kaava 1

San Marino GP Imola 1994 Miksi Ayrton Senna kuoli? Se oli hänen onnettomuus

Ayrton Senna kuoli vammat onnettomuudessa kierroksella 7 Grand Prix San Marino (Imola) vuonna 1994. 20 vuotta tuon kohtalokkaan tapauksessa muistamme, miksi elämä Ayrton meni ulos ja miksei vältettävä menemästä seinää vasten.

  • Erityiset 20. vuosipäivää kuoleman Ayrton Senna

Torstai päivänä toukokuuta 1 Onko täyttyvät 20 vuotta kuoleman jälkeen Ayrton Senna; Kaksi vuosikymmentä sitten legendaarinen Brasilian kuljettaja, kolminkertainen F1 maailmassa kuoli Tamburello käyrä Imola piiri kilpailun aikana San Marinon GP 1994.

Miten Ayrton Senna kuoli? Miksi hänen Williams FW16 meni suoraan seinään sylissä 7? 

Keskustelemme tärkein teorioita, koska se on edelleen todella tapahtui sisällä autossa Senna tuntematon.

Viikonloppu traaginen

Perjantain ajot, Rubens Barrichello hän kärsi vakavan onnettomuuden Variante Bassa 225 km / h. Jordan Hart syöksyi renkaiden puolustukset, hän nousi, otti useita kertoja ja päättyi matkustamon alas, jossa Barrichello tajuton. Onneksi vain hänellä oli murtuma ja oli pois radalta.

Sen sijaan Itävallan Roland Ratzenberger Hän ei ollut niin onnekas. Lauantaina 20 minuuttia käynnistyksen jälkeen karsintaan, hänen Simtek-Fordin Hän syöksyi betonikaide lähes pään ja kuoli lähes välittömästi.

Ja lähtö onnettomuus turva-auton

suomalainen Lehto (Benetton-Ford), joka aloitti 5. seisoi ja Portugalin Pedro Lamy (Lotus-Mugen Honda) asennosta 22 ° voinut välttää raivaus autonsa eteen tärkeimmät katsomossa (06:50 minuuttia). Auton renkaat ja roskat lievästi yhdeksän ihmistä julkinen.

Onnettomuuden jälkeen turva-auton vasemmalle radalla. Kuten näette video, tämä auto ei ollut kuin tänään; oli Opel Vectra.

Kuluttua 5 kierrosta takana turva-auton ja sylissä 6, Ayrton Senna ohi suhteellisen normaalisti jonka Tamburello käyrän (video näyttää tasaisen pohjan hankaamisen asfaltin läpi että käyrä, silmiinpistävää kipinät) seurasi tiiviisti Michael Schumacher. Mutta seuraavalla kierroksella, klo 7, Senna meni suoraan seinään.

Teoriat mahdollisia syitä onnettomuuden

Teorioita miksi Ayrton Senna voisi menettää hänen Williams on useita:

Murtuminen ohjauspylvään

Tämä teoria oli Italian syytteeseen perustui oikeudenkäynnistä Frank Williams (Team Manager), Patrick Head (tekninen johtaja) ja Adrian Newey (Suunnittelija); jotka heitä syytettiin kuolemantuottamuksesta.

Mukaan Italian syyttäjä Maurizio Passarini, Senna hän oli epämiellyttävä ohjauspyörän asento (Ayrton ei pisteet edellisessä kaksi rotua), siis Hän pyysi joukkue muuttamaan. Sen sijaan, että uuden teoksen, olemassa olevien laitteiden hän leikkaa ja hitsattu osa halkaisijaltaan pienempi materiaalin pidentää.

Raportti esittämä syyttäjä päätti, että väsymismurtumille tapahtui materiaali useimmissa (60%) ohjauspylvään kunnes se meni rikki. Williams myönsi nämä halkeamat, mutta välillä 20% ja 40% tämän materiaalin, prosentteina, joka voisi pitää osoitetta rikkomatta. 

Kuvien katseleminen rodun (lopussa), lähtö Ayrton näyttää aiheuttama menetys suunnasta katsottuna ei väistää tai "piiskansiima" no. sattumalta, kameran kuvat "junassa" Senna katoaa ympäri rataa päästä pois sen sijaan aikaan kaatua seinää vasten, elimoiden nähdä tilan ohjauspyörä ja ohjauspyörän jota mahdollinen rikkoutuminen hallintaa.

Tuolloin kolme tiimin jäsenet Williams Heidät vapautettiin, koska niitä ei voida osoittaa jos johto hajosi ennen tai onnettomuuden jälkeen. Mutta vuonna 2007 Italian muutoksenhakutuomioistuin totesi, että onnettomuus johtui kulumisesta ohjauspylvään. Repeämä tämä johtui huonosta suunnittelusta ja huonoja muutoksia. ainoa syyllinen oli Patrick Head jättämällä pois asianmukaista valvontaa. 

Pää ei pidätetty, koska Italiassa vanhentumisasetus murhasta on 7 vuotta ja 6 kuukautta, ja lopullinen tuomio annettiin 13 vuotta onnettomuuden jälkeen.

menetys "maavaikutuksessa"

Tämä teoria on National Geographic dokumentti Ayrton Sennan kuolema perustuu.

Lähdön jälkeen turva-auton onnettomuus alussa, kaikki ratsastajat olivat roll hitaammin, mikä voisi jäähdyttää renkaita. Ja kun renkaat ovat kylmät, ei vain menetä tarttuvuutta, mutta myös menettää painetta ja sopimuksen.

Teoria on, että alhainen virtausnopeus takana turva-auton renkaat tyhjennetään laskettuna 25%, mikä Hän laski tasainen pohja auton 4 tai 5 mm

Tämä tarkoitti, että auto laiduntaa asfaltti (silmiinpistävää kipinöitä) ja kulkevan ilmavirtauksen alla leikattiin. Korkeampi ilman nopeus alemmassa paineessa, ja näin ollen suurempi "kentällä vaikutus" tai tiehen painavan voiman. Leikata virtaus, Williams menetti otteen ja meni suoraan. Lisäksi kannattajat tämä teoria väittää, että pohjaan Williams FW16B tuli eräänlainen luistella joka sai hänet pitämään polku suoraan vaikutusta seinää vasten.

Mutta miksi kierroksella 6, huomaamme, että myös koskettaa asfaltin, ja jos renkaat ovat kylmempiä kuin 7 ei ulos?

mässäily 

Tämä teoria on, jossa hän uskoo Adrian Newey. Näin hän sanoi haastattelussa Guardian:

Kukaan ei koskaan tiedä mitä tapahtui tarkalleen. Ei ole epäilystäkään siitä, että ohjauspylvään epäonnistui, mutta todisteet viittaavat siihen, että auto lähti raita seurauksena rikki ohjauksen. Miksi hän tuli luiston taka? Auto laiduntaa asfaltin kovat useita kertoja toisella kierroksella, joka tuntuu epätavallista, koska rengaspaine on jo piti olla oikeassa siinä, että momento.Pero punktio on oikea takapyörä (Tamburello on jäljellä, siksi, molemmat pyörät oikealla puolella saada suurempi paino kuin sisäinen), on hyvin todennäköistä edelleen muovi, joka aiheutti onnettomuuden.

ruumiinavaus

Mukaan ruumiinavaus, Ayrton Senna kuoli heti. Hänellä oli useita vammoja juuressa kallo, vakava hengitysvajaus, edestä romahtaa (joka aiheutti sisäinen verenvuoto), repeämä ajallisen valtimo ja sydänpysähdys.

Ripustustangon yhdistää vetopyörän jousi-vaimennin (push-sauva) on mitä hän lävisti kypärän visiirin, ja vahvasti hän painoi Sennan päänsä takana ohjaamon. Se oli tämä joka aiheutti puristus murtuma kallonpohjan.

Kilpailu San Marinon GP 1994