Motorsport

Testi Uuden kaavan E, onnistumisen ja ristiriitoja

  • Jotkut ovat huolissaan yhdistävä lentäjät käyvät testi toisen sukupolven auton Kaavan E.
  • Kuitenkin uusi prototyyppi ei pysähdy heittää hyviä uutisia ja vain muutaman päivän kokeiluversio, on jo nopeampi kuin nykyinen auto.

Juhla ensimmäinen testi toisen sukupolven auto kaavan E on pysähtynyt reaktioita. kuitenkin ensimmäinen kilometriä Spark SRT05e ovat jättäneet hyvä fiilis kilpailukykyisellä tasolla, mutta myös he herättänyt jonkin verran kiistelyä lentäjät, jotka näitä testejä tehtäessä. Itse asiassa useat tiimit ja kuljettajat kaavassa E ovat ilmaisseet huolensa siitä, että kehitys auton testaamiseen 2018-19 kausi , kuin ne käyvät pilotteja, jotka liittyvät Audin tai Porsche, kaksi yritystä, jotka ovat läsnä tilaisuudessa päässä 'Season Five'.

Ensimmäisen testin aikana Spark SRT05e ovat tehneet komentajat Frédéric Makowiecki, Porsche-tehtaan kuljettaja GT, ja Benoît Tréluyer ja Adrien Tambay, Ohjaaja ja entinen Audi tehdas kuljettaja. Tämä on aiheuttanut jonkin verran epäluuloja kuin on kilpailijoita, jotka uskovat, että Porsche ja Audi ovat voineet kerätä joitakin etu ja saatu tieto näistä testeistä, mutta paljon Frédéric Makowiecki teki ulkonäkö näissä kokeissa pyynnöstä Michelin. Itse asiassa, Porsche kuljettaja on tehnyt yhteistyötä ranskalaisen rengas yritys vuosikymmeneen.

Beyond identiteetti koelentäjä, Spark SRT05e syntynyt oikea jalka. Itse asiassa, muissa huhuja viittaavat siihen, että auto on rullattu nopeammin yhtä suuri teho kuin nykyinen auto. Vain kourallinen päivän testauksen Espanjassa ja Ranskassa, uusi prototyyppi on osoittanut sen hyödyt, siihen pisteeseen vähentää kertaa nykyisen auton liikkuva Mahindra voimansiirron 200 kW. Testit on suoritettu Circuit Ecuyers vuonna Monteblanco ja Guadix, Spark tilanteita, joissa jo aiemmin ollut viitteitä.

kuvat: Formula E