta kyllä, se tulee olemaan hyvin yksin autoa, koska vain 250 yksikköä tehdään. Emme ole väärin sanoa, että tehokkain hybridi maailma on Volkswagen, mutta varmasti ole paras löytää tasapaino kulutuksen ja monipuolisuutta.