uutiset

Edut ja haitat neuvoja uudelleenohjelmointi ecuja

Arvioida, millaisia ​​etuja ja haittoja ohjelmoida auton moottorin tehon lisäys vaikuttaa polttoaineen kulutukseen ja luotettavuutta?. Kerromme, mitä ongelmia ehkä ohjelmoida PBX ja mitä kannattaa harkita kasvot ITV ja vakuutus on se sen arvoista?.

kyseeseen PBX On tavallista, että annos lisävoimaa automme ratkaisun. Ensimmäisessä osassa tämän artikkelin kerromme teille, mitä se on, ja yritä ratkaista epäilyjä, joita saattaa ilmetä ennen tätä muutosta.

Aloitimme vastaamisen vaikeaksi Mitä kautta kyseeseen voi alentaa polttoaineen kulutusta? Kyllä ja ei. Olemme tietoisia siitä, että jos meillä on enemmän valtaa meillä on korkeammat polttoaineiden menoja, koska jossain on lähdettävä. Mutta kun uudelleenohjelmointimenetelmä suurempi vääntömomentti saavutetaan jo alhaisilla kierroksilla, joten se voi liikkua pitkiä marsseja pitempään, mikä hyödyttää kuluttajaa.

Joten kyllä, kulutus voi mennä alas, mutta ei siksi, että moottori kuluttaa vähemmän sinänsä mutta koska Se antaa meille mahdollisuuden tehostaa ajo koska ne tarvitsevat vähemmän riippuvainen alemman vaihdetta. Joka tapauksessa älä odota suuria eroja vielä selvemmin turbodiesel autoja, jotka on jo suuri matala, noin par.

Tietenkin, on ylimääräinen annos vallan alle oikea poljin voi rohkaista joitakin kuljettajia mennä nopeammin, joka johtaa lisääntyneeseen kulutukseen. Johtopäätös on sama kuin ennen, se riippuu ajotavasta. Jos teemme linja lisää iloinen, kulutus on suurempi uudelleenohjelmointi ilman sitä.

Toinen yleinen kysymys Tee uudelleenohjelmointi haittoja moottorin käyttöikää? Tämä riippuu siitä, kuinka aggressiivisesti uudelleenohjelmointi. Loogisesti muutos kasvattaa alkuperäinen teho 50% on enemmän haittaa kuin kasvu 10%, koska vaadimme enemmän mekaniikka.

Standard reschedulings yleensä sileä ja leikkiä marginaalit tehdas Se tarjosi valmistaja, joten sinun ei tarvitse olennaisesti vaikuta luotettavuuteen. Kuten edellä puhuttaessa kulutus, suuri osa tuloksesta riippuu kuljettajan itsensä: aggressiivinen ajo suoritettiin korostaa enemmän mekaanisiin (tai ilman uudelleenohjelmointia) ja lyhentää. Moraleja, toimi kaffir ja auto kestää kauemmin.

ohjelmoinnista Onko virka-autoa tehdastakuu on kadonnut tai on ongelmia ITV tai vakuutus? Teoria on kyllä. Lisääntynyt teho on merkittävä uudistus, joten se on muunnelma, joka on hyväksyttävä ja sisällytettävä tiedotteessa (eli paperisotaa ja lisäkustannuksia). Voit myös ilmoittaa vakuutus- ja tietenkin merkitsee menetystä takuun, jonka ajoneuvon valmistaja (paitsi jos muutos tehdään virallisen työpajassa).

Käytännössä se on hyvin vaikeaa saada mitään ongelmia tässä suhteessa koska se on lähes huomaamaton: mitään fyysistä muutoksia vain ohjelmisto tasolla. Joka tapauksessa, muista, että uudelleenjärjestely on käännettävä ja voit aina palata alkuperäiseen tarvittaessa asetuksia.

Uudelleenohjelmointi Ohjainyksiköt: koko totuus

henkilökohtainen kokemus

Joitakin vuosia sitten menin tunnettu asiantuntija suorittaa uudelleenohjelmointi autoni. lähtien Olen ollut monia, jotka ovat pyytäneet minulta kokemus ja epäili ennen syöksyä tehdä autossa. Näillä radoilla toivon tyhjentää epävarmuustekijöitä.

Kyseisen auton on Seat Leon toisen sukupolven. karhut 2.0 TDI moottori 140 hv Ennen restyling, se eli ei kanna Common Rail suutin pumppu vaan, ja liittyy manuaalinen muutos.

Se on yhteinen moottori, asennettuna paitsi useampia malleja Seatin mutta myös muita merkkejä VAG ryhmän joten työpajassa oli aiemmin saanut vierailut useita kymmeniä malleja, joissa on sama moottori. Saatu kokemus päädyin keräämänsä jonka vakio uudelleenohjelmointi, heillä oli jo enemmän kuin todistettu. Ennen ja jälkeen uudelleenohjelmointi, jonka Se teki OBD, hän joutui pankin vertailla tuloksia.

Olen värigrafiikalla, jotta se olisi ymmärrettävää. Katkoviiva sininen viiva on voima sarja ja punainen teho jälkeen uudelleenohjelmointi, niiden arvot näkyvät vasemmalla akselilla edustettuina kW. Katkoviiva on pari keltainen vihreä alkuperäinen ja moottorin vääntömomentti jälkeen uudelleenohjelmointi, arvoilla heijastuu suoraan Nm. Ala-akselilla ovat kierrosta minuutissa moottorin.

Istuimen homologaba 140 hv ja vääntöä 320 Nm tähän malliin. Minun yksikön ensimmäinen käynnistettiin vuonna pankki tarjosi 115 kW (156 hv) ja 356 Nm. Jälkeen uudelleenohjelmointi ECU saavutti 131 kW (178 hv) tehon ja 399 Nm: n vääntömomentin.

2.0 TDI tiedetään tarjoavan voimaa äkillisesti noin 2000 rpm (kuuluisa potku ominaisuus), mutta tähän menettelyyn on vain vähän voimaa ja pitäisi vaihtaa pienemmälle vaihteelle. Jälkeen uudelleenohjelmointi, ero oli merkittävä. Moottori vilkkaampi ja tehokkaampia havaittavissa, mutta se on myös hieman pehmeämpi ja käyttökelpoinen kaupungissa. potku Se on pehmennyt, joten toimitus- ja progressiivinen valtaa alhaalta. Noin 1800 rpm alkaa jo tuntea työntövoiman.

Uuden sähköisen hallinnan kuluttaa vähemmän polttoainetta, koska en voi mennä pitkiä marsseja ilman ongelmia. Nyt on mahdollista tehostaa ajaminen voi olla varma, jos tekee samantyyppistä ajo ennen käyttöä olisi sama tai pienempi, mutta Olen varma, että se ei olisi enemmän.

Tietoja luotettavuus, yli 100000 km kulkenut siitä lähtien ja riittää sanoa, että niiden lukumäärä on tähän asti ollut tasan nolla. On ollut useita virallisia arvioita vuodesta ja ei ole havaittu outoja merkkejä kulumisesta tai vikoja tahansa.

Toinen kysymys on usein siitä autosta minua Katso lisää mustaa savua kuin tavallisesti, mikä ei tapahdu normaaleissa olosuhteissa, mutta Kyllä astumalla kaasupoljin. Joka tapauksessa, en ole koskaan ollut ongelmia ITV läpinäkymättömyys on testi, joka mittaa tason savua pakokaasu.

Joten olen saanut suorituskykyä, tasaisuus ja myös nauttia laajemman hyödyllisiä kierrosta. En voi olla tyytyväinen uudelleenohjelmointi ja varmasti tulevaisuudessa autojen voi olla toista. Tietenkin, suosittelen aina mennä ammattilaisille tunnettuja asiantuntijoita tarjoamalla vakuuksia.