uutiset

Onnekas hiukkassuodatin ja ongelmat Onko ratkaisu?

Nykyisissä dieselmoottoreissa kiinnittämiseen tarvitaan suodattimen hiukkasia, pilaantumisen ohjausjärjestelmä on ongelmien lähde monille käyttäjille ja valmistajille. Katsotaan, mitä on ja mikä on hiukkassuodatin, kun ongelmia ja mahdollisia ratkaisuja johdettu näistä tapauksista syntyy.

Viime aikoina se on kasvanut vitsaus kohtaisi varustetuille autot dieseli, päänsärky odottamatonta ei vain käyttäjille, mutta myös valmistajia. On tapauksia, jotka johtuvat hiukkassuodatin joissa mekaaninen diesel täyttää Euro V saastumista asetukset ja tulevan Euro VI.

On olemassa muutamia kuljettajia, jotka ovat joutuneet ottamaan uuden auton kaupassa useita kertoja, koska ongelmia onnellinen suodatin. Sen lisäksi, että hässäkkä mennä kauppaan ja pysyä ilman autoa ajaksi tarkastelun lisäksi asiakkaat kärsivät suuri pettymys nähdä, että upouusi auto aina silloin epäonnistuu.

MIKÄ ON hiukkassuodatin?

Kuten aiemmin totesin, useimmat nykyajan dieselmoottorien sisällyttää aktiivinen hiukkassuodatin, joka tunnetaan myös FAP tai DPF, sen lyhenne ranskaksi tai Englanti. Tämä on pakokaasunvalvontajärjestelmän, jonka avulla polttaa nokihiukkaset syntyy joitakin vaiheita palamisen, alentamatta epäpuhtauksista, jotka ovat poistokanavasta.

"Katsotaan, mitä hiukkassuodattimen, miksi ja miten voimme korjata sen epäonnistua."

Hän selitti yksinkertaisella tavalla, mitä tapahtuu on, että nämä kiinteät hiukkaset säilyvät huokoisten seinämien suodattimen ja ne on eliminoitu ajoittain, mitä kutsutaan "regenerointivaiheessa". Tässä vaiheessa suodattimen lämpötila nostetaan polta noki ja puhdista järjestelmä. Tämä Uudelleenlämmitysohjelma suoritetaan useammin ensimmäisten 1000 km ammunta.

Kun ongelmia ilmenee suodattimen?

Edellä oleva menetelmä on hyvin kaunis ja hyvin yksinkertainen, toimii normaalisti ihmeellinen maailma teoria. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että jokaisella kuljettajalla antaa henkilökohtaista ja tiettyä käyttötarkoitusta auton joita ei voida parhaiten täydellisen toimivuuden FAP.

Ongelmat tulevat, kun autoa käytetään vain urban reitit, jos se ei ole mahdollista päästä alin lämpötila vaaditaan uudistumista. Koska lämpötila ei nouse tarpeeksi, ei nokea poltetaan aiheuttaa edelleen varaamiseen suodatin hiukkasia ilman puhdistusta kunnes se tyydyttynyt.

Ongelmallisia ovat myös lyhyillä matkoilla, jossa puhdistusjakso voidaan keskeyttää loppuun, koska yleensä on 10-25 minuuttia (aika riippuu useista tekijöistä). Joka kerta kun moottori käynnistyy, se automaattisesti yrittää uudelleen elvyttämiseen ja ehdi saattamaan päätökseen toistetaan yhä uudelleen ja uudelleen, kunnes järjestelmä luopuu, se olettaa, että jotain on vialla ja näyttää virheilmoituksen mittaristossa.

Siksi mahdollisuuksien meidän pitäisi yrittää välttää sammuttamalla moottori, kun regenerointiprosessi on suoritettu. Joissakin malleissa on todistaja, joka ilmaisee tehdään, toiset eivät. Jos ei ole todistaja joutuu turvautumaan aistimme ja yrittää hahmottaa tyhjäkäynti on yleensä havaittavissa tärinää, moottori ääni on käheä, se lisää hetkellinen polttoaineenkulutusta ja lievää hajua öljyä on selvä.

Jos suodatin on täytetty on yleensä sytyttää todistaja mittaristossa merkiksi siitä, että järjestelmä tarvitsee pakko uudistaminen, mikä merkitsee väistämättä vierailun asiantuntija. Auton voi edelleen käyttää normaalisti, vaikka joissakin tapauksissa hyödyt ovat vähäiset, sillä sähköisen järjestelmän moottorin siirtyy hätätila tai jakautuminen Vaurioitumisen estämiseksi suodattimen. Toinen seuraus liiallinen kertyminen noen suodatin on, että sykleillä suoritetaan useammin ja kukin pienempi km, mikä lisää polttoaineen kulutusta.

Millaisia ​​ratkaisuja on olemassa?

Nyt valmistajat tarjoavat vähän ratkaisuja Tämä toistuva ongelma. Itse merkit eivät yleensä pidä sitä "ongelma auto", koska se tapahtuu vain yhteen osaan käyttäjiä, joiden esiintyvyys on johdettu "väärinkäyttö" Ajoneuvon hiukkassuodattimella asennettuna.

Virallisissa työpajoissa, mitä he tekevät on Puhdista suodatin käsin autoja, jotka on ongelmia FAP. Jotkut merkit myös tehdä elektroninen uudelleenohjelmointi moottorin ohjausyksikön (ohjelmistopäivitykset) siten, että uusi konfiguraatio suodattimen regenerointi on parempi ajotavan käyttäjän muokata ratkaisu, joka toimii joskus ja joskus ei. Pienenä lohtu, on normaalia, että tämä ongelma välillä takuun ja kuparin mitään käyttäjälle, mutta ei aina.

Mene ulos virallisen työpajan, Paras käytäntö ratkaisu on joskus matkustanut maanteitse jotta puhdistus on suoritettu automaattisesti. Ei tarkka nopeus tai aika oikein elvyttämiseen FAP, mutta yleensä etäämpänä kuin 30 minuutin ajomatkan moottorin 2000-2500 rpm on yleensä riittävä.

Viime aikoina on ollut yritykset tarjoavat lisäaineet he lupaavat pidentää hiukkassuodattimen tai saavuttaa tehokkaampi puhdistus. Monet niistä ovat hyödyttömiä, muut (pieni osa) voidaan minimoida jonkin verran hiukkasten kerääntymistä suodattimen. Toistaiseksi en tiedä mitään todella tehokas, joten ei ole suositeltavin reitti näihin kysymyksiin.

Toinen ratkaisu, rajumpia mutta tehokas, on kumoamaan FAP. Jotkut epävirallinen korjaamot voivat suodattimen tyhjentämiseksi ja ohjelmoi elektroniseen ohjausyksikköön niin, että sitä ei käytetä, joten auto toimisi normaalisti ja se ei aiheuta ongelmia. Suurin ongelma tässä menetelmässä on se, että sitä ei voida tehdä virallisen työpajassa, takaus olisi menetetty. Toinen kysymys liittyy tulee eettisestä näkökulmasta, koska tällä menetelmällä auto saastuttaa enemmän ja pohjimmiltaan se tulee saamaan päinvastainen.

Näet, hetki lähestymistapa on varsin epävarmaa, koska se on tekniikka, joka kestää muutaman vuoden automme. Vaaratilanteet antihiukkasia suodattimet eivät ole ainutlaatuisia valmistajan, Kaikki valmistajat ovat joutuneet ja ovat niiden ongelmia suodattimen vanhaan kuin nykyisissä dieselmoottoreissa täytyy varustaa se voi vastata öljyntorjunta-asetuksia.

Nyt se on kärsivällisyyttä ja toivon, että valmistajat antavat avain laittaa takaisin auto palvelujen tarpeita kaikenlaisten kuljettajien eikä päinvastoin.