formel 1

Teknisk F1 [Video] Teknisk analyse japansk GP

Den siste fasen av sesongen er alltid mindre bidrar til forbedringer i bilene, fordi utstyret brukes nesten alle sine ressurser på å designe bilen neste sesong. Hvis vi legger til at tidsplanen kreves to påfølgende Grand Prix i Asia, er resultatet at i Suzuka har vært få fremragende tekniske nyvinninger.

Det positive er at eventuelle aerodynamiske utviklingstrekk som kan implementeres i bilen, tjene til 2018, så samle feltdata kretser legger litt mer kunnskap du kan åpne interessante dører for neste bil.

Ferrari

Upålitelighet har ledet det italienske laget har hatt en annen rekkefølge av svart for sin sportslige ambisjoner uke, men ingen ser ut til å ha ting veldig klart aerodynamisk, fordi begge førerne tok et annet oppsett for kvalifisering og løp . Kimi Räikkönen følte seg mer komfortabel med spoiler med dobbelt buet sentral støtte (1) og rett hovedplanet ved sin base, i stedet for å måtte være formet (2) Sebastian Vettel gjorde bruk.

Denne endringen medfører bruk av sekundære klaff med en enkelt V senter (3) for finsk, fremmer det endeplaten som brukes sammen med den ledende kant av slissene lukket (4). Denne fløyen konfigurasjon brukes av Vettel Ferrari er den samme som brukes i Belgias Grand Prix.

Force India

Vijay Mallya team ikke modifisere karosseriet på bilen hans, men introduserte Ape setet (1) bakvingen downforce å vinne over Malaysia løp der han ikke bruker den. Dette element, som brukes alltid avhengig av behovene til kretsen, denne gang presenteres to plan for å dra nytte av eksos og aerodynamisk strøm fra motordekselet generere ekstra downforce i raske og lange hjørner av Suzuka.

Sepang er en svært lik den japanske krets i mange ting, men de to lange straight som gjør utstyret er ubalansert skalaene litt mot høyere toppfart, således å forkaste sekundære elementer som genererer mer drag som i tilfellet med ape sete.

Sauber

Muligens den største utviklingsteamet har presentert i denne Grand Prix er Sauber, som fullstendig redesignet sin front ving. Suzuka kunne observeres opp til seks skift, som tar sikte forbedre aerodynamisk strøm behandlings til suspensjonen og utsiden av fronthjulene og generering av et trykk nedover på den foregående tog.

Den første endring skjer i krysningspunktet mellom en deling av hovedplanet (1), som skiftet utseende. I det samme flyet, divisjon gikk fra dobbel til trippel (6), slik at en mer omfattende komplisert - selv om luft mot bunnen av bilen behandling.

Og i de sekundære fly, den punkter (2) De igjen utvidet for å gi bilen mer -Noe belastning er ofte fjernet i kretser der toppfarten er viktig som er tilfellet for Sepang-. i form av en av de aletines ble også endret suspendert (4), skjedde til å være enkel, mens i den sistnevnte gruppe av sideklaffer, ble fjernet Vertikal aletin (5) brukes i Malaysia. For å prøve å generere enda mer gripeklaffene Gurney innarbeidet i den endelige sekundære klaff (3) i et forsøk på å få en mer stabil bil i rask hjørnet.

Williams

Til slutt ser vi på Williams, som forandret hans bakvinge med hensyn til Sepang, velger å forkaste skriver hovedplanet krummet skje (1) å montere en mer konvensjonell rett og genererer mer drag, men også mer bakketrykk. For å komplettere denne endringen, Williams introduserte en gavl med fem sporene på toppen i stedet for fire i Malaysia (2), og samtidig opprettholde den åpne kant angrepet. Disse spor genererer hvirvlene rettere som bidrar til den bakre spoiler for å skape bakketrykk.