nyheter

5 grunner til å kjøpe en SUV … og en annen 5 for å ikke gjøre det

Etter suksessen med crossover og SUV i det spanske markedet, har det økt antall tilhengere og motstandere av slike modeller. Undersøke fordeler og ulemper vi lagt frem av hver av dem for å se om kjøp av en SUV er en rasjonell kjøp eller bare et innfall.

Siden fødselen har det vært en suksess. den todocamino har fått en god markedsandel over tid, viser at Dette er ikke en kjepphest men de liker offentlig interesse. Og mer og mer. Bevisst sin suksess, er flere og flere merker målrettet for å starte bilen og SUV-modeller i alle størrelser, funksjoner og smak.

For å være presis, kan vi kalle crossover, SUV eller SUV. Ja, det er små forskjeller mellom dem, men i denne artikkelen vil vi se bort fra den tynne linjen som skiller dem generelt å referere til dem urban eller kompakte SUV-modeller estetisk og litt bakkeklaring større enn for konvensjonelle biler.

Populariteten til SUVer har konvergert på en rekke tilhengere og motstandere av slike kjøretøyer Er det et klokt kjøp? Har du tjene for noe eller bare for show? La oss analysere fordeler og ulemper SUV foran verktøyet, kompakt sedan eller tilsvarende.

Messe ranking 2017

ULEMPER

  1. Så mye som en er en fan av roader, hva som er klart er at oppkjøpet er dyrere for en konvensjonell passasjer. For å gi noen eksempler, kan vi si at en Peugeot 2008 er ca 2600 euro dyrere enn 208 tilsvarende, en Seat Ateca koster rundt 3300 euro mer enn Lion, en Renault Captur koster ca 1100 euro mer enn Clio, eller Hyundai Tucson er verdt ca 900 euro mer enn i40.
  2. Med SUV rascaremos vi ikke bare senke kjøpet, men også for å holde dem fordi de generelt har en økt forbruk, I tillegg til å utvise mer utslipp som personbiler. De bruker mer drivstoff fordi de har en tendens til å være tyngre og den største høyden av sin kropp, noe som virker negativt aerodynamikk. Hvis du også har en AWD-system, kan forbruksforskjellene være betydelig.
  3. Relatert til ovennevnte, kan man ikke se bort fra at crossover-funksjonen dårlig ytelse og er mindre smidig. Dette resultat er på grunn av deres høyt tyngdepunkt og vekten som påvirker høyere treghetsmomenter. Ofte også det er sett av suspensjoner med en idiot som søker å fremme komfort for å overvinne humper og hindringer vender veien glans.
  4. Sannsynligvis ikke så sikker som en vanlig personbil. Til tross for mange tror, ​​større betyr ikke tryggere. I tilfelle ulykke, SUVer er ikke sikrere enn konvensjonelle biler, men i mange tilfeller det motsatte skjer. Det er et spørsmål om fysikk: SUV ha mer vekt og treghet, slik at den kinetiske spre på slagenergi er høyere, noe som kan være potensielt skadelig for beboerne.
  5. Mange kritikere sier SUV kjøpe slike modeller ikke er berettiget i de fleste tilfeller fordi vanligvis bare gjøres av bildet, er bare spørsmål om sosial status. Som vanlig profilen til kjøperen av en SUV aldri gå utenfor asfalten, kritikere påpeker at kjøpet ikke er tatt hensyn til funksjonalitet og er ikke rasjonelt, men det er gjort for å få en viss aura av eksklusivitet, det er ment å ha SUVer og mangler en minivan eller familie tilsvarende.

Allikevel, hvis todocamino har vært så vellykket blant publikum er det å tilby mange fordeler, det også må vurderes fordi de har så mye vekt som sine ulemper.

FORDELER

  1. Utvilsomt en av de store verdiene av en SUV er attraktiv design. Estetikk er grunnleggende for å oppnå offentlig tjeneste, slik at crossover har ofte aggressive linjer, store hetter, støtfangere klumpete, overdimensjonert skritt hjulet, krom elementer og store hjul.
  2. Den todocamino har en større bakkeklaring slik at det å møte jakker ruter uten å bekymre lav eller berøre steinene treffer kroppen. Det er klart at en hvilken som helst SUV mer effektiv off-road enn en konvensjonell tilsvarende turisme takket være sin store hevet suspensjoner. Nyttig på smuss spor, men heller ikke la deg lavt på bratte ramper av garasjer og selv i noen av overdimensjonert fartshumper (også kalt sløve vakter eller anslag) med noen vennlige kommuner flom sine kommuner.
  3. Selv gjør en off-road ofte brukt, en SUV er mer rasjonell enn en SUV Hvis vi ikke vil gå ned svært kompliserte måter. Og også lettere å kjøre fordi de ikke trenger å bekymre deg for å redusere eller låse differensialer. De fleste brukere vil aldri roader asfalt, eller når de gjør vil kjøre på spor i god stand og godt eksempel på dette er at de fleste opts for en 4x2. For slik bruk, møter en crossover perfekt, spesielt hvis en blandet dekkene er montert. En nøktern SUV virksomhet gir svært ødelagte spor og møter store hindringer, men hvorfor betale mer for en teknologi som ikke kommer til å dra nytte?
  4. En annen av de vanligste argumentene fremsatt av brukerne er todocamino sitter høyere, noe som resulterer i bedre synlighet, slik dominere miljøet ved å ha et bredere synsfelt. Denne situasjonen betyr også større komfort når inn i og ut av bilens interiør, særlig i tilfellet av eldre eller bevegelsesproblemer.
  5. Heller ikke kan neglisjere større allsidighet SUVer å være en blanding av turisme, varebil og SUV. Det indre romslighet er videre utnyttes, særlig i høyde for beboerne, noe som allerede har opptil syv seter, lastekapasiteten som er tilgjengelig er generelt høyere enn den til deres motstykker i asfalt og tillate noen å campera annen pause.

Kort sagt, og som i alle andre segment, en crossover kan være en av de beste alternativene, men forutsatt at egenskapene til disse modellene passer profilen og bruk trenger regelmessig kjøperen. I tillegg smaker om det er ingenting skrevet.