auton testit

Volvo XC90 D5 testi, sinun ja minun: Et voi pyytää lisää

XC90 on Volvon veto suurin ja premium-SUV markkinasegmentillä. Panos, joka on uusittu mielenkiintoisia muutoksia. Tällä kertaa tuomme Volvo XC90 D5 testin muunnos, joka lähtee tyydyttämättä.

XC90 tulee takaisin kovemmin kuin koskaan seisomaan sen suurimman saksalaisen kilpailijansa

Volvo käyttöaikoja. Vuosien jälkeen, en sano laiminlyödä, mutta unohtaa, XC90 palaa hangata. Ja se joka tapauksessa, mutta suuri. Tällä kertaa minulla oli mahdollisuus laittaa Testaa Volvo XC90 D5 AWD. On tehokkain diesel variantti kaikki siellä, että Volvo odottaa myyvänsä enenevässä määrin.

Ensinnäkin meidän on puhuttava menneisyyden XC90 ymmärtää hieman paremmin uudelleen. 7. tammikuuta 2002, joka joululahja, Volvo paljastettiin Detroit ensimmäisen suuren SUV. Aluksi luultiin, että ruotsalaiset oli myöhemmin purettu segmentin, joka oli jo alkanut tulla esille. Kuitenkin tiedot lopulta osoittautuvat ne oikein, ja edellisen sukupolven onnistui myymään 636143 kappaletta maailmanlaajuisesti.

Vuonna 2014 tämä sukupolvi katosi, ja sen takana on pitkä polku hyviä arvosteluja ja palkintoja eri puolilla maailmaa. Volvo ei ole myöhässä, vain kesti luoda erinomainen tuote perustuu kaikkien tarpeet, jotain, joka on toistettu. Ei vain ne ovat palvelleet keräämien tietojen edellisen sukupolven, vaan on parantaa ja mukauttaa nykyaikaisen teknologian tarpeisiin.

Nyt siirrytään uuteen Volvo XC90 ja ulkopuolelta alkavat, helposti tunnistaa ruotsalaisen muotoilun koko kehoon. Kaikki on makuasia, mutta istuvuus sanoa, että en tiedä ketään, joka ei pidä ulkonäköä uuden XC90. Se on yksinkertainen rakenne, joka täysin puhdas ja ärtyisä taas klassinen ja monimutkainen.

Yksityiskohdat kuten LED-ajovalot ja osa Volvo suunnittelufilosofia

Työ on tehty Thomas Ingenlath, joka tuli yksityiskohtia, jotka ovat jo osa Volvo suunnittelu filosofia, kuten LED-päiväajovalot muotoinen Thorin vasara. ne ovat Kuinka voit harvinaisuuksia, jotka tekevät XC90 yksi kauneimmista SUV tuolloin, ehkä kaunein. Monet saattavat ylittää sen pois klassista tai huono urheiluhenki, toisin kuin saksalaisten kilpailijoidensa, mutta niille, jotka etsivät ripaus, on saatavilla viimeistely R-Design, joka on aivan yhtä hyvin.

Volvo on premium merkki ylellisyyttä kilpailijat kuten Audi, BMW, Jaguar, Mercedes ja Porsche. Siksi herkkä työ runko on valmis sisäkorkeudella. Juuri sinun täytyy avata oven ja asettua kotiovellesi ymmärtää tämän auton luokkaan. Jälleen kerran Ruotsin suunnittelun koulu, joka on voittanut monia ihanuutta ympäri maailmaa.

Volvo on lähes kokonaan unohtaneet fyysisiä painikkeita. Ohjauspyörä on yksi, joka on

Elämme aikakautta, jossa autoja ei vain tarvitse olla teknologian ja kehittyneet, mutta myös nähdä. Elämme aikana jolloin valkokankaat monopolisoida valokeilaan. Isompi sen parempi. Volvo tunnistaa tämän suuntauksen, mutta ei periksi ajatus tehdä hallitsematon tai liioiteltuja, Haluat säilyttää tämän luokan ja eleganssia, joka lähettää ulkopuolella.

Sisätilojen Volvo on päättänyt näyttää teknologia hyvin hienovaraisella tavalla

Älä huijaa itseäsi kun ostokset sisätilojen XC90. Ei ole suuria näyttöjä tai näppäimistöjä ja vaikuttava tartuntapinto-, tässä käsite yksinkertaisuus koskee minimalismia. Erityisen merkille pantavaa on puuttuminen elementtejä. Insinöörit ovat täyttäneet kaikki tarvittavat näytöllä keskikonsolissa joka toimii Tablet. Kanssa painalluksella, se täyttää kaikki järjestelmät ja toiminnot, että auto on omiaan, eikä muutama.

Jos olen rehellinen ensin luulin keräilyjärjestelmä molemmat samassa laitteessa oli riskialtista, koska lukumäärä ja alavalikot voi olla vaikea hallita, mutta mikään ei ole kauempana todellisuudesta. Toinen päivä, esityksen aikana Volvo S90, minulla oli tilaisuus puhua ylimmälle järjestelmien insinööri Volvo, joka kysyin riski mukaan lukien kaikki yhdellä näytöllä.

Hän kertoi minulle, että järjestelmä on kestänyt niin kauan kehittyä itse auton. On ollut monta tuntia testaus, hallinta ja testaus päästä tähän tulokseen. Volvo asiakkaita ja työllistää ulkopuolisia analysoida käyttäytymistään ja helppous, jolla he pystyvät käsittelemään monimutkaisia ​​laitteita. Ja totuus on, etten voi laittaa yhden vaan. Se on helppoa ja intuitiivista. Muutamalla eleitä ja muutaman koskettaa saa käyttöönsä mitä tarvitsemme. Paljon muiden valmistajien pitäisi oppia, että elämä on monimutkaista luotaessa tällaisia ​​järjestelmiä. Volvo on osunut naulan.

Materiaalit ovat ensimmäinen ja valmistus. Tunne ikuisesti kestävää

tietenkin Keski näyttö on täydellinen digitaalinen mittaristo, ja Head-Up Display joka vastaa näyttämään kaikki tiedot selkeästi ja tarkasti ei tarvitse jättää näkyvyyttä tielle. Esimerkki: selain voi nähdä läpi kolme ruutua voi tuntua toistuvia, mutta se on suuri apu, koska kuten sanoin ei viedä huomiota tien ole aikaa.

Ja tulen puhumaan toisessa osassa, jossa Volvo on aina ollut; turvallisuus. On sanomattakin selvää, että tämä on yksi turvallisimmista autoista maailmassa. Järjestelmän käyttöönotto ja avustaja XC90 tulee tehdä vaikutuksen. Volvo on asettanut tavoitteeksi 2020, eikä yksi kuoli liikenneonnettomuuksissa, joissa yksi hänen autojen mukana. Paljon tavoite, mutta ottaen huomioon, mitä on läsnä XC90, luulen niin.

Olen sitä mieltä, että on hyvin vaikea saada onnettomuuden on aiheuttanut XC90. Debytoida IntelliSafe tekniikka, jossa ryhmä kameroiden ja antureiden sekä tutka, skannaa kaiken kehälle auton. joukkue Voit saada toimimaan itsenäisesti, pysäyttäminen ja suuntaamalla auto, kun kuljettaja ei ryhtyä asianmukaisiin toimiin. Täytyy sanoa, että on hyvin samankaltainen kuin sen kilpailijat järjestelmää, mutta se kiinnitti huomiotani turvallisuuden tasosta teillä. Niin paljon, että joskus voi olla liian tunkeileva. Se on ainoa, mutta laitoin, mutta vain pieni, koska sen luoma on raakaa.

Takaistuimia ovat suuria ja mukavia, mutta ei mahdollisuutta käyttää kolmannen rivin taitto

Siirryn osaan asuttavuuden, täytyy sanoa, että XC90 on erittäin iso auto, ja se on niin, että sen asukkaat ovat paljon tilaa ja mukavuutta mahdollista. Kurssi on eniten nauttia mukavuudesta etuistuimet muttei vähäisimpänä takana. Ymmärrettävästi se asukkaat kolmannen istuinrivin joka kaventaa matka. Pääsy ei ole helppoa ja tilava, on tarpeen tallentaa suuria korkeus XC90 ja melko kapean käytävän. Aukioilla ovat epäkäytännöllisiä rutiinikäyttöön sekä rajoitetaan lapsille tai aikuisille lyhyillä matkoilla.

Korkeus voi olla ongelma, mutta koska se toinen istuinrivi se on tasainen lattia

Kuten sanoin tilaa on enemmän kuin tarpeeksi. Osoittaa selvästi sen valtava runko. Meillä on vähintään 692 litraa, joka on laajennettu 1868, jos toinen rivi käännetään alas kokonaan. Yli runko on rinnassa, hänen valtava suunsa kuormaus- ja suorakaiteen mitat mahdollistavat kätevän merkintä- ja lunastuspalkkiot bártulos. Se itsessään on pitkä auto, ja se tarkoittaa, että täytyy tehdä muuta työtä, mutta suuresti auttaa kädet portin avaamisen.

Varmasti olet huomannut, että en ole maininnut mitään laatua. Luulen ja olen itsestään selvänä, että XC90 on erinomainen materiaaleja. Koskettaa joka koskettaa pehmeys ja laatu on merkittävä. Kaikki on täysin säädetty ja valmistettu. Se on loistoauton ylellisillä materiaaleja, mutta se on suunniteltu jokapäiväiseen, jatkuvaan ja kovaan käyttöön. Ruotsalainen muotoilu palvelee perheen tarpeisiin.

Runko on valtava ja erittäin kannattavaa antanut mitat res

Volvo XC90 D5 testi

Jättäen koko kysymys suunnittelun, tekniikan ja sisustus, on aika kaivaa valtakuntaan dynaaminen. Kuten sanoin minulla on ollut mahdollisuus kokeilla tehokkain diesel variantti kaikki D5, joka sijaitsee kahden litran turbo lohko, jossa on neljä sylinteriä ja kahden litran. Yhteensä 225 hevosvoimaa ja 470 Nm vääntömomentti on annettava, liittyy kahdeksan nopeus automaattinen vaihteisto ja ajaa järjestelmän neljä pyörää.

XC90 on täysin uusi, ja kun sanon uusi on uusi. Se käyttää uutta alustaa, jota kutsutaan SPA. Se on skaalautuva rakenne on kevyistä materiaaleista ja joustava, joita käytetään sekä Volvo XC90 S90 ja Volvo V90. Ruotsalaiset ovat investoineet suuria summia rahaa ja neljän vuoden kehitystä. Tämä on havaittavissa ajettaessa XC90, joka vaikka se on laihtunut, silti antaa pois 2130 kg painoa.

Jos minun pitäisi tehdä yhteenveto käyttäytymistä XC90 sanalla, sanoisin mukavuutta. kaikki on suunniteltu ja sovitettu Siirrytään meidät pisteestä A pisteeseen B mukavin, rauhallinen ja rento maailmaa. XC90 ei ole suunniteltu toimimaan tai puuttua kiemurteleva osien aggressiivisesti, painot ja mitat estävät sellainen asia, mutta ei niin hyvä, että voi tulla käyttäytyä.

D5 liittyy aina kahdeksan vaihteinen automaattivaihteisto

Sen maaston ovat moottoritiet ja nopeita teitä. Siitähän nautimme kaikki ylellisyyttä että XC90 pystyy antamaan meille. Testiyksikkö varustamalla normaali suspensio. On lisätoimintoja osa on pneumaattinen suspensio on liitetty muotoja ajo. Sen puolesta minun on sanottava, että aluksi luulin tuli varusteltu, kuten on mukavasti sain niin en ajattele. Mutta ei.

Ja se on, että mukava. Vaikka ilmajousitus voittaa aina tavanomaista, minun täytyy sanoa, että olen löytänyt erittäin mukava. Kuoppia tai esteet eivät ole sellaisia, että XC90 ja vain murskaa suodattimet sinulle mitään. Se on kuin matkustaa lentävä matto. Niin yksinkertaista kuin alkaa, laittaa musiikkia, vakionopeussäädin ja nauttia satoja kilometrejä pantava ennen.

Kuten sanoin moottoritiet ovat sen luonnonmaisemaa, mutta myös yllätti minut, mitä voit tehdä epäedullisemmaksi kohdissa. Se ei ole urheilua käyttämään kiihtyvyys lukuja tuskin asia, mutta Kyllä se tukee, on hyväksyttävissä rajoissa, väärinkäytöstä, äkillinen ja nopeissa käännöksissä. Se on raskas ja se näkyy näissä ympäristöissä, mutta jousitus heilahtaa huomattavasti odotettua vähemmän pitämällä autossa aina.

Vipu sarja voidaan korvata yhdellä lasista

225 hevosta erinomaisesti työntää XC90. vilpittömästi, siellä ovat tehokkaampia, mutta en usko sinun tai yhden hevosen useampi. Se on täysin tasapainossa moottorin vasteen. Vaihteisto puolestaan ​​ei ole nopein maailmassa, mutta on paljon nopeampi kuin odotin, löytää nopeasti oikean vaihteen XC90 on tarvittava työntövoima. A, mutta ei lähetyksiä, pian tulee olemaan, mutta tällä hetkellä ei ole saatavilla. Ne eivät ole välttämättömiä, tietenkin, mutta se ei satu totuutta.

Ilma suspensio tuo liittyvä valitsin ajotilaa: Eco, mukavuus, Dymanic ja Single

Kuten kulutukseen, on todettava, että uusi valikoima moottoreita on erinomainen. He ovat työskennelleet on paljon ympäristöystävällisempää, ja he ovat onnistuneet. Löysin sen uskomatonta, että myyrä viisi metriä, enemmän kuin kaksi tonnia, ja kuluttaa niin vähän, että korkeus. Maantiellä ajettaessa normaalia vauhtia, melko huoleton, se on helppo olla noin kuusi litraa. Yleisessä laskettaessa viikon missä suurin käyttö on ollut tiellä, tietokone merkitty 7,3 litraa 100 kilometrillä. Sensaatiomainen hahmo ei ota sitä missä otat sen.

johtopäätös

Lyhyesti sanottuna, Volvo on kestänyt odotettua kauemmin uusimaan suuria SUV, mutta odotus oli sen arvoista. Ilmeinen tulos. Auto sensaatiomainen muotoilu, joka välittää luokkaa, että hyvin harvat pärjäisi. Koska muotoilu on täydennetty viimeistely lukion paljon teknologiaa ja laadukkaita materiaaleja. Se on tilava, paitsi kolmannen rivin. Kuitenkin ne kaikki nauttivat suurta lohtua, koska XC90 nostetaan olevan mahdollisimman mukava.

Suuri auto, omassa segmentissään ja peili pitäisi näyttää kilpailijoita

Kaiken tämän on lisättävä mekaaninen muunnos, joka on vastuussa liikkuvat sujuvasti XC90. Se ei ole maailman nopein auto, mutta tarkoituksena ei ole. Mielestäni D5 ostettavan, koska sen 225 hv on oikea tasapaino tähän suureen SUV. Plus on villitys menot polttoainetta, se on erittäin tehokas. Ehkä Saksan kilpailijat ovat unohtaneet XC90, mutta tästä lähtien täytyy olla sitä hyvin läsnä, koska mielestäni on paras kaikista iso SUV tällä hetkellä markkinoilla. Et voi pyytää enemmän auton.

asiantuntija Arviota

Pidimme lisää

  • suunnittelu
  • laatu
  • tekniikka
  • käytös

Pidimme vähiten

  • Mukautuva vakionopeudensäädin
  • 3. istuinrivi pääsy

Huomautus: 8.7