kaava 1

Arvostelu oli oikeutettua Hamiltonin suoritus Abu Dhabi?

  • Lewis Hamilton tarvitaan voittaa Grand Prix ja Nico Rosberg ei noussut lavalle jos hän halusi kruunataan mestariksi neljännen kerran.
  • Kun kävi selväksi, että vauhti Mercedes oli paljon parempi, hän hidasti marssin antaa vaihtoehtoja Max Verstappen ja Sebastian Vettel ohittaa hänen joukkuetoverinsa ja otsikko kilpailija.

Lewis Hamiltonin suoritus Grand Prix Abu Dhabin led Mercedes tilaan paniikkia, jota on vaikea ymmärtää. Toto Wolff oli vaatinut päivinä ennen ratkaisevaa viikonloppuna kauden että ensisijaisesti Mercedes ei vaikuttaisi resoluutiota mestaruuden. Mutta totuuden hetki, joka oli juuri yritimme tehdä.

Valmistuttuaan ensimmäisellä kierroksella, Lewis tajusi, että ainoa tapa pitää yllä niiden otsikko oli hidasta Red Bull ja Ferrari ei menettänyt kosketusta Mercedes. siten, olisi vaihtoehdot Nico Rosberg pysyä pois palkintokorokkeelle: Tarvitsin Hamilton tulla mestari kunhan voittaa kilpailun.

Siten brittiläinen kuljettaja painettu erittäin edulliseen hintaan, joka mahdollisti muun muassa, että Max Verstappen valittiin uudelleen harjoittaa taistelu palkintokorokkeelle jälkeen ensimmäiseen mutkaan spin.

Myöhemmin, kun ne tapahtuivat viimeinen Varikkokäyntien, Hamilton hidastunut entisestään, liikkuvan samanlainen kilpailun alkua säiliöt täynnä kertaa. Verstappen, joka oli valinnut taktiikka pysäyttää ja joutui maaliin pehmeillä renkailla kahdeksan kierrosta enemmän käytetään kuin Rosberg, sietää sekä vauhtia ja Vettel, joka tuli hyvin nopeasti kanssa supersoft jälkeen hyvin pitkä keskeinen rele, joka alkaa olla haittaa.

"Lewis ei noussut syötti ja päätti olla tottelematta hänen insinööri ja Lowe"

Lähtökohtana on, että Mercedes yrittivät saada hänet uskomaan koko maailma-myös Hamilton Sebastian Vettel uhkasi toiveita Mercedes voiton. On selvää, Lewis ei noussut syötti ja päätti jättää neuvoja oman insinööri ja Paddy Lowe lisätä vauhtia toisen kierroksen ja siten suojata Ferrarin.

Mercedes tiesi, kuten me kaikki tiesimme, että Hamilton oli yhdestä kahteen sekuntia tallennetaan ja että jos Vettel satun pitämään Verstappen ja was- ja sitten tehdä saman Rosberg, Hamilton olisi tilaa jää pitämään kurissa tai jopa jättää taakse. Hamilton siirtyy vaihtoehtoja voittaa kilpailun ja oli selvää, että sekä autolla että valtion oman renkaat, Lewis pystyi pitämään pois kaikki että hänet eteenpäin.

Mutta vaikka se ei olisi, Mercedes ei tarvitse saada voittoon mestaruuden päätti rakentajia. Ainakaan kustannuksella rikkoa lupauksensa olla puuttumatta taistelussa tittelistä. Sillä, halusimmepa sitä tai ei, pakottaen Lewis Hamilton nopeuttaa ja siten mahdollistavat Nico Rosberg ja Vettel paeta Verstappen, pitäisi sekaantua taistelussa otsikko.

"Näemme saman asian joka vuosi Monacossa, vaikkakin eri syistä"

On myös kysymys väitetyn henkirikos Lewis Hamilton hidastaa vauhtia tarkoituksella. Enemmän tai vähemmän, mitä tämä uusi Formula 1 tarjoaa meille joka viikonloppu ja samoin tosin eri syistä, näemme joka vuosi, että me Monacon Grand Prix kuiva. Kaduilla ruhtinaskunnassa, vuosi toisensa jälkeen näemme johtavana pyörä nopeudella erittäin terävä, jotta sen pit kunnes sinulla on varaa palata seurata ilman liikennettä ja muuten tehdä yhden luukun. Rytmiä, kuten Hamilton Yas Marina, joka voi tulla yksi, kaksi tai jopa kolme sekuntia nopeampi kuin tavallisesti autojen pään (Onko kukaan muistaa vuonna, kun Timo Glock oli lentäjä enemmän nopeutettu kanssa Marussia?).

Lyhyesti sanottuna, mikä sai Lewis Hamilton radalla oli taktiikka nähty, mutta kukaan ei näyttänyt epäurheilijamainen ja tietenkin, ei lainkaan vaarallista. Toinen tarina olisi rullattu viisi tai kymmenen sekuntia hitaampi tai suorittaa äkillisiä liikkeitä tyyliin Marco Melandri ja Emilio Alzamora vuonna 1999 Buenos Airesissa (yksi on muutaman vuoden, mitä voimme tehdä). Mitä seuraavaksi? Pyytää häntä lähtemään Nico Rosberg Lewis Hamilton, kun hän rikkoo moottorin Malesiassa?

Sikäli kuin olen huolestunut, Lewis Hamilton olisi vain pahoitella yhtä asiaa: se on totellut joukkue tilauksia. Koska mielestäni olivat täysin perusteettomia ja aiheeton. Ja kyllä, uskon, että Lewis oli täysi oikeus taistella otsikko sisällä sääntely- ja eettisiä rajoja. Mutta jos joukkue, joka maksaa ja antaa koneen joka vie sinut voinut saada, että himoittu otsikko, kertoo, että menossa kaksi ensimmäistä kierrosta eteenpäin, tulet varikolle ja luopua rodun, sinun täytyy.

Sitten, jos et pidä ja / tai menettää luottamuksensa joukkueessa, nappaat ovi ja mennä. Mutta sitten. Asiat urheiluvälineet.

kuvat: Mercedes-AMG F1