auton testit

Skoda Karoq testi, kun heittää varmaa

SUV-alue kasvaa edelleen, ja on nyt Skoda joka tuo uuden jäsenen sen perheen esille malleja, käynnistää näin panoksesi C-maastoautoalaan seisomaan hänen kaksoisveljensä, Seat Ateca. Laitetaan se testi.

skoda Karoq pitkin Sisilian rannikolla, lyömätön yhdistelmä

Skoda lanseeraa vetoja, ja lanseeranneet varmaa. Johti vahvempi kerta segmentissä, ja että suuntaus on pysäyttämätön maastoauto. Jokainen tuotemerkkejä tarvitse enää yksi, jos ei vähän. Mitä enemmän sen parempi. Ja tuotemerkki on osoittanut korttinsa, osoittaa jälleen kerran, että osaa tehdä suuren auton kohdata hankaluudet tällaisen tungosta markkinoilla tällä hetkellä. 

skoda jo hän näytti meille viime vuonna Kodiaq, sitoutumisensa keskittyi D-maastoautoalaan. Tämän ensimmäisen jäsenen Oven avasi SUV Tšekin tuotemerkin. Kodiaq ansiosta suuret mittasuhteet, he tekivät kaivaa syvälle alan suuria, joten ne kilpailivat Nissan X-Trail, Tiguan Allspace, Kia Sorento tai 5008. Vuodesta näin matka josta Lähes vuotta myöhemmin voimme kuvata todellisena voitto

Mutta tietenkin, valmistaja checho ei kestäisi ainutlaatuisen mallin sen sobreelevada alueella, ja muutama kuukausi sitten, tuotemerkin osoitti meille menneisyydessä Frankfurt autonäyttelyssä sen uusi malli on suunniteltu kestämään muita vuokralaisia ​​segmenttiin C-SUV. skoda Karoq Olin saapunut. 

Meidän Karoq sisällytetty 4x4-neliveto

Palatessaan sieltä esityksessään näimme skoda Karoq hyvin yksityiskohtaisesti, missä Voisimme tallentaa videon näyttämällä kaikki yhdessä, siinä, ilmaisemme hyväksyntää mallin. Kulissien takana voisimme puhua päivä että kulkisi käsissä motor.es joukkue, jota innolla meillä oli se. Päivä on tullut, ja ei ollut pettynyt ollenkaan. 

Tukeva ja antelias ulkopuolella

Kun olet Skoda Karoq edessä, oikeastaan näyttää iso, lihaksikas ja vankka, Täydellinen adjektiiveja auton tämän luokan. Tämä antaa meille erittäin houkutteleva luomisen lisäksi meille asettaa visuaalinen illuusio, joka on auto, joka voi tehdä kaikkea. Tämä illuusio ei enää illuusio kun olemme komento. Karoq osoittaa kyllä, joka tekee kaiken

Photo 1 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150ps StylePhoto 2 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150ps StylePhoto 3 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150ps StylePhoto 4 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150ps Style

Karoq Skoda 2.0 TDI 150ps tyylin

Aloitetaan analysoimalla sen vaikuttava edessä. tämä tulee hallitsee verkkoon ominaisuus kaksinkertainen pystypalkit Skoda, tällä kertaa mustan, jossa tämä aggressiivisempi ilmeen. Kummassakin päässä grilli ja erottaa vain pieni kromi nauhat, ovat kaksi erillistä Full LED-ajovalot tekniikka. Kuten näimme Kodiaq, oikeassa alareunassa ajovalot luodaan tainas pienempiä aukkoja, jotka vastaavat sumuvalot.

Erittäin houkutteleva ja lihaksikas esteettinen

Viimeistelyä pohja löytää puskurin muotoilu on suuri aukko moottorin jäähdytys. Tietenkin kaikki tämä tulee valtava etu johdolla tuotemerkki portin kuvun. 

Kääntyen sivukuva, löysimme linja, joka ulottuu lopusta valonheitin vastaamaan takana, mikä tarjoaa paljon lihasta kokonaisuutena. noin leveä Pyöräkoteloiden päällystetty musta viiva-muovinen pinnoite, joka toimii puolustus- joka ympäröi koko auton sen ala-alueella, ne jättävät meille erittäin houkutteleva laidalta. 

Takana oikein käytti tavoitteensa korostavat sen leveysmitta. Tunnettu siitä, että vaakasuorat viivat, jotka rajaavat pois takalasin alemman puskurin, joka kulkee välivyöhyke löydämme ajovalot LED-tekniikalla. nämä ovat suunniteltu C, klassinen skoda, jolloin tunne kääre alueen peruutusvalot ja vilkkuu. 

Täysi edessä ratsastajat Led pienet Antinieblas

Katsotaanpa ja nähdä, mitä he kertovat meille niiden numerot ja tarkistaa, jos se on niin kuin hänen veljensä, Ateca Seat. Karoq Se on kokonaispituus 4.382mm, korkeus 1.603mm, leveys 1.841mm ja taistelu 2.630mm. Tämä tekee korkeampi 2mm, 19mm enää sama leveys ja lyhyempi kuin Ateca 8mm taistelu. Hänen mittaukset ovat lähes sama, mutta Tšekin on vähän enemmän kompakti kuin Espanjan.

Ja nyt sisällä

Care sisustus korostettu keskikonsolissa jaettu 3 pystytasoissa, jossa yläosassa johtaa nyt kokoonpanon suuri kosketusnäyttö kanssa liikeohjaus (Käytettävissä vain Columbus järjestelmä), tämä on markkinoitu 3 eri osien, joissa 2 niistä ovat navigointijärjestelmiä. Etsi ensin bolero, joka antaa sisätilojen mukava joukko esteettisen muotoilun konservatorio. Tämä voi liittyä kaksi eri navigointijärjestelmiä. ensimmäinen nimeltään Amundsen I on sisällytetty 8-tuuman näyttö. Ja yksi sekunti nimeltään Columbus lisäämällä sen kokoa, kunnes 9,2 tuuman

Kuten edellä mainitsin, gesturaalisen ohjaustoiminto, voit sisällyttää vain Infotainment Columbus. Tämä toimii havaitsemalla kameran läpi liikkeitä käsissä, joka tekee kuljettajan tätä järjestelmää. Antaa meille mahdollisuuden navigoinnin samassa valikossa plus toimintoja, kuten äänenvoimakkuuden säätö tai tilata muutosta laulu

Sisustus valmistettu materiaaleista ylevä

Jatkamalla äidinkielenään keskikonsolin, ovat Ilmastointilaitteen toiminto Care, kykenee säätämään ilmanvaihtojärjestelmä kanssa kaksivyöhykeominaisuus autojen ja teknologia, ja tämä apuohjelma, sen tärkein ominaisuus on puhdistaa ilmaa matkustamossa. Tilanteessa konsolin sisältää tällä alueella, olemme myös painikkeet, jotka aktivoivat lämmitetty paikkaa. Sekä Air Care käyttökelpoisuus lämmitetty paikkaa löytyy luettelo ekstroja. 

Kolmannella tasolla löydämme Tehostettu, manuaalinen tai automaattinen (Puhumme tarkemmin alla niitä) ja sijoitettu tämän ja ohjata ilma, löydämme pieni aukko dia, jossa voimme valita asentaa Wireless Mobile laturi.

Skoda Karoq pois merkittävästi kilpailua erinomaisen laadukasta viimeistely

Kojelaudassa on mainittava lisäksi erilaisia ​​Skoda kuuluisan virtuaalisen näytön, joka korvaa analogista mittaria. Karoq on ensimmäinen malli Tšekin tuotemerkin sisällyttää tämä, lisäämällä rattiin. Tässä näytössä ei 4 eri eri kokoonpanoissa yhdistää maku ja tarvitsevat kuljettaja:

  • Klassisen arkkitehtuurin: Siinä esitellään Kierroslukumittarin ja nopeusmittarin kierroksella muotoon lähtien keskeinen tila voi erikseen asettaa esimerkiksi ulkonevat pienen kartan tai GPS-kulutus tietoa reaaliajassa.
  • laajennettu kokoonpano: Pääasiallinen näyttö kattaa kaikki se, ja jossa esimerkiksi voi laittaa GPS karttaa suuria. 
  • Moderni arkkitehtuuri: Suuri keskitetty kuva näyttää kartan GPS on yli huomattavan suuri. Jakaminen näytön tilaa, oikealle ja vasemmalle, löytää reikiä näyttää henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten nopeus, rpm, navigointinäytön piktogrammeilla, liikennemerkki tunnustamisesta, jne ...
  • Peruskokoonpano: Kaksi suurta näyttöä näyttää valitun informaation, kuten nopeus ja alue tai nopeus. Jokainen tila on täysin muokattavissa.

skoda Karoq Hän on kaksoisveli Ateca Seat

Sisätilojen tilavuus voisi luokitella se todella hyvä etuistuimet halata heidän poikkeuksellisen matkustajia. Kanssa jalkatilaa ja pää takana. Takaistuimelle on mahdollisuus sisällyttää Varioflex järjestelmä. Tämä järjestelmä tulee vaihtoehtona viimeistelyyn Kunnianhimo ja tyyli, ylimääräinen 340 €. Sen kyky runko nousee 588 litraa. Meillä on myös korkeampi monipuolisuus taitettaessa takaistuimet suhteessa 40:20:40. Saat myös mahdollisuuden levätä heidät 13º, parantaa mukavuutta ja kasvattaa tavaratilaa. Kolme paikkaa voi irrottaa kokonaan, lisäten tavaratilan että 1810 litraa. Ilman Varioflex käynnistyksen ominaisuudet pienenee hiukan 521 litraa istuinten normaaliasennossa ja 1630 litraa kerran plegamos paikkaa.

Emme voi lopettaa tämän osassa mainitsematta kahta asiaa: suuri määrä säilytystilaa sisällä. Lukemattomat käynnisty, kun emme enää tarkastella niitä, on todellakin olemassa monia. Ja toinen asia huomata on suuri panoraama kattoikkuna, joka kulkee sen pinnan, lähes tuulilasin taakse, jolloin sisätilojen vapauden tunne ja vaikuttava kirkkaus. 

Optio Varioflex istuimet ovat erittäin suositeltavaa ostaa 

Skoda viimeistelyistä Karoq

varten Karoq, tuotemerkki on kahdenlaisia ​​päättyy: perus yksi nimeltään kunnianhimo ja ylemmän nimeltään tyyli. Molemmat ovat todella hyvin vakiona, sen lisäksi että laaja luettelo lisäominaisuuksia, joiden avulla voidaan parantaa kokemusta auton. Tavataan kaksi loppuaikaa:

Todella mukava ja kirjekuoreen mahtuu

kunnianhimo viimeistely Sille on ominaista tarjoamalla vakiona useita laitteita, joista me esiin seuraavat: Päivänvalo LED-tekniikka Sekä etu- ja takavalot, 17 tuuman pyörät, pieni nahka paketti ohjauspyörä ja nuppi, peruutustutka anturit, kamera käännetään Infotainment Bolero (8 tuuman), kuumennettiin peilit ja elektroninen säätö Light Assistant. Jälkimmäinen auttaa hallitsemaan autoa valotoiminnot kuten valaistus auton ympärillä syöttää tai poistua näkyvyyttä, ja automaattinen vaihto valot kun järjestelmä tarpeelliseksi katsomansa puutteen vuoksi valon. 

tyyli viimeistely Se on huippumalli, ja antaa auton samoja laitteita kuin perus viimeistely Ambition, lisäten vain muutama, koska se voisi olla: 18 tuuman pyörät, kromi ulko-paketti, Full LED-ajovalot AFS-tekniikka (edessä valaistus mukautuu eri ajotilanteissa muuttamalla muoto valonsäteen) Amundsen selain (8 tuuman), virtuaalinen poljin avaamiseksi takaluukun ja pysäköintianturit, sekä edessä että takana. 

Kuten näemme Karoq korostettu suuri vakiona molemmilla päättyy. Sen erilaisia ​​lisäpalveluja voi luetteloida se lyhyt, koska se voi löytää uusia laitteita, kuten istuimet ja ohjauspyörän lämmitys, takaistuinten Varioflex, 19 tuuman pyörät, panoraamakattoluukku, Infotainment Columbus 9,2 tuuman kosketusnäyttö tai kuuluisa Digitaalinen mittaristo, Tämäkään ei ole käytettävissä, joudumme odottamaan 2017 myöhemmin tänä vuonna tai aikaisin 2018.

Klassinen muotoilu ritilä puhtaasti Skoda

Moottorivaihtoehtoja Skoda Karoq

Tällä hetkellä löydämme yhteensä 4 moottorit käytettävissä Katalogituotteiden, kaksi bensiini ja kaksi diesel. Alkaen bensiiniä, me pääsy malli, potkuri 1,0 litran kolmen sylinterin TSI tuottaa teho 115 hv ja vääntöä 200 NM. Tämä voi olla varustettu käsikäyttöinen vaihteisto 6-nopeus automaattinen tai DSG-7 suhteita. Tälle moottorille emme voi halutessaan sisällyttää aseman 4 pyörää. 

Korkeimmalla johtoporras bensiinistä alue löytää 1.5 TSI-moottori 150 hv ja vääntöä 250 NM toimitetaan vuosien 1500 ja 3500 vallankumouksia. on ACT teknologia (Active Sylinteri Technology), joka katkaisee 2 4 sylinteriä, kun järjestelmä ymmärtää, että meidän ei tarvitse täyttä potentiaalia moottorin esimerkiksi pitkillä moottoritien matkoilla jatkuvalla nopeudella. Järjestelmän ansiosta voimme säästää yhteensä 0,5 litraa polttoainetta 100 kilometrillä. Tämä aktivoituu, kun teemme moottorin kierrosluvun välillä 1250 ja 4000 kierrosta minuutissa, 25-100 Nm ja nopeudet jopa 130 km / h. Tällä moottorilla voimme sisällyttää etu- tai kokonaan, ja 6-vaihteinen käsivaihteisto tai DSG 7. 

Brändi on sitoutunut moottoriin 1.5 TSI 150 hv ja automaattivaihteisto DSG 7 suhteita

Saat kohta dieseli, Lisäksi löytyi kaksi identtistä virtavaihtoehtoa sisarukset bensiiniä. Ensimmäisessä vaiheessa ovat 1.6 TDI, jonka teho on 115 hv ja vääntöä 250 NM. Vain löytää tätä moottoria etuvetoinen, mutta voi varustaa kanssa käsivaihteisto 6 suhteita ja automaattisella DSG. 

Voimme liittää takaistuimet Varioflex järjestelmä, joka parantaa mukavuutta ja tavaratilaa

Kuten huipentuma, meillä moottori 2.0 litran tuottaa 150 hv ja 340 Nm vääntöä välillä 1750 ja 3000 rpm. Tämä moottori integroi SCR-järjestelmän (Selective Catalytic reaktio) injektoidaan kemiallisen ureasta pakokaasujärjestelmään, joka aiheuttaa kemiallisen reaktion, joka poistaa typen oksideja pakokaasujen haitallisia. Tämä moottori voidaan varustaa 4x4 veto tai edestä sekä manuaalinen 6-suhteita tai 7-nopeus automaattinen DSG.

Hinnat ja saatavuus 

Jos haluat tietää kaikki hinnat, joita voi ostaa tätä mallia, kumppanini Antonio Hän on luonut suuren opas jolla näemme kaikki pintamateriaalit, extrat ja moottoreita, jotka sisällytetään Karoq

Todella hyvä ajoasento

Skoda Karoq, ajo testi

Aloitimme koepäivänä lasku lentokentän kiitoradan Palermon pääkaupunki Italian saaren Sisilian kaupungin. Siellä teemme jakelun ajoneuvoja. Avaimet minun satula I suunnata pysäköinti, jälkeen muutamia teknisiä selityksiä toiminta tuotemerkin, saada suuntaan saaren eteläosassa, jossa kohtauspaikka sijaitsi. 

Kyseisen yksikön oli Skoda Karoq kvartsi Kyll, jossa se lisähinnan 535 €, mutta minusta tuntuu todella hyvältä tämä SUV. Konepellin alle, pitää 2.0 TDI moottori, CAHA manuaali 6 nopeus ja pitoa 4 pyörää. Viimeistely sisällyttämällä tämä auto oli korkein, ns tyyli

Kun istut ruorissa, puhelut huomiota korkea laatutaso saavutetaan tämän mallin, sisään skoda Ne ovat kehittyneet huomattavasti tässä suhteessa, joka tarjoaa nyt todella erinomaisen laadun. Erittäin miellyttävä koskettaa materiaaleja, kuten nahkainen ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi muuttaa kangas paikoilleen tai heidän Plastic Padding.

Jos me sisällyttää Varioflex järjestelmässä tavaratila kasvaa 588 litraan

Lähdimme mutta vaikka pidämme siitä ja tiedämme, että vertailut ovat vastenmielisiä, tässä tapauksessa myös pakollisia, ja alitajuisesti Alamme verrata tätä autoa veljensä Ateca Seat. Ja että, vaikka niiden samankaltaisuus, autoja He tuntevat todella erilainen. Karoq on suunniteltu hyvin erilaisia ​​asiakkaita. Tuntuu paljon pehmeämpi ja tasaisempi kuin Seat, lisäksi, joilla ei ole varmuutta siitä, että jos sinulla on Ateca kun edessä venyttää käyriä. 

Tietenkin tämä ei pahentaa sitä Karoq, kaukana siitä. Voisimme määrittelevät sen muita hankintamenon, mutta ei koskaan vähemmän suositeltava. czech Se erottuu hyvää työtä jolloin koko auto, ja materiaalien laatu, laatu, valitettavasti, että Ateca vähenee.

Karoq tunnet realmente mukava pitkillä matkoilla, pehmeä niiden vaimennuksen. Huonot tiet Italian saaren, täynnä kuoppia, ovat tuskin havaittava tässä SUV, ja voin vakuuttaa teille, se on jotain arvostamme kalliisti. Olemme ajo ajotilan normaali, Se on oikea tie näin, koska tulee erinomainen mukavuus uhraamatta tarkkuutta niiden suuntaan, dynaaminen joustavuutta ja herkkyyttä kaasupoljin. Mutta kuten aiemmin sanoin, tämä auto ei ole kaikkein paras kohtaamaan mutkainen tie kaartaa suurella nopeudella kuin tasapainotus elimistö käynyt yhä selvemmäksi. Se on auton mennä hiljainen, nauttia reitti ja urheilullinen luonne huomaamaton.

Suuri 9,2 tuuman näyttö on yksinkertaisesti mahtava, sekä näkyvyyttä ja sujuvuus

1.6 TDI Moottorin 150 hv huomannut voimissaan, on erittäin vahva. Se on potkuri reagoi melko hyvin alhaisilla kierroksilla ja pitkiä marsseja, mutta kyllä, kunhan olemme ylittäneet rajan 1500 rpm, täältä kori liikkuu kuin kala vedessä

aseta ajotilanurheilu odottaa jonkinlaista muutosta suhteessa sen mutkissa. lähes huomaamaton. Taas laitoin normaalitilassa ja sujuvan hyvin. Ohittaminen suorittaa satunnaisesti testata valmiuksia tämän TDI, ja odotetusti, ei petä ja toimii niin kuin pitääkin. Manuaalinen vaihteisto on jotain, joka olisi varattu ostaessaan autoa tämäntyyppisen on äkillinen, on hyvin pitkä matka ja välittää vähän. Se ei ole suositeltu vaihtoehto, varsinkin kun DSGse on todella hienoa.

On aika parini, siirryimme paikkaa ja asettumaan lentoperämies istuin, tosiasia, joka synnyttää minulle edelleen testata Infotainment sisältää meidän Karoq. Tämä on järjestelmäColumbus, korkeimmalla tasolla, on, että tämä näyttö näyttää todella hyvältä, on paitsi sujuvuus, että enemmän olisi monet nykyiset puhelimet. 

Suuri panoraamakattoterassilla tarjoaa erinomaisen kirkkauden

Saavuimme tapaamispaikalle, jossa aikoinaan täytämme mahassa saimme takaisin raiteilleen ja tiellä olimme päättäneet tehdä. Otimme ohjaavat GPS tie- ja päästä rannalle, jossa voisimme nopeasti kuvata tätä autoa, meillä oli vähän aikaa, niin juuri kun tie palasi takaisin autoon, siten päättäen ensimmäinen kontakti skoda Karoq.

Seuraavana päivänä aloitimme aikaisin, klo 8 ja olimme pois jälleen kohti Palermo lentokenttä meidän palata Espanjaan. Reitillä Elementary ajoa moottoritiellä, mutta myös me perua tiet. Ja jotta kunnolla vertailla TDI moottori oli yrittänyt edellisenä päivänä, hän soitti ratin taakse moottorin jossa enemmän toiveita talletettu tuotemerkki myynniltään, 150 hv 1,5 TSI kanssa DSG, täysin vastoin ensimmäisenä päivänä. 

Menimme ulos matkalla Palermon. Ensimmäinen asia, joka nousi pintaan Tämä moottori on ilo ja energia on paljon suurempi kuin TDI, Se on hyvä kiivetä nopeasti tämä auto tuntuu todella mukava. 

Sen vaikuttava esteettinen, rakastua monissa

DSG on suositeltavin ostaessaan tämän auton. On todella hienoa, ja kerran koetukselle molemmat lähetykset, ainoa johtopäätös voimme saavuttaa on, että manuaalivaihteistolla on vähenemässä kovaa vauhtia. DSG on selvästi parempi vastaan ​​selkeä rappeutuminen käsikirja. 

Otamme valtatie, ja voin vihdoin testata tätä Karoq muilla teillä. Jatka maaliskuussa ja aseta ajo ECO, Tässä tilassa auton asetetut parametrit vahvistaa vähimmäis- polttoaineen kulutusta ja käyttökustannuksia. Marsseja lyhennetään, automaattinen lähetys suoritetaan alhaisilla kierroksilla

Näin ajo kuljettaa nimeltään kynttilä vaikutus, joka, kun olemme nostetaan pois kaasua, nopeus pysyy vakaana jonkin aikaa, mikä säästää paljon polttoainetta.

Yhtiöveroennakkojärjestelmä katkaisee 2 on 4 sylinteriä, mikä säästää paljon kaasua

Tämä moottori on ACT teknologia (Active Sylinteri Technology), jonka pitää kaasupoljin kärki ja pitää auton jatkuvalla nopeudella, tämä järjestelmä poistaa käytöstä kaksi neljän sylinterin. Tällä mekanismilla, brändi takaa, että voimme säästää jopa puoli litraa polttoainetta 100 kilometrillä. Valitettavasti polku ei ole niin pitkä ja minun täytyy yrittää enemmän asioita. Pidän näin noin 20 km ja johtaa keskimääräinen kulutus 5,9 litraa 100 km, paha moottorin tämän kaliiperi ja tämän tehotason.  

Samalla venyttää valtatie I tehokkuuden testaamiseksi Kaista-avustin järjestelmä. tämä Se osoittaa hieman häiritsevää joissakin kulmissa, mutta kärsii kuitenkaan liian epämukavaksi. Edes jättää pyörän siirtyä itseymmärryksen, tämä Hän johtaa meidät aivan oikein rautateitse takia jos minun täytyy kohdata monimutkainen käyriä. 

Käyrät alkavat, vaihda spor tilassaT. 1.5 TSI Karoq ja vastata ilosta, voisimme edes uskalla sanoa, että tämä moottori voimme olla lievä tunne ajamisen iloa. Peräkkäinen siirtyminen, käyttäen melat ohjauspyörän takana reagoi todella hyvin. Touch ja muutos, koetaan nopeasti, elossa. Ehdotukseksi jälkeen tällaista kokemusta: Et pidä katsoa kulutukseen auton, koska tämä on melko kasvanut. 

Karoq varustettava pyörien 17-19 tuumaa

Saavuin meidän reitin loppuun, sammuta moottori Karoq ja ojensin avaimet yksi niistä vastuussa Skoda. Hyvänmakuinen Jätän mikä se on ollut minun matkakumppani muutamaksi tunniksi.

johtopäätös

skoda KaroqSe on ollut selkeä ja varmaa Tšekin tuotemerkin. Ajoneuvo, jossa on hämmästyttävän laadukas viimeistely ja sujuvan erittäin hyvä, lisäksi sisältää tech teollisuus, selkeä menestys, koska monet ostajat haluavat olla uusinta teknologiaa. Vuonna Karoq löydät sen. 

Merkillä on myynti suunnitelmia, jossa heidän suuria toiveita asetetaan varten 1,5 TSI moottori 150 hv DSG vetopyörää 4-pyörän ja korkea laitteet. Emme voi hyväksyä enemmän tšekit. 1,5 TSI Se on se, joka pidin Normaaleissa ajo-olosuhteissa, lisäksi vastaamaan todella hyvin mutkaisilla teillä. Skoda on valinnut tämän yhdistelmän, ja tässä palvelin tukee sitä varmaa. 

Karoq auto tuntui meille todella erinomainen

Jos olet kiinnostunut yrittää Karoq, tuotemerkki tarjoaa sidosryhmien puhelun Karavanaq. Tämä on malli laivaston kattaa erilaiset myönnytyksiä maamme, antaa ihmisille mahdollisuuden testata autoa ennen kuin se menee julkista myyntiä. Voit varata Karoq kautta karavanaq.es.

Skoda on tehnyt kotiläksynsä. Hän on osoittanut maailmalle C-segmentin SUV, jotka erottuvat ja varmasti tulee uusi myyntivaltti Tšekin tuotemerkin. Se on auto, että voimme tuskin tehdä ongelmia. Korostaa vain yhtä paransi kaarreajossa, mutta voimme harkita sen haitta sellaisenaan, yksinkertaisesti sopeutua toiselle ajo, hiljaisempi. ja Ateca Seat edessä, ei voita, mutta ei menetä, voimme määritellä sen erilliset ja ihmisille erilaisilla ajo. Molemmat hyviä ovat hyviä vaihtoehtoja.

asiantuntija Arviota

Pidimme lisää

  • Laadukkailla materiaaleilla
  • rento ajo
  • Erittäin houkutteleva design

Pidimme vähiten

  • erittäin pehmeä tyyny kaarteissa

Huomautus: 8.1