uutiset

10 parasta autoa 2015-2016 mukaan Jeremy Clarkson

Juontaja ja toimittaja Jeremy Clarkson on tehnyt listan autoista, että useimmat olisivat halunneet-ja todistetusti-viime kuukausina. Hän uskoo, että auto pitäisi kunnostautua jotain, mitä tahansa, joten se ei ole kuljetusta laitetta. Tiedämme valintasi.

Kun toimittaja moottori on toiminut useiden vuosien ajan Jeremy Clarkson, se tulee lopulta rutiini ja mitään tulee yllättää tai kiihottaa. Mutta kun näyttää siltä, ​​että yksi on jo testattu ja mielessä kaikki, mikä auto katseesi on ainakin kiitettävä. Ne ovat autoja jotain erityistä, aiheuttaen torrent tuntemukset ja erottaa ne muista.

Siksi Clarkson valitsivat 10 suosikki autoja tällä hetkellä myynnissä, joista löydämme useita rentoja, mutta myös malleja näennäisen arkipäiväinen. Clarkson vaikuttaa kolumnissaan, että ei ainoastaan ​​mitä ainesosia käytetään, mutta kuinka yhdistää ne. Tärkeintä on tulos. Vaikka luettelo on monipuolinen, runsaasti eurooppalaisia ​​malleja, on vain Aasian ja amerikkalainen. Mielenkiintoista, none valmistetaan Englannissa.

Ensimmäinen luettelo on Mazda MX-5, joka seuraa linjaa 25 vuotta on maailman myydyin roadster. Testattu versio on tehokkain, 160 hv. Ajamisen iloa verrattuna pelata Twister Scarlett Johansson ja Cameron Díaz, kaikki alasti. Hän sanoo MX-5 on paras Saga, joka on innostunut ja eloisa, ja sitähän lähettämään kuljettaja.

Jeremy Clarkson kertoo MX-5 on samoin ehdoin kuin niiden insinöörien halunnut sen olevan, auton nauttia ajo reilusti muita, ja hän lisää, että se on lääke masennukseen, ja se ei ole mahdollista ajaa ollessaan fagotti. Arvostaa yksinkertaisuutta, kohtuuhintaan, helppokäyttöisyys ja ajo tuntemuksia. Vaikea vastustaa.

Alfa Romeo 4C Coupe Clarkson sanottu olevan yleis automerkin että olet eniten innoissaan pentu voidaan pitää Ferrari, mutta tarvitsee jonkin verran koulutusta. Se viittaa loput tiedot mukavuutta tässä lajissa, jotka ovat Näkyvyyden viheltää ilman ja melua. Pitkän matkan jälkeen, se ei ole niin miellyttävä kokemus.

Kuitenkin Clarkson kertoo tämän auton "kauhea" että on sielu ja inhimillisyys, joka ei ole vain kone. Toisin sanoen, anteeksi sen puutteita, koska se tekee varten muilla aloilla, kuten on tehty henkilön kanssa. Sen 240 hv puolivälissä moottori ja takaveto ovat resepti tunne mitä ajo superauto, mutta paljon vähemmän rahaa, mutta silti kaukana taskusta vain kuolevainen määrä.

Paljon parempi lausunto on Mercedes-AMG GT S, joka voidaan vuodesta Mustangin Mercedes. Hän tuntee raaka ja kapinallinen, ja korostaa mitat huppu. Läpi hänen tavallista liioittelua, hän piti niin pitkään, että kun me pysäköity, kestää 20 minuuttia saapua, joka antaa tunteen ajo supertankkeri, joka on niin laaja, että voisi olla helipad rakennettu.

4.0 V8 Biturbo moottori 500 hv ei ole niin vaikuttava -a etusijalle verrattuna 6,2 vapaastihengittävissä V8 AMG SLS, mutta hän pitää koko enemmän. Se maksaa paljon vähemmän rahaa, vaikka menettää taittosiipimuotoon ovea, mutta se on Mercedes, joka saa sinut unohtamaan mitä olet tehnyt vuosikymmeniä sitten tämän merkin. Kaiken markkinoilla, tässä liigassa olisi yksi ensimmäisistä valintoja. Se ei ole paha olla ensimmäinen sukupolvi Saksan Thoroughbreds.

Ford Focus RS on sanottava, että muistivat legendaarisen Escort RS Cosworth johtaneen 26 vuotta sitten, hän oli sankari työväenluokan (hänen nöyrä alkuperää). Focus RS on hänelle kuin Nissan GT-R: puoleen hintaan, auton 350 hevosvoimaa pystyy nöyryyttää paljon kalliimpia ja ylellinen autoja, vieläkin tehokkaampi. Pidetään kaikkein erityinen Ford on tehnyt neljännesvuosisadan.

Sen kaikki nelivetojärjestelmä, sanotaan olevan pisimmällä joka on koskaan koottu, mallista riippumatta ja kuinka paljon se maksaa. Varmasti se viittaa ajautuminen -tila, jossa voi ajoissa saada käyttäytymistä takaveto hullu, kuten hyvä amerikkalainen lihas. Ja kaikki tämä erittäin kohtuulliseen hintaan, 31000 puntaa omassa maassa.

Poistumatta Ford, hän voisi olla huomaamatta Mustang GT 5.0 V8. Ponin auton 4000 kiloa enemmän kuin Focus RS, voivat vihdoinkin hankkia RHD (mitä hän kutsuu oikealla puolella), koska se oli suunniteltu maailmanlaajuisena autoa. Hän ei ole menettänyt Amerikan luonne, hän sanoo, että yllyttää polttaa constanemtente pyörät, ja toteuttamaan kaikki käyrät takana oikealla risti.

Erittäin myönteisesti Mustang hinta vähemmän kuin mitä tuli maksaa Volkswagen Golf GTI, mutta se on edelleen hyvin raskas. Hänen tuomionsa on "aika uskoa myytti". Muskeliauto on esillä sellaisenaan ensimmäisessä metriä. Muistatko, mitä Bullit ja välitti Mustang Boss? Sillä ei ole mitään muuta kuin tarjota amerikkalainen V8.

Se ilmaistaan ​​eri tavalla Volvo XC90 2.0 turbodiesel 220 hv, D5. Se ei ole autoa, joka vetää enemmän huomiota, mutta on täynnä yksityiskohtia, jotka tekevät yksinkertaisen, intuitiivisen ajo, ja ennen kaikkea mukava. Pystyä rentoutua ajo, mutta varma, että kone on vireillä Ruotsin kuljettaja.

Korostaa sen ajomukavuus, dieselmoottori on paljon parempi eristetyt kuin ensimmäisen sukupolven, yksinkertaisuus kojelaudan (kosketusnäyttö kokoaa useimmat toiminnot) tai kuinka mukavaa on istua niiden paikkaa. On turva-auton ja Sven Thor -Oletko sanansa rauhoittumaan väsymys havaitsemiseen.

Utelias on mielipiteeni Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI -moottori 136 hv. On vaikea Clarksonin kuin dieselmoottori, mutta puhuu hyvin häntä. Itse asiassa, hän sanoo, että käydessään Bono (U2 laulaja) Ranskassa, oli ällikällä lyöty nähdä, miten tähti liikutetaan Zafira dieselin.

Ajattelematta kahdesti, hän on antanut sille viisi tähteä, maksimi. Hän sanoo tunne mitään, kun menee yli epätasaisella alustalla alustan FlexRide hän viittasi, jatkuvalla valvonnalla amortiguación- ja se on mukavin auto maailmassa. Kyllä, jopa enemmän kuin Rolls-Royce Phantom. Teidän mielestänne se on auto, joka tuo enemmän korjaukset lähettämään epätasainen pinta sisäänpäin. Remata mielipiteesi muistaa, että se on hyvä Vauxhall, British tuotemerkin General Motors (Opel ei myydä Yhdistyneessä kuningaskunnassa).

Pepinazos takaisin BMW M2 Coupe. Ei puhu sitä nopeimman M, mutta hän sanoo, että se on sekä nopea käyriä, ja suora, ja tekee niin täysin miellyttävä. Hän on muuttanut mieltään V8 M3 (E92) ja ensimmäisen M5. Tämä on nyt hänen BMW M suosikki.

Sen 370 hevosvoiman moottorilla sanoo, että mikään vääntömomentti, mikä tarkoittaa, että olet jättänyt, ja voi olla yhtä nopea kuin GT paljon kalliimpia merkkejä. Nyt on helpoimmin BMW M välttäen olemassaolo M135i tai M235i. Ulkoapäin ei silmiinpistävin maailman, mutta ajaa sitä, on kuin ottaisi avaruusalus.

"pirullisen hyvä"Se mitä mieltä olet Ferrari 488 GTB, joka on yli 660 hv 3,9 V8 uutettu yhdistämällä leikkaus 8000-pariton kierrosten biturbada valtaa. Delicida saavuttaa 100 km / h 3 sekunnissa. Voidaan pitää täydellinen työkone (puutteessa parempi sana), mutta ei viisi tähteä.

Ei arvostelee 488 GTB siitä turbo, muistaen, että F40 oli turbo, ja kun Gilles Villeneuve kilpaili Scuderia, oli myös turboahdettu moottoreita. Kuulostaa Ferrari, se kuulostaa hyvältä, ei eroteta huono toiminta turboahtimet, kuljettaja ei näe miten hän saa imuilman. Ilo ajaa, joka voi käyttäytyä kuin pentu tai täysiverinen. Se on hänen paras saavutus, täysiverinen, joka voidaan toteuttaa ehdottoman mukautuvuus.

Lopuksi sulje Lamborghini Aventador luettelosta. Ei paras superauto myyntiin, sen moottori on tullut obsolete'm verrattuna dinosaurukset ja on hybridi malleja, jotka ylittävät ole niin raskasta. Mutta Aventador on 6.5 V12 ilmakehän, ja nuo kolme asiaa kerralla on liian iso, puhumme potenca 700 HP All-neliveto. Se on nopein luettelon.

Vaikka jarrut eivät pysty hillitsemään hyökkäystä moottori brontosaurus, heidän pakenee musiikkia, se on jotain, joka voidaan ymmärtää vain ajo Lamborghini V12 piiri. Kaikista hänen vastustajansa yläosassa rodun superautojen The Aventador olisi hänelle ostaa sitä. Hän pitää McLaren P1, mutta voidaan pitää hienostunut robotti. Hän haluaa ajaa dinosaurus.

Mitä mieltä olet valintasi?