Suzuki

Suzuki Swift Sport 2018: 140 hk til bare 970 kilo

2017 Frankfurt Motor Show var sitat valgt av Suzuki for den kommende ut av den nye Swift Sport 2018, en ny lettere og kraftigere versjon som inneholder en ny blokk 1,4-liter 140 hk Boosterjet.

Nye Suzuki Swift Sport.

Suzuki har avduket den nye generasjonen av Swift Sport, sportiest versjon av japansk lite verktøy som åpner nye kompressormotor og en forbedret ramme, med en betydelig vektreduksjon som vil tillate deg å forbedre dine sportslige prestasjoner.

International Frankfurt Motor Show 2017 har vært sitatet valgt av japansk merke for å introdusere den nye Swift Sport, en som vi savnet i 2017 versjonen fornyet utvalg Swift, den ble innlevert sent i fjor i Japan og i Europa ble avduket i fjor vår, under bilutstillingen i Genève 2017.

Som den konvensjonelle serien, den nye Swift Sport 2018 ingen overraskelser i sin europeiske versjonen fordi det ser identisk med versjonen som merket avduket et par uker siden i Japan. Dette skiller seg fra resten av området til et nivå utenfor konfigurasjon mer aggressiv legeme, spesifikke støtfangere foran og bak, med nye 17-tommers hjul og nye eksossystem med dobbel utgang.

Dual eksos for Swift Sport 2018.

Ifølge sier merkevaren, den nye generasjonen tredjedel already- Swift Sport veier enda mindre enn den forrige modellen. Den nye modellen mister ikke mindre enn 75 kilo og senk den psykologiske barrieren tonn, presentere en total vekt på bare 970 kilo, så i kombinasjon med de nye kompressormatet mekanikk kan vi forvente en markert forbedring i oppførselen til denne morsomme verktøyet. Understellet har også blitt revidert for denne utgivelsen, presentere, som nevnt i notatet til modellen, en mer raffinert og mer stabil oppførsel.

Den nye motoren er den samme 1,4-liters fire-sylindret Boosterjet som kan bli funnet i Suzuki Vitara, hvilken 140 CV erstatter den tidligere atmosfæriske blokken 1,6 liter. Denne blokken leverer nå 230 Nm, 10 Nm mer enn standardiserer Vitara. Transmission er de samme manuell girkasse 6-trinns vi kunne finne i forrige Swift Sport.  

I cockpit, som vi så tidligere, Vi finner en ny sentral skjerm, utførelser og to-tone sportsseter, igjen er spesifikke for denne sporten versjonen. Rattet har flatet det nedre område og flere kontroller i de øvre armer, og Vi finner flere røde innstikk i ulike områder, som dører, midtkonsollen og selv i styret, hvor vi finner den fargen teller og speedometer med en kant også i rødt, noe som gir den et sporty utseende.

Veldig sporty ferdig med innstikk i rødt.

I avsnittet om sikkerhetssystemer er vi helt nye som Avansert målesystem foran, sammen under anvendelse av et kamera og en laser for å påvise tidlig selv fotgjengere. Disse enhetene blir også benyttet av den DSB sin eller dobbel sensor Brake Support, som forutser mulige farer og ikke bare varsler føreren, men det gir automatisk bremsing assistanse eller aktiverer bremsene. Vi har også funnet Adaptiv cruise control, filbyttevarsel og varslingssystem hvis den oppdager en uberegnelig bane.

Følg alle nyhetene på arrangementet i vår spesielle Hall of Frankfurt.