uutiset

95 tai 98-oktaanista bensiiniä Mikä on kannattavampaa?

Löydämme lähes minkä tahansa huoltoasemalla bensiiniä 95 oktaaninen molemmat 98, ja siellä on huomattava hintaero niiden välillä noin 10 senttiä litralta. Ei aina edullisin bensiini huoltoasemalla kuluu vähemmän rahaa, ja paljon riippuu siitä, mitä moottorin puhuvat. Emme rahaa turhaan.

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä eroja bensiinin 95 ja 98 oktaanista sekä sen hinta?

Bensiinin viittaa Räjähtämättömyyden, tai toisin sanoen, kemiallinen reaktio palaminen on paremmin hallittavissa. Valmistajat suosittelevat jokaiselle moottoribensiinin tai toisella, ja pitäisi katsoa käyttöohjeita ja tiedot puristussuhde.

Vanhat moottorit antoivat hyvin vähän energiaa per litra, koska he käyttivät matalan oktaanista bensiiniä, eikä voinut kiire puristus suhde. Mitä suurempi tämä suhde, urheilullisemman ja tehokkaampi moottori, yleensä.

Aspiroitu moottoreissa on korkeampi puristussuhde

Kiitos nakutusanturit, moottoreita voidaan käyttää bensiiniä oktaaniluku vähentää suorituskykyä. Tämä tapahtuu edistämällä virta, tai toisin sanoen, kysy sytytystulpat "ampua" ennen polttamista seos hallitulla tavalla.

Et aina luottaa laivalla tietokone, paras tapa vastata tarkkaa kulutuksen tankkauksen yhteydessä, kun sinulla on alhainen (ja aina samalla tavalla), ja tallentaa kilometrin olemme tehneet

Oletetaan meidän valmistaja sanoo käyttää 95-oktaanista bensiiniä. Siinä tapauksessa, että käytetään 98-oktaanista bensiiniä emme huomaa havaittavissa eroja, tai kulutukseen tai suorituskyky, vaikka tämä riippuu kunkin moottorin. Jos puristussuhde on 10,5: 1 tai vähemmän, ei varmasti korvata käyttämällä 98-oktaanista.

Nyt jos luemme että suositeltu oktaaniluku on 98, moottori toimii parhaiten, jos käytämme tätä polttoainetta. Muuten meillä on vähäistä suorituskykyä ja kuluttaa enemmän. Jos meillä on tietokone aluksella OBD voimme seurata sytytysennakoksi (ajoitus Advance), Ja kätevästi tarkistaa, onko mitään parannusta.

Korkeampi oktaaniluku, enemmän voi viivyttää sytytys, enemmän tehoa

Kun on kyse autojen nestekaasulla, jos moottorin 95 oktaanista bensiiniä suositellaan, emme saa erinomaisen suorituskyvyn käyttämällä 103 oktaanista kaasua. Esimerkiksi moottori Toyota Prius 1.8 En ole huomannut mitään eroa suorituskyvyssä käyttäen 95-oktaanista bensiiniä, 98 oktaanista tai nestekaasua.

Vaikka bensiini 98 oktaaninen on aina kalliimpaa, voit säästää rahaa joissakin moottoreissa

Sen sijaan olen huomannut toisessa turboahdettu ja suuri siirtymä. Jos käytän bensiiniä tai Shellin tuotemerkki CEPSAlta, 95 suorituskyvyn pienellä oktaanista tuntuvasti lisätä kulutusta päästä jopa '2 l / 100km !! Se ei ole tapahtunut minulle Repsol bensiiniä tai Galp, jossa 98 oktaanista kulutus ovat paljon kuin 95-oktaanista.

Koska hintaero on lähes 10%, me vain säästää rahaa, jos kulutus on 98 oktaanista alhainen 10% tai enemmän. Jos arvostat muita aineettomia, jossa 98-oktaanista ehkä paremman suorituskyvyn, ja että yksin voi kompensoida. Tämä on jo arvostetaan kunkin riippuen tietoihin.

Kulutus (l / 100 km) * 100 = l / km

Jos haluamme tietää tarkalleen, kuinka paljon parannusta bensiinin 98 oktaaninen (vai ei), suosittelen säiliön täyttämisen varauksessa, ja yrittää aina ajaa samalla tavalla. Muutaman talletukset Voimme tehdä johtopäätöksiä, onko olemme säästäneet rahaa tai ei, onko moottori on väljempi tai ei lainkaan muutoksia.

Tarkista käyttöohjeesta ja tutustu suositeltu (tai vaadittu) moottorillesi oktaanista. Joissakin tapauksissa voimme olla 95 oktaanista injektio virheitä ja varoitusvalo kojelaudassa

Sen pitäisi myös tarkistaa, ovatko jotkut merkit bensiiniä huonompi suorituskyky, jos näin on, tiedämme kuka ei vierailla jälleen. Mukaan öljy-yhtiöt, 98 oktaanista bensiiniä voi edustaa säästöjä kulutus 3%, mutta niitä ei sovelleta mitään moottorin tiedot.

Biotanol ja LPG / CNG ovat korkeaoktaaninen

Toiseen laskimoon, oletetaan, että 98-oktaanista on parempi lisäaineiden ja vie vähemmän rikkiä. Joka tapauksessa, ei mitään, kuten henkilökohtainen kokemus. Ilmeisesti öljyn (ja suurlähettiläiden että mainostettu) kalliimpi polttoaine, sitä parempi meidän moottoreita. Joten sinun täytyy tarkistaa.

Nämä kommentit viittaavat sarjan moottorit. Jos saamme maailmaan viritys ja korkean suorituskyvyn, 95-oktaanista bensiiniä on vähemmän kätevä ja voi jopa olla vasta-käyttöön.

Mikä on kokemuksenne molempia bensiinimoottorin ja mitä?