auton testit

Testi Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163: käyttäytyminen, kulutus ja johtopäätökset

Kun ensimmäinen touchdown esityksessään tapaamme jälleen kasvot tehokkain Nissan Qashqai on valmistettu. Japanin SUV kanssa 1,6 DIG-T 163 hv tehon ja hienoista lisää perinteiseen monipuolisuutta, joka luonnehtii tätä mallia.

Meillä oli lyhyt touchdown kanssa Qashqai Nissan DIG-T 163 esittelyssä tämän julkaisun. Nykyään olemme pystyneet tekemään perusteellinen testi tämän mallin, jossa otetaan tehokkain moottori koskaan asennettu yksi Qashqai joko sen kaksi sukupolvea.

Sen käyttöönoton jälkeen vuonna 2006, Qashqai on tullut lippulaivamalli Nissan. Ei turhaan Se on lähes vuosikymmenen ajan ollessa viite SUV ja myy aitoja sen luokkaan, puolustaa loukkaavaa crossover ja Japanin tuotemerkin, joka sisältää myös Juke ja X-Trail.

Versiot tukevat kasvanut kysyntä maamme on varustettu turbodiesel moottorit dCi 110 ja 130 hv minä teidät lukemaan testi Qashqai dCi 130-. Se ei ole ollut haitta käy niin, että Nissan on päättänyt laajentaa tarjontaa bensiinin: potkurin 1,6 DIG-T 163 hv kruunu vaihtelevat noin 1,2 DIG-T 115 hv tarjoaa merkittävää valtaa hypätä.

1,6 DIG-T moottori on nelisylinterinen 1,6 litran moottori. Se on suora injektio ja ylikuormittamista turboahdin, joka kehittää 163 hv: n teholla on 5600 rpm. Vääntömomentti on 240 Nm, joka on antanut jatkuvasti välillä 2000 ja 4000 rpm.

Vaikka se voi ylpeillä on kaikkein tehokkain, no no esteettinen eroa DIG-T 163 muut heidän veljet alue. Pure harkintansa mukaan. Kuten muutkin versiot, Nissan Qashqai on saatavana 163 hv neljä päättyy: Visia, Acenta ja Tekna Premium 360.

Yksikkö pukeutunut upea väri ultramariininsininen, yksi parhaista tuntevat hänet, hän oli täynnä mukavuusvarusteita turvallisuuteen liittyvien täysillä. Ulospäin tämä maali nopeasti erotus LED-ajovalot ja 19 tuuman pyörät.

Nissan Qashqai Test DIG-T 163

Maaliskuussa läsnäolo bensiinin 1.6 turbo lohko ei tehdä selkeä ero verrattuna muihin mekaanisen koska se on epäilemättä jossa se tarjoaa edelleenkehittämistä kaikkia. DIG toiminta Qashqai 163 Turbo on merkitty täydellinen puuttuminen tärinää ja hyvin alhainen melutaso.

Moottorissa on vähän vihaa ja vaatimuksia pelata vaihdetta saada mehua

Työn äänieristys matkustamon Nissan on tehnyt mitään kateutta premium-segmentissä malleja. Moottori on tuskin kuultavissa ja jopa joka on suurempi kysyntä pysyy aina hillitty, joka tarjoaa korkean ajomukavuutta.

Mukavuus on yksi suurimmista hyvistä puolista maastoauto, mikä auttaa tilava ja voimistuu Valtava panoraamakattoluukku joka tuo valoa matkustajille sijoitetaan heidän viisi mukavat istuimet. Ei ole mahdollisuutta varustaa seitsemän paikkaa niin kuka tarvitsee kaksi lisäpaikkaa pitäisi laittaa katseensa Nissan X-Trail.

Konfiguraatio suspension esittää onnistunut kompromissi mukavuuden ja vastaanottokyky ja nopea poisea on merkittävä. Vaikka lupaavia Jarrut täyttävät asianmukaista jarrutustehoa kaikkina aikoina, kytkinpoljinta jotain kovaa minun makuuni ja suunta näyttää täsmällisiä ohjeita.

Esittämisen jälkeen tämä vapauttaa kumppanini Javier Gómara kertonut, että hänellä ei ole lennokkuus pitkissä marsseja ja tukevat tätä näkemystä. Kehitys ovat hyvin pitkiä joten kun ohittaa esimerkiksi se voi olla tarpeen vaihtua säilyttämiseksi laskuri osoitin yli 2000 kierrosta minuutissa.

Aluksi se voi olla hieman turhauttavaa, kunnes tottuu pelata hieman vaihto, jotain, joka ei ole haitta, koska vipu on miellyttävä ja tarkka toiminta. Edellä 3000 rpm moottorin osoittaneet vahvaa kaikissa tilanteissa. Vaikka runko täynnä kaikilla istuimilla enää voimaa jää, lineaarisesti tuottaa se edes kaasupolkimella kiinni lattiaan.

Photo 1 - Kuvat Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hvPhoto 2 - Valokuvat Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hvPhoto 3 - Kuvat Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hvPhoto 4 - Valokuvat Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hv

Kuvat Nissan Qashqai 1.6 DIG-T 163 hv

Pitkällä välityssuhteet on oikeutuksensa arvioitaessa kulutusta. Qashqai DIG-T llanear suurella vauhdilla pitää laskuri osoitin sen alaosassa, jotka ovat antaneet meille mahdollisuuden saavuttaa vaivatonta keskimääräistä 6,4 l / 100 km pika kiertävä.

Se on enemmän kuin kohtuullista kulutusta ja tekee Japanin SUV auto voidaan ottaa huomioon tehtäessä pitkiä matkoja. Kaupungissa asioita muutos, ei ole yllättävää sen koko ja voima koetaan huolimatta Start-Stop-järjestelmä vakiona: kulutus on noin 9,7 l / 100 km kaupunkiympäristössä aikana 100%.

päätelmät

Nissan Qashqai on kuningas SUV syntymästä ja tämä toisen sukupolven ole pulaa syytä väittää, että johtajuus sen segmentillä. Hyvä hinta / tuote ja sen monipuolisuuteen Niiden avulla voit olla kohde asiakaskunta yhtä monipuolinen ja tämä saattaa olla yksi avaimista menestykseen.

Vaikka mekaaninen turbodiesel eniten myyntiä ovat niiden sisällöstä kulutukseen, tämä voimakas DIG-T moottori on yllättänyt meidät olemalla tasapainoisempi kuin odotettiin. Ihanteellinen niille, jotka etsivät SUV hienostunut ja hyvät edut mutta he eivät halua herättää huomiota.

Nissan jälleenmyyjien on tällä hetkellä myynnissä Qashqai 163 hp neljä päättyy, joustavammasta varustettu, kutsutaan Visia, Acenta, Tekna Premium 360. Hinta 20100 euroa alkeellisinta mutta sen arvoista lisätä määrärahoja kunnes vähintään 23400 euroa, joka on mitä se maksaa maaliin 360. Tämä sisältää elementtejä, kuten Intelligent Protection Shield, kamera 360 astetta tai selainta.

Niitä käsitellään erittäin kilpailukykyiseen hintaan, osoituksena DIG-T 163 hv maksaa 1600 euroa vähemmän kuin DCI 130 hv samalla viimeistely. Valinnan suhteen bensiinin, 1,2 DIG-T 115 hv, joka on huomattavasti vähemmän prestacional, tehokkain Qashqai alue on 1750 euroa kalliimpaa.

asiantuntija Arviota

Pidimme lisää

  • mukautettu hinta
  • Ajoon ja hienostuneisuus
  • monipuolisuuteen

Pidimme vähiten

  • Liian pitkä välityssuhteet
  • korkea kaupunkien kulutus
  • Ei vaihtoehtoa tai automaattinen nelivetojärjestelmä