Toyota

En senior Toyota ser usannsynlig å fortsette å satse på diesel i Europa

Toyota konserndirektør Didier Leroy, sa under Tokyo Motor Show 2017 som etter hans mening vil japanerne ikke starte nye dieselbiler i Europa. Toyota innsats på bensinmotorer og mekanisk hybrid kort sikt.

Toyota vil slutte å satse på diesel i Europa

Toyota kan legge til i listen over produsenter gi tilbake til diesel i Europa.

Ingen overraskelse der. Vi har allerede diskutert i andre artikler mer eller mindre detaljert enn diesel har et veldig svart fremtid i Europa. Gradvis produsenter prioritere utvikling av andre ressurser mekaniske og enda flere er opptatt av å alt relatert til elektrisk mobilitet. Et eksempel vi har med Volvo, som bekreftet ikke lang tid det vil stoppe å utvikle nye dieselmotorer siden.

Toyota, til stede i disse dager på Tokyo Motor Show 2017, kan du bli med på listen over gigantene som vender ryggen til et slikt drivstoff på kontinentet. Men for nå, kan vi ikke snakke om melding på vegne av selskapet, har sin konserndirektør Didier Leroy, genererte mye kontrovers med sine uttalelser på grunn av sin stilling i selskapet.

I den oppfatning av Leroy, Toyota er usannsynlig å lansere en ny tilbake diesel bil i Europa. Han mener det er mer logisk å satse på å videreutvikle bensinmotorer og prioritere hybridbiler og hybridplugg: "Etter min mening, og det er min personlige mening, ikke at av selskapet, er det ikke, vi vil lansere en annen bil diesel i Europa". Hvis vi mener at etter Toyota-sjef Akio Toyota-Leroy er ansvarlig, disse påstandene er veldig opplysende.

Toyota C-HR

Toyota C-HR er kun tilgjengelig i Spania med hybrid mekanikk.

Didier Leroy kommenterte at etablerte sitt syn om fremtiden for diesel i Europa i 2014. På den tiden, besluttet å avbryte utviklingen av en diesel Toyota C-HR-versjonen, crossover som, husk, det er markedsført utelukkende med en hybrid mekanikken i de aller fleste markeder hvor denne modellen, som Spania er til stede.

Toyota C-HR er en suksess for merket i Europa. Det har vært nøkkelen til å øke salget av sine SUV-modeller fra 12% i 2016 til 30% så langt i år (ifølge data fra JATO). "Vi tror lenge siden jeg ville selge C-HR med en dieselmotor gjør. På denne tiden forhandlere var mot min avgjørelse fordi, ifølge dem, markedet krevde denne mekaniske "Leroy sa.

Gitt at bensin bilsalget fortsetter å vokse i det europeiske markedet, mens diesel er gradvis miste favør, er det logisk å tenke at nye modeller utviklet av Toyota for denne regionen mangler denne type mekanikk. Toyotas hybridteknologi er godt kjent i Europa, og som vil hjelpe løpe diesel.