auton testit

Test Mazda CX-5 2017 asiakastilausten

Ja ne ovat kaksi sukupolvea. Mazda uudistaa menestynein malli vanhalle mantereelle. Työ suhtautua varovaisesti perustuu päivittää ja parantaa mitä jo tiesimme. Olen jo testannut Mazda CX-5 2017 ja tämä on mitä löysin.

Kun hänen ensimmäinen esiintymisensä, CX-5 käynnistää toisen sukupolven uusi kuva

Mazda on selviä todisteita, että on oltava ensimmäisenä jotain onnistua. Ja älä mene virran tarkoittaa väärässä. Aika on osoittanut juuri tällä Japanin brändi niin ihailtu ja rakastettu. Heidän uunit ovat jättäneet suuria malleja kautta historian. Viime vuosina on keskitytty katumaasturit, ja tänään uudistamista menestynein niistä tulee meille; Mazda CX-5 2017 on jo ollut tilaisuus maistaa.

Tämä on toisen sukupolven myydyin SUV Mazda vanhalle mantereelle, vaikka monet voidaan sekoittaa syvä restyling. Totuus on, että sillä ei ole väliä, että sillä ei ole väliä, koska mitä he ovat tehneet on otettava mitä meillä oli jo ja parantaa sitä. Saatat ajatella jo nähdä, että vaikeaa, mutta totuus on, että kun tuote oli jo hyvä, parantaa sitä pilaamatta se ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se näyttää.

Photo 1 - Esitys Mazda CX-toukokuussa 2017Photo 2 - Esittely Mazda CX-toukokuussa 2017Photo 3 - esittely Mazda CX-toukokuussa 2017Photo 4 - Esittely Mazda CX-toukokuussa 2017

Esittely Mazda CX-toukokuussa 2017

KODO suunnittelu on tullut enemmän kuin iskulause elämän, enemmän kuin vain suunnittelufilosofia. Se on tullut perusta kaikkien joka luo Mazda. Kun Mazda CX-5 teki ulkonäkö ensimmäistä kertaa historiansa kantaesitettiin tämä konseptin on tavallista. Ajan muiden mallien talo on mukautettu sen, mutta nyt on tullut ensimmäinen päivittää sitä, koska etuoikeus kuuluu hänen nuorempi veljensä, Mazda CX-3.

Ei siksi, että sillä on merkitystä paljon, koska se vastaanottaa ja sopii kuin valettu. Viimeinen malli jo onnistunut houkuttelemaan monia asiakkaita kuvan, ja uusi ei ole epäilystäkään siitä, että soittaa enemmän huomiota. Esteettisesti, uusi CX-5 tulee silmään. Entistä aggressiivinen ja tyylitelty edessä joka korostaa muutamia pieniä ajovalot. Lisäksi uusi on enemmän kuin prototyyppi hän syntyi, Mazda Minagi Concept, vanha. Jotain, joka on harvinaista. Täytyy myöntää, että pidän, ja Soul Punainen on väri, näyttää samalta kuin allekirjoitus tähti: Mazda MX-5.

Ne sisältävät niin pieniä ajovalot edessä ja takana

Beyond edessä vaikea löytää suuria muutoksia. Yleensä meillä on edessämme sama auton takapilari. Muuten, tämä osa myös saa hieman kasvojenkohotuksen lisäämällä uusia ajovalaisimet, mikä puolestaan ​​pakko muuttaa takaluukun ja puskurin. Se on enemmän hienostunut tyyli kuin viime, mutta silti selvästi muistaa häntä. Viimeistele ulompi muutoksen täytyy lisätä kromi ominaisuuksia ja uusia sarjaa pyörät jopa 19 tuumaa.

Suljettujen ovien käyttää kolme neljäsosaa sama. Ne eivät ole radikaaleja muutoksia, mutta löysi merkittäviä muutoksia suhteessa ensimmäisen sukupolven. itse asiassa Se antaa tunne, enemmän laatua, kiitos uudistettu ja paremmin integroitua materiaalien elementtejä. Tämä vaikutus on pääasiassa saavutetaan viiva näyttö. Lisätään ennen ole kovin näyttävä tapa, nyt hallitsee konsolin yläosassa kelluva vaikutus. Kyllä, asenna parantaa tietyillä alueilla, joilla säädöt eivät ole kaikki hyviä, joka sopii odottaa.

Toistaiseksi en ole maininnut, mutta Mazda CX-5, tuskin muuttuu sen ulkoisen toiminnan. Kuitenkin ne on onnistunut on tunne, että laajempi ja tilava. Toistan, että se on tunne, koska mittariin kädessä ei ole mitään eroa. Viisi matkustajat voivat matkustaa mukavasti, kuten tavaransa Näiden ansiosta kantavuus on 506 litraa vähintään 1620 maksimi. Vain kolmen litran kasvua ansaittu kaksoispohja.

Oikea sisätilojen remontin, parhaita materiaaleja ja teknologiaa

Jos jotain on aina pitänyt CX-5 on sen tekniikka. Meillä on tapana puhua Saksan ennakot tai aste laitteiden näistä. Mutta Mazda sisällytti kulttuuriin paljon järjestelmien lähtöpisteestä. Uudistetun SUV on olemassa kolme mahdollista tasoa laitteet: Alkuperä, kehitys ja Zenith, ja kaksi erityistä paketit nimeltään: Zenith Zenith Mustavalkoinen lukien eri esteettinen ripaus veljiensä.

Laitteet-hintasuhde, mielenkiintoisempi Viimeistelyn Evolution. Tässä väli- vaiheessa emme voi olla vakiona elementtejä, kuten Head-Up Display, taka pysäköintikamera, detektori kuollut kulma, hälytys taka liikennettä ja edellä kojelaudan näytössä seitsemän tuumaa ja bizone ja vakionopeussäädin. Jos haluamme enemmän meillä on Zenith viimeistely missä me lisäämme yksityiskohtia kuten Full LED-ajovalot, selain, sähköinen portti, avaimeton pääsy ja Bosen äänentoistojärjestelmä.

Uusi CX-5 nauttii uusimmista turvallisuus, johon kuuluu läsnäolo i-ACTIVSENSE 

Mekaanisen välillä, se koostuu kahdesta bensiinimoottorit yksi diesel pystyy näyttämään yhteensä neljä eri valtuudet. Kuuluisa SKYACTIV moottorit ovat läsnä, ja vähintään 150 hevosvoimaa järjestetään diesel-versio 2,2 litran. Maksimiarvo on kiinteä, että SKYACTIV-G 2,5 194 variantti hevosia, joka muuten on aina liitetty automaattiseen kuusivaihteiselle ja neliveto. Se on erityisen mielenkiintoinen, koska se on äskettäin kehitetty moottorin sylinterin deaktivointijärjestelmää.

Ja se normaalisti näkevät CX-5 2017 manuaalinen kuuden vaihteisto ja etuveto etuakselille. mutta Mazda on myös valmistettu kuusi suhteet automaattivaihteiston ja neliveto, ei lukot eroa. Jos tähän lisätään mahdolliset yhdistelmät mekaanisten ja valmis, meillä on yhteensä 29 eri yksiköiden CX-5.

SKYACTIV moottorit osoittavat supistaminen ei ole tarpeen säästää

Kuten sanoin on monipuolisia ja sopeutuvat kaikenlaisiin asiakkaisiin. Lähtöhinnaksi Mazda CX-5 2017 seisoo 27270 euroa. Tämä on SKYACTIV-G 2.0 165 hv versio manuaali, etuveto ja alkuperä viimeistely. Päinvastoin, toisella puolella mittakaavassa SKYACTIV-D-2,2 175 hv laite seisoo automaattivaihteiston neliveto ja Zenith valkoinen maali. Sen hinta on 42280 euroa. 

Test Mazda CX-toukokuussa 2017

Mazda on ainoa valmistaja, joka ei ole pienentänyt niiden moottoreiden. Sen SKYACTIV teknologia on tehnyt meille kaikille aiheuttaa vaatimus matalan iskutilavuus alhaisen kulutuksen. Ei niin, ja CX-5 on selkeä esimerkki tästä. Ja sanon tämän, koska Jos jotain on ajatellut uusi Mazda myynti on olla säästäväinen ja tehokas, unohtamatta tärkeä arvo mukavuutta. Ehkä suurin hyöty auton yli edeltäjänsä. 

Kuten olet jo tehnyt mieleni uusi CX-5 priorisoi säästöjä ja mukavuutta kaikkia muita ominaisuuksia. Ymmärrän täysin, miksi tämä päätös ja konfigurointi. Se vaatii julkisen ja jos SUV on mitä haluat, tämä on mitä löydät in 95%: ssa tapauksista. Jos ajattelen suorin kilpailija CX-5 nopeasti sanoa, että epäilemättä on saksalainen; Volkswagen Tiguan.

selkeitä ja yksinkertaisia ​​tietoja sekoitusvyöhykkeen laatikko analoginen, digitaalinen

Jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Esimerkiksi japanilainen design selvästi voittaa, kuten Saksan teknologia enemmän tasaväkisiä, aivan kuten on tilaa, roominess ja mukavuutta. Kuten hänen käytös molemmat ovat hyvin samankaltaisia. Molemmat on suunniteltu hiljainen ja tasainen ajo. Ja lopuksi, jos tarkastellaan hintoja, ei niin paljon eroa, hieman halvempia CX-5.

Mutta en aio mennä yli oksat. Aikana kansalliset esitys Minulla oli mahdollisuus osoittaa, että a priori esitetään myyvät versiot. Toisaalta diesel SKYACTIV-D-2,2 4WD 150 hv, ja toiseksi SKYACTIV-G 2,0 bensiini 2WD 165 hv. Minun on vaikea decantarme yhdellä, koska ne molemmat ovat hyviä perusteluja ja joitakin muita osumia. Mutta jos luulet aloitan sen bensiiniä.

Kuten he tekivät Mazda6 ja Mazda3, uusi CX-5 on teknologia G-Vectoring Ohjaus parempaa kaarreajossa

Espanja on maa dieseliä, mutta yllättäen yleisö yhä hylkää enemmän katsotaan likainen. Kun kyseessä on Mazda Minä ja monet kollegat, olemme kehui lohkot bensiiniä suurta suorituskykyä, tasaista ja polttoainetalouden. Tällä kertaa en uudelleen herättänyt erittäin hyvä tulos, joka tekee sinusta Plantées tarvetta ostaa yksi niistä likainen diesel molemmat ovat saamassa huomiota.

Hyväksi bensiinin versio, pidän sujuvuuden, kosketus ja pieni kulutus, yhä tiukempi ero dieselillä. Kuitenkin tällä kertaa 165 tutkituista hevosista malli Olen ihastunut hieman kofeiiniton. Selvää, että sellaisella voimalla auto tämänkaltainen pitäisi kävellä enemmän kuin tarpeeksi, mutta ei. Asteikon 1380 kilogrammaa. Alhainen luku auton tämän kokoluokan, joten se ei ole ongelma.

Sen sujuva ei edistä käynnissä, mukavuutta eikä niinkään suorituskykyä, joka on ihanteellinen tämäntyyppisen auton

Ongelma tulee moottorin ja vaihteiston. Me saadaan suurin teho 6000 rpm ja suurin vääntömomentti 210 Nm 4000 rpm. Se on erittäin suuri pyörimisnopeus, ja sen ulkopuolella voima on niukasti. Liian paljon. Tämä pakottaa vähitellen vähentää tasaisesti. Häpeä suhteesta niin kauan muutos, mutta kyllä, kolmas on voimassa melkein milloin tahansa. Se on endeeminen paitsi ulos vähentämään CX-5 on koko alalla. Kyllä, jotain hyvää on. Reitin varrella yli 100 km, jossa on paljon nousua ja kapinan tien keskimääräinen kulutus asetettiin 6,7 litraa 100 kilometrillä. Minun ei pitäisi ihmetellä, että tehokkaampi ajo saattaa jopa menettää Virallinen merkki kulutus, 6,4 litraa. Erinomainen tietoja.

Samalla dieselin esitetään säästyy, mutta myös enemmän pitoa. Tällöin hevonen 150 itse, jotka ovat ilmeisiä. Tasapaino suorituskyvyn ja kulutus on enemmän kuin saavutti edellisessä tapauksessa. Lisäksi testiyksikkö sisältää automaattisen kuuden vaihteisto, joka aluksi Vaikka se voisi painaa ajo, mutta ollenkaan. Se on hyvin säädetty ja vaikka nämä eivät ole nopein ruutuun maailmaa, totuus on, että ei ole laiska tai korotuksia tai alennuksia. Veto harkita ja olen todella olisi vauhtia kuin vaihtoehtona, kun ostaa CX-5.

Jos puhumme yhtäläisyyksiä keskenään, toista mukavuuden molempien yksiköiden. On vaikuttava ajomukavuus auton vaikka katsotaan palkkio, ei taistella näillä hinnoilla. Siinä ei ole mitään kateutta sen saksalaisten kilpailijoidensa, BMW X1 ja Mercedes GLA tyyppi. Uskokaa minua, ei mitään. Puhdasta mukavuus ja korkea sisäisen eristyksen. Todella Olen edelleen yllättynyt siitä. Joko Mazda, joka on osannut lukea asiakkaan toiveiden.

Rattiin he valitsevat poikkeuksellista paikkaa, erittäin mukava ja helppo

Toisaalta minulla on tahna laittaa molemmat laitteet; osoite. En vastusta vastaan ​​pehmeä suuntiin, mutta yksi asia on, että, ja toinen kulkee läsnäoloa. CX-toukokuussa 2017 pahin synti. Kaupungin tai rauhallinen tahti, ei ole ongelma, mutta nopeuden kasvaessa tai vähentää loivene, ongelma on havaittavissa. Kaipaan kiinnittymissuunnassa nopeudesta riippuen. Kuljettaja vain vastaanottaa tietoa pyörät ja toisinaan voi luoda epävarmuutta. 

päätelmät

Kaiken CX-5 on kehittynyt erittäin hyvin. Esteettisesti se on houkutteleva auto. Suljettujen ovien paljastaa merkittävän muutoksen teknologian ja hienostuneisuus, vaikka jotkut muovit ja säädöt pitäisi olla parantunut, jos todella Mazda aikoo hyökätä korkeimman segmentin eli saksalaiset. Tähän kaikkeen siellä on myös suuri tila ja yli antelias roominess, mukavuutta ja ennen kaikkea että se voidaan rinnastaa eniten premium-mallit.

Mitä käyttäytymistä epäilemättä Mazda on päättänyt priorisoida laatua ja säästää kaatuessa muita yksityiskohtia. Erot dieselin ja bensiinin ovat ilmeiset. Jokaisella on omat vahvuutensa. Tässä tapauksessa olin vetoa SKYACTIV-D 150 hv sen paras vastaus. Kyllä, molemmat ovat syyllistyneet liian pehmeä suuntaan. Joten se ei yllätä minua, että CX-5 pysyi 40% Mazda myynnistä Espanjassa. Se on malli, joka väistämättä täytyy katsoa, ​​jos haluamme ostaa meille C-segmentin SUV siellä tuonpuoleiseen Euroopan alueesta.

Asiat eivät mene hyvin CX-5, joka on hyvin selkeä ja järkevä veto segmentin

asiantuntija Arviota

Pidimme lisää

  • mukavuus
  • kulutukset
  • suunnittelu
  • livability

Pidimme vähiten

  • verhoiluvaihtoehdosta
  • osoite
  • Vastaus bensiinimoottori

Huomautus: 8.3