bil tester

BMW 218d Active Tourer test, en minivan BMW stil

  • BMW første minivan, og den første modellen til å ha forhjulstrekk.
  • BMW 218d vi testet Active Tourer varianten med 150 hk og automatgir.
  • Startpris fra 27,950 euro.
  • Oppstarts volum mellom 468 og 1510 liter.

En sjeldenhet, har aldri før en BMW og hadde en silhuett

Du vet de sier han som sier: Hvis du ikke vet hva du får inn? For BMW ikke synes å vite når, til overraskelse for alle, lansert produksjon av en bil så sjelden det koste dem til å tro. Men nei, det var sant, og i dag ingen er rart å se en minivan med et emblem som mer enn noe annet har alltid representert sportsånd. Men klart det for å prøve å se resultatet, og derfor Jeg har satt bak rattet på en av de mest kommersielle varianter av alt; BMW 218d Active Tourer på.

Men dette er en merkelig sak av to grunner. Det første jeg allerede har nevnt, den første minivan, men også den første forhjulsdrevne bil av den bayerske firmaet. Noe som en gang hevet flere blemmer som hans kropp og hans filosofi sammen. Og det er. Av disse grunner har vi å gjøre med en rara avis. Bilen før du tar fatt på en ukjent vei av BMW. Mange saker er overfylt på dette. Så la oss svare.

Bilde 1 - BMW 218d Active TourerBilde 2 - BMW 218d Active TourerBilde 3 - BMW 218d Active TourerBilde 4 - BMW 218d Active Tourer

BMW 218d Active Tourer

¿Design eller funksjon?

Flerbruks er tenkt til det de er ment. Utformingen må alltid være til tjeneste for funksjonalitet. Det må være romslig, og fremfor alt må være lønnsom. Tenk deg en BMW i8. Nydelig til ja, men upraktisk for en familie med barn. Nå forestille seg det motsatte tilfelle; en Volkswagen Touran. Ikke veldig attraktivt, men imponerende romslige og funksjonelle. Nå, hvor trekkes over BMW 2-serie Active Tourer?

Så åpenbart mot pragmatisk side. Active Tourer har en utpreget hensiktsmessig for en MPV linjer, men uten å glemme at det er en BMW. Dessuten, Hvis du ser fremover gjenkjenne typiske elementer av merket. Nyre grille, frontlykter, og til og med hetten som har veldig markerte ribbeina. Designerne har klart å skape den middelvei, men klart vinner kampen funksjon å danne. annen sak er at av sin storebror, BMW 2-serie Gran Tourer, hvor design tydelig har hatt mindre betydning.

Ahead du ikke kan nekte sin opprinnelse, en BMW i brev

Interiøret kjent ??

Denne delen BMW har ikke spilt med etablerte lover. Bak lukkede dører Active Tourer er en minivan i å gjøre. Spaces hele hytta for å gjøre objekter blir oppdaget og mer enn nok plass til alle passasjerene. Ja, utformingen av de bakre bordene slår meg som litt røff. De forårsaker ingen god følelse i sikte, og noe som bør forbedres. Som kunne ikke på annen måte baksetet er foldet i et mengdeforhold 40:20:40. Men en femte beboer reise med viss trang, eller hvis en femtedel stol kommer med vanskeligheter, faktisk er det ISOFIX på det sentrale torget. 

Som for bagasje, finner vi et volum tall etter segment der vi bor. Jeg må si at de ytre dimensjonene av Active Tourer er ganske kuttet: 4,34 lang med 1,80 lang. Med dem får vi et minimum bagasjerommet på 470 liter og maksimalt 1510. De er standard data i segmentet. Ovenfor er rivaler som Mercedes klasse B, med 488 liter. Ja, vi må erkjenne at hver av disse liter er den maksimale brukbare takket være rette linjer.

Utstyr og teknologi

På dette punktet en minivan er som alle andre bilen, så det er ingen forskjeller i utstyr eller teknologi. Husk at Active Tourer ligger i området BMW 2-serie, men ikke bruk den samme plattformen. Det er grunnen til at familien er i stand til å ha samme valgfrie elementer andre utvalg. Det er fire utstyrsnivåer i tillegg til basismodellen: Advantage, Sport, Luxury og M Sport. Med dem ikke bare har mer eller mindre elementer, men også klart å endre utvendig design av bilen. fra "smakløs" av alt, den mest sporty, M. Hvem sa at du ikke kunne ha en sport van? Minst synes det.

Interiøret er svært lik andre BMW, men med sine egne særegenheter

Hvis vi snakker om gadgets, finner vi et bredt og variert utvalg. CAben høydepunkt LED hovedlys er standard fra behandling Advantage, dekk opp til 18 inches, head-up display, 8,8-tommers sentral skjerm profesjonell nettleser, parkering kamera, soltak, adaptiv cruise control, og en rekke enheter som vil gjøre våre reiser mer komfortabel og trygg, fordi mye en del av denne utviklingen er rettet mot å bedre sikkerheten for alle beboere. På din neste restyling kan Series 2 Active Tourer selv har flere elementer.

En kjedelig eller typisk for BMW MECANICAS?

Vel, hvis du ber om et adjektiv BMW, er det mer enn sannsynlig den første som kommer til hjernen er sportsånd. Du er ikke galt, men hvis vi snakker spesifikt Active Tourer, er det mer villedet. Hvis vi ser på utvalget finner vi at utgangseffekt er 116 hk, noe bemerkelsesverdig, og vil ha maksimalt 231 hester. Her er en annen sak, men la oss innse det, er det ingen som kommer til å kjøpe en familie minivan med en slik kraft og mindre i en bensinmotor. Men hei, er vesen.

Den Effektiv Dynamics teknologien er til stede i alle motorer, slik at de kan redusere forbruket betraktelig

Som for endringer, har de tre mulige alternativer. Ifølge den mekaniske versjonen, kan vi ha en manuell girkasse sekstrinns automatisk seks annen, og en annen med samme antall relasjoner, men med et mer sportslig preg. Det samme som før, vet ikke hva som velger det siste alternativet å måtte ta barna og gir opp. Jeg tror heller det er en måte at BMW kan si at du har muligheten til å innlemme tradisjonelle sporty følelse i en minivan, men følte at jeg finner ham.

Jeg må innrømme at jeg hadde muligheten i dette tilfellet å bevise at, a priori, er rangert som den minst logikk, alle mer kommersiell variant, eller. Den 218d med syv-trinns automatgir. Ingen xDrive, fordi det er en annen, er det også mulighet for å ta med all-wheel drive BMW. I dette spesielle tilfellet vil de ha 150 hk og 330 Nm noe som i sin tur betyr Godkjent forbruk på 4,1 liter per 100 kilometer. Som jeg sier er den mekaniske kombinasjon jeg ville velge, men selvfølgelig, prisen starter på 32,627 euro. Noe høyt i forhold til konkurrentene.

Ulike kjøremoduser tilgjengelig for å tilpasse atferden til Active Tourer

BMW 218d Active Tourer test

Før du tar fatt fortelle deg hvordan denne første minivan BMW oppfører seg, vil jeg gjøre en vurdering av om Active Tourer er å tjene emblemet av merkevaren. I utformingen har den oppnådd en god balanse mellom funksjon og form. Interiøret i mellomtiden viser klare tegn på det samme segmentet som det hører hjemme, men ikke tyskerne har glemt å ta sin vanlige snev av kvalitet, utstyr og teknologi. Kvalitet plass. så atferd vil diktere setningen

Som jeg sa, jeg tror en kraft og en perfekt setting for denne type bil. Og jeg sier før og etter å ha prøvd det. BMW motorer skiller seg ut for sin fremragende ytelse. Ja, det er sant at vi alle tenker på sine blokker inline sekssylindrede, men Denne firesylindrede Twin-Power Turbo også svare riktig. Og at Active Tourer er ingen fjærvekt, 1450 kilo i skala. 

Utviklere har oppnådd en god balanse mellom ytelse og forbruk. Motoren skyver riktig i nesten hvilken som helst regime. Videre ser det ut til at vi har flere hester enn de faktisk tilbys. også Steptronic endring vet å bruke hver av tannhjul tilsvar. Dette er ikke en dobbel clutch, men en momentomformer som gjør oss helt glemme den første. Deres oppførsel er utsøkt, og ved normal kjøring har jevne overganger, og under kjøring i en mer dynamisk strekker seg over forholdet og virker kraftigere.

Stammen er svært lønnsomt, med en knapp for å kaste den andre seterad

Det er tre mulige kjøremoduser: Eco, Comfort og Sport. I hvert av de forskjellige bil-parameterne er de tilpasset for å kunne tilby forskjellig oppførsel. Den mest merkbare endringer oppfattes i gassresponsen, fluffier den mer reaktive Eco modus i sportsmodus, i den retning, mer eller mindre vanskelig, og forandring. Dette endrer frekvensen av endring for å svare på en mer progressiv måte, eller den euforiske motsatte. 

Sannheten er at uansett hvor mye tar til Active Tourer. Du sparer for forbruk, alltid det viser en atferd godt over segmentet gjennomsnittet. Her BMW touch er merkbar, både på godt og på vondt. La meg forklare. Dynamisk minivan er det beste som finnes, med lite krengning og meget godt tilpasset strekninger av grusveier kurver chassis. Men på den annen side synes det for meg for hardt til tider. 

Active Tourer teknologi deles med resten av sine brødre i serien, og er rikelig avansert

Suspensjonen er vanvittig vanskelig å være den bilen som er. Det er fint å ha litt ekstra ytelse, men jeg ser fortsatt en familie som gale svingene. Suspensjonen bør være mer komfortabel, noe som skjer i hans eldre bror som prioriterer komfort for sine beboere over selve kjøringen. Ja, når det gjelder kjørekomfort ingen treffer overhodet, bortsett fra en svak vibrasjon ved lav hastighet. Det er en liten kamp mellom motoren og startsystem&Stopp, begge ser ut til å fungere på en gang, og det ser ut til at bilen kommer til å synke. Det er vanlig i denne motoren, og forårsaker ingen større problem enn det.

Parkering vil være noe problem takket være bak kamera

Åpenbart en av de avgjørende faktorer når du velger faktorer denne motoren er forbruket. Jeg sa at BMW formaliserer en utgift på 4,1 liter per 100 kilometer. Vel, bør du alltid være skeptisk til dette faktum, og i løpet av en uke med filming, mesteparten av tiden i normal kjøring den 218d forskyves en data forbruk 5,3 liter pr 100 kilometer. Nå tror du at ripoff, men ingenting er lengre fra virkeligheten. Det er en utmerket ting, og ingenting å bli sint om det. 4,1 eller luktet, men det er sant at under visse betingelser kan miste fem liter. Ikke spesielt lett, men det kan gjøres.

konklusjoner

Som jeg sier i overskriften i denne testen, er 218d Active Tourer en minivan, men BMW stil. det betyr Tyskerne har passert gjennom linjesegmentet visse grunnleggende forhold, men det var nødvendig å holde seg, og et typisk produkt av firmaet, Han hatet selv av dem som elsker merkevare. Resultatet er bra. Jeg har ingen tvil om at det finnes andre mer i stand i markedet minivans, som for eksempel Volkswagen Touran. Men hvis du er ute etter førsteklasses stil, ikke mange alternativer, enten BMW eller Mercedes B-klasse.

Nå må vi kassa til å ha en minivan med BMW emblem. Det er dyrt, det er unektelig. Den er tilgjengelig fra 28.000 euro, og hvis jeg particularized for enhetstesting, er den endelige prisen over 45.000 euro. Jeg tror er skandaløst, men ikke langt fra konkurrentene. Definitivt en god bil, en BMW på slutten av dagen. En god første jobb sikker på å bli bedre over tid og utviklingen som de oppstår.

Den 218d er ikke resultatavhengig motorer, men denne saken er mer enn riktig

Ekspertanmeldelser

Vi likte mer

  • kjøring
  • forbruk
  • livability

Vi likte minst

  • hardt suspensjon
  • pris
  • Tabeller bakre rad

Merk: 8,0