uutiset

Keskeyttämistä automme (II): eniten käytettyjä järjestelmiä

Suspensiot ovat kehittyneet paljon vuosien varrella. Riippuen ominaisuuksista ja käytöstä ajoneuvojen valmistajat käyttävät tietyntyyppisten suspensioiden. Me tiedämme erilaisia ​​jousitus eniten käytetty ja niiden etuja ja haittoja.

Toistaiseksi olemme puhuneet yleisimpiä järjestelmiä ja jousitus asetelmia, jotka ovat sovellettavissa useimpiin autoihin. Kaikki nämä komponentit voidaan yhdistää monin tavoin, jolloin voidaan käyttää eri kokoonpanoissa.

Keskeyttämistä automme (I): analyysi ja esittely

Tässä uusi julkaisu kerrotaan yleisimmin käytetty valmistajat sekä etuakselin ja taka kokoonpanot.

Suspension etuakselin

Monta vuotta suurimmassa osassa ajoneuvoja kiinnitetty etupyörien erillisjousitus. Tämän etuna on vähentää jousittamaton paino ja värähtelyt, jotka tapahtuvat pyörä ei vaikuta toiseen. Edut ovat monet, tason mukavuutta ja tehokkuuden kasvaa huomattavasti verrattuna vanha jäykkä suspensiot.

Joustava elementti käytetty etupyörien on jousi, mutta joskus vääntötanko käytetään. Säännösten Yleisimmin käytettyjä ovat:

  • Mc Pherson suspensio.
  • Kaksoistukivarsi jousitus.

MacPherson jousitus

Tämän tyyppinen suspensioita yleisimmin käytetään sen yksinkertaisuus ja hyvää käytöstä. Se on jousi ja samankeskinen vaimennin, jonka yläpää on kiinnitetty alustaan ​​ja alapuolella sidosta. Puskuri on yleensä tukea tukemiseksi alapäässä ja kuppi, joka pitää ylemmän jousen. Kuppi on ankkuroitu runko-osaan kautta Silentbloc ja pohja karan on kiinnitetty tukivarren, joka puolestaan ​​on kiinnitetty runkoon.

Edut ovat erityisen yksinkertainen ja edullinen tasolla, mutta suorituskyky ylittää tietyt rajat järjestelmä ei anna enemmän itsestään ja on siirryttävä monimutkaisempia kuin Kaksoistukivarsi suspensiot kun omaksua virran vähetessä.

Tämä on suspensio MacPherson

Kaksoistukivarsi jousitus

Se on sijoittaa kaksi päällekkäistä trapezia (yksi ylempi ja muut alempi), joiden päät on sarana, joka pitää kara. Jousi ja vaimennin on asennettu samankeskisiä ja niiden päät on kiinnitetty, puolelta alentaa trapezius, ja muut alustaan.

Molemmat järjestelmät voidaan liittää tangot ja olkaimet reaktio toimii helpompaa suspensio.

Se on järjestelmä, jota käytetään kilpa-autojen ja urheilukenttä niiden määrittely, kuinka tehokkaasti, koska se tarjoaa tason jäykkyys ja erinomainen kaltevuus.

Yksityiskohta double-wishbone jousitus

Suspensio taka-akseli

In takajousitus enemmän vaihtelua kuin edessä, on paljon autoja itsenäinen jousitus tapahtuu, ja suspensioita jäykkä tai puolijäykkä akselilla.

jousitus akseli

Sitä käytetään useimmiten mönkijät ja liikenne. Se on tarjota jäykkä akseli yhdistää kaksi takapyörää. Järjestelmä voidaan liittää jousia tai lehtijouset kuten elastisia, iskunvaimentimet, tuet ja astella reaktion. Sen etuna on yksinkertaisuus rakentamisessa ja valmistuskustannukset ovat alhaiset.

Toinen ominaisuus on vaihtelemattomuuteen ja putoaa takapyörien ajettaessa epätasaisella alustalla ja se haitta, että värähtelyt pyörän lähetetään muille. Mutta suurin ongelma on, että se on suuri jousittamatonta massaa. Tämä tarkoittaa, että kun kiinni kolahtaa, aiheuttaa enemmän passiivisuuden että pyörä, joka kääntyy enemmän levypalloa ja pito häviää.

jousitus akseli

Välituote ratkaisu tähän ongelmaan on asentaa jäykän akselin ja alustan pitämällä ero-ryhmä. Näin ollen edut jäykän akselin saavutetaan ilman keskeytetty paino on erittäin korkea.

Välituote ratkaisu tähän ongelmaan on asentaa jäykän akselin ja alustan pitämällä ero-ryhmä. Näin ollen edut jäykän akselin saavutetaan ilman keskeytetty paino on erittäin korkea.

Jäykkä akseli jousitus

Se on akseli, joka yhdistää molemmat edellä pyörien jossa käsivarret ovat "valehtelee". Vaikka ilmeisesti voi olla jäykkä akseli, jossa on profiilin akseli on V ja mahdollistaa pienten käänteitä. Tämä järjestelmä on suuria etuja erittäin hyvä suorituskyky saavutetaan suuri valmistuksen yksinkertaisuus.

Yksityiskohta jäykän akselin jousitus

itsenäinen jousitus

Riippumattoman suspensio käytetään yhä enemmän taka-akselit päivä. Lyhyesti, se on suspensio, jossa akseli ei ole mitään tekemistä toisen kanssa. On suuria etuja käyttäytymisen ja sen suurin haittapuoli ovat valmistuskustannuksia. Sen järjestelyä käytetään:

  • Pitkittäistukivarsia jouset, tangot ja vaimentimet.
  • Pitkittäistukivarsia kanssa vääntösauvat, stabilointi ja puskureita.
  • multilink suspensio.
  • Mc Pherson suspensio.

Tämä on itsenäinen jousitus