bil tester

Test Mercedes GLC 220 d 4MATIC Coupe, en boks av overraskelser

En SUV og en kupé. En merkelig idé som i utgangspunktet fusjonerer bør ikke arbeide i testen bilen denne uken, Mercedes GLC 220 d 4MATIC Coupe. Hans stil er det mest oppmerksomhet, men jeg ble overrasket av andre kvaliteter.

Hans stil røper ham. GLC Coupe ønsker å se solid og sporty på samme tid

Jeg skal være ærlig. Bevis av denne uken skal ha vært en annen, akkurat en klasse A 200 d med AMG-pakke, men for forskjellige problemer, ble erstattet av bildene du ser i en Mercedes GLC 220 d 4MATIC Coupe. Jeg kommer til å si at jeg ikke forvente mye fra ham, og etter å ha testet den for en uke, har jeg vært hyggelig overrasket.

Og det er at de nyeste produktene fra de tyske forlatt meg litt kaldt. Ikke fordi bilene var dårlig i seg selv, er de ikke, men i alle tilfeller forventet mer. Men her er nåde når du minst venter det mest bare sorprendiéndote. Faktisk anser jeg denne Mercedes GLC Coupe er produktet over siste Mercedes jeg har prøvd. La meg forklare.

Bilde 1 - Bilder Mercedes GLC 220 d 4MATIC CoupeBilde 2 - Bilder Mercedes GLC 220 d 4MATIC CoupeBilde 3 - Bilder Mercedes GLC 220 d 4MATIC CoupeBilde 4 - Bilder Mercedes GLC 220 d 4MATIC Coupe

Bilder Mercedes GLC 220 d 4MATIC Coupe

Tyskerne har alltid stått for to grunnleggende aspekter; kvalitet og komfort. Når det gjelder kvalitet er det ingen enkelt faktor som avgjør om en bil er luksus eller ikke, men vær er summen av ulike funksjoner. Som for komfort, er det klart at en bil eller komfortabel eller ikke, og venn av meg her er det ingen tvil om at GLC er behagelig, veldig behagelig. Men jeg vil ikke foregripe begivenhetene.

Først vil jeg snakke om stil. Jeg vil ikke gå inn å vurdere om det er vakker eller stygg. Hver vil ha en dom om det og respektabel er en mening som en annen. Men jeg ønsker ikke å vurdere behovet og viktigheten av å ta Coupé SUV på markedet i dag. Den første som kom frem i lyset var BMW X6, mer enn tre år siden. Det var den første til å bli to verdener som først ikke ville fungere.

AMG estetiske Pakken inkluderer egne detaljer på kroppen og inne

Siden da mange produsenter har kopiert ideen og har tilpasset sine designlinjer, som gjør GLC Mercedes Coupé. Du kan ikke nekte for at det for noen år Mercedes har funnet nøkkelen design, og av dens nåværende suksess er det på grunn av de resulterende forbilder. Selv om jeg personlig fortsatt se for å appellere til denne SUV Coupe. Vel, jeg har allerede rømt mening.

Den samme, eller noe, om innsiden. I dette tilfellet hvis jeg har å kritisere en liten vei å arbeide for Mercedes, fordi mange ganger i uka jeg trodde interiøret var akkurat som Mercedes C 250 d Coupé Jeg prøvde ikke lenge siden, eller hvilken som helst Mercedes klasse C. det er fornuftig å gjøre dette fordi de tilhører samme familie, og dermed spare kostnader, men De kan gjøre mer spesifikke interiør for hver modell. Kom igjen, fortell meg.

Mens vi analysere de estetiske forskjeller som er adskilt på vanlig GLC GLC Coupe, idet sistnevnte er åtte centimeter lang

Ja, har du en fordel, som alt er alltid den samme, det er en lek gjort for miljøet. Alt er der du forventer at det skal være, og lære ledelsen kontroller er rask. Og at selv om Mercedes ikke gjøre det enkelt fordi sin kommandosystem er ikke den mest intuitive av alle lag Infotainment det. Og det samme gjelder for spaken som kontrollerer cruise control: Mercedes ingeniører og designere, akkurat der det ikke er sett ingenting. Se om vi ser andre steder.

Som jeg sier, er ordningen med elementene det samme som ved andre anledninger. Og dessverre materialene som brukes er de samme. Mercedes har tatt et skritt tilbake i forhold til kvaliteten på ferdig, er det ingen hemmelighet, og det er en skam fordi de har alltid utmerket seg i denne forbindelse. Hans nærmeste rivaler øre vil bli våt på dette, og noe som ikke skal skje. ikke bare fordi historien ovenfor, men for fremtiden som vil skje. Mercedes må bli bedre på dette, og nå.

Hvis jeg sier noe, kan dette bildet godt tilhører noen annen modell av C Klasse

Til dette må sies at i teknologi delen, Som i de andre modellene av merkevaren, de har lite eller ingenting å misunne sine tyske rivaler. Innholdet kan være mye, men presentert i en ganske diskret måte. Bare gjør det jeg ikke liker er hva som ender opp med å betale for å innlemme slike teknologi og assistansesystemer. Hvis bunnen av den aktuelle enheten pris, er 220 d 4MATIC ca 57 000 euro, snart til å begynne å legge til "baubles" regningen svever nesten 70.000 euro.

Det er prisen å betale for en premium-merket. Hvis stjernen på nesen vil se etter kassereren du må passere. Og at jeg snakker om tilgang modell til området, som 220 d 4MATIC med sine 177 hester er den minst kraftige av hele familien, Både coupe og Mercedes GLC. Selv snart vil jeg si at med dem du nok og du har igjen. I tillegg kommer alltid forbundet med firehjulsdrift, som resten av serien, og den automatiske endringen-Tronic 9G, bortsett fra hybrid-versjon som kommer med en syv. 

Test Mercedes GLC 220 d 4MATIC Coupé mye i favør og noen mot

Alle de ovennevnte er det skrevet på en måte det var ventet på meg, både gode ting og dårlige. Men når du kjører testen og har vært ting som jeg likte og overrasket over at ingen. så Jeg vil helt klart detalj hva som har vært det som har gledet meg, og det har vært hva som ikke. Vi startet med den negative for å legge en god smak.

Gjennomlesing av bordet er rask og enkel, er den sentrale skjermen kan vise mye informasjon

GLC Coupe er integrert i D-SUV-segmentet, som betyr at det har noen utvendige dimensjoner på 4,73 meter lang 1,89 bred. Av det totale lengde, 2,87 meter dedikert til felger. Det setter den på toppen, langt, premium-segmentet. Men det føles ikke å ha så mye plass fordi taklinjen fører til en følelse av å bli overveldet. 

Høyere passasjerer vil slite med å komme inn i baksetet, strammeste av alt er det sentrale, fordi i tillegg er det også en svært høy overføringskapasitet tunnel som plager pluss reise. Det er først og fremst ment for fire beboere, og den femte og vet det vil betale konsekvensene av en design så "sport". Som for stammen, er det ikke så ille, er 500 liter minimum kapasitet, men det har en virkelig stor og lønnsom dobbel bunn. Den eneste ulempen er høyden av lastekanten. For høy.

Den coupé linje representerer også en økning i salgsprisen. Forskjellen med normal GLC er 4000 euro

Som jeg sa, prisen jeg var ikke veldig hyggelig. Den aktuelle enheten, uten å gå altfor utstyrt, nådde en pris konfigurator mer enn 67.000 euro. Det er mye for en bil som bør ta visse standardelementer ikke. Jeg forstår ikke hvordan du kan være sammensatt nøkkelfri adgang, men da var det nødvendig å starte bilen. Ideen Keyless Entry System er ikke å måtte ta ut nøkkelen fra lommen. Et mysterium.

Men det jeg mislikte var forbruket. Hvis du ser på databladet 220 d 4MATIC se at er 177 hester tatt fra en firesylindret dieselmotor med turbo fortrengning 2143 cc. Det er den samme motoren som brukes i Mercedes C Coupe test for noen uker siden, men i så fall strømmen var 204 hester. Så man kan godt tro at forbruket av både skal være noe lignende. Men nei.

Den bakre benk har en plass som ikke passerer rett, for både hode og ben

I tilfelle av GLC Coupe utgifter var aldri mindre enn 6,3 liter per 100 kilometer. Aldri. Og på slutten av uken den integrerte datamaskinen skrelles av et endelig resultat bare sju liter. Det er to liter over den offisielle. En overdrevet avvik, og jeg liker ikke noe i det hele tatt. Den eneste årsaken til denne høye forbruk veier 1,845 kilo feilen. Heller ikke det hjelpe aerodynamikk, men forholdet mellom endring og hvor effektivt seil. Jeg forventet ikke å nå den offisielle forbruk, men ikke oppnådd. Og at de valgte rutene var ikke veldig krevende og rytmer var helt normal.

Men la oss hoppe til den positive, noe som er alt annet. det opp jeg sa at GLC Coupe har virket mer et produkt av de nyeste Mercedes jeg har prøvd. Og jeg bekrefte. fremfor alt for komfort, ytelse og kjørekomfort. Det er alt du forventer og forestille signatur stjerne. Det er så bra i de aspektene som onde kan gå ubemerket hen. Det er en utmerket rutero, muligens den beste SUV, sammen med Audi Q5. Og årsakene er flere.

Den første er lydisolering. Og jeg brukte begrepet heller, fordi diesel Mercedes 220 D-blokken er ikke i det hele tatt raffinert eller stille, men dette ruhet ikke oppfattes på en helt isolert innvendig. Du vil ikke høre noe i det hele tatt, ingen motorstøy, rullende eller aerodynamisk. Det fører til avslapning og ro enorm, og en eller annen måte forbedrer den generelle kvalitetsfølelse, ja til tross for disse tvilsomme kvalitet plast florerer inne.

Selv om grensene for bilen lett finne ut, hjelper ryggekameraet mye

Den andre grunnen er konfigurasjonen av suspensjonen. Peca myk, men jeg vil være den som klager på dette i en Mercedes reisende med et klart tegn som dette. Det er verdsatt og mye. Små hindringer eller notater, og store kamuflerer nesten utelukkende på grunn av en justering av fjærer og myk pute og rebotón. Selvfølgelig trenger du ikke kreve kurve idrettslige prestasjoner, fordi åpenbart ikke. Ikke spør kastanjer Elm bedre å gjøre en ting klink ikke forbli halvparten i det hele tatt. 

Hvis jeg hoppe til den tredje grunnen, må jeg snakke om motoren. Det er en blokk som allerede visste, samt har blitt demonstrert. Men denne gangen har jeg lagt merke bedre med mer skyvekraft enn andre ganger, og at Mercedes ikke godkjenne en brutal ytelse data. Fra 0 til 100 kilometer i timen i 8.3 sekunder, og tupphastighet på 210 km / t. Men selvfølgelig, de er 400 Nm presser meget vel fra begynnelsen av 1400 omdreininger. Og som fungerer mirakler i form av følelser bak rattet.

Firehjulstrekk kan være visse lisenser når du forlater asfalten, selv om fri høyde over bakken er ikke veldig stor

der fem nivåer av atferd, selv om de kan godt bo i tre: ECO, Comfort, Sport, Sport + og individuell. Vi kunne kvitte seg med de to mellom stille, komfort fordi det er ingen måte å justere fjæring og Sport, som knapt noen forskjell med Sport +, sistnevnte er bedre. Den vanligste vil bli sirkulert i ECO-modus, prøver å bruke så lite som mulig, som allerede har blitt vist at en lettere er det ikke. Problemet er således gassrespons. Tidsintervallet mellom ett steg på gasspedalen og motoren svarer virker uendelig. Ting slutt ende opp som skjer, men det tar veldig rolig.

Motsatt Sport + modus, som navnet antyder, reagerer på en mer øyeblikkelig, spesielt siden det nære forholdet til endring. 9G-Tronic merket for min smak for mange tannhjul. Den niende er vanskelig å gå inn med mindre du er på motorveien ved juridiske hastigheter og på nivå strekk, og de første fem spiser dem med forbløffende letthet. Ikke rart det sirkulerer i femte gir i overkant av 40 km / t. Mercedes har valgt dette alternativet før 7G dual clutch. Gud vet hvorfor, men hei, det er det.

Kjøremoduser endre oppsettet av bilen på ulike parametre

Oppførselen er bra, men å sirkulere hele tiden i en marsj så lenge fordi det tar lengre tid å finne riktig utstyr til å presse. Men jeg gjentar at det er en bil for å gå sakte, for å slappe av, og at broderer. Hvis du vil ha mer sportslighet der har de mektigste områder, som for eksempel GLC 43 AMG Coupé, til dags dato den øverste enden av familien. Eller Porsche Macan, beste segment når sport kjøring er bekymret.

konklusjoner

Fortsatt overrasket, så jeg likt det, med GLC 220 d 4MATIC Coupe. Ikke forventer mye, men det er klart at denne SUV coupe hadde skjult våpen for meg. Er en 100% Mercedes, de som forventer å få når du tenke deg å kjøre en. Selvfølgelig, det er visse ting som ikke har likt, som noen interiørdetaljer, innvendig plass eller høyt forbruk og høy salgspris og kommer utstyrt lite tilgang enheter.

Men noe kan jeg glemme alle disse ulempene ved å sette meg bak rattet. Mercedes har ønsket å gjøre en ting bra enn mange halvhjertede, og jeg berømme. Komfort og kjøreegenskaper er enorm, selv om det er en dra på en mer dynamisk kjøring. Men sannheten er at det verken søker eller er det ment i en bil også. Hvis du vil ha en SUV med en PINTON ute, coupé, high-end stil og utmerket rutero karakter, her er de beste i sitt segment. Så klart.

177 220 d hester er mer enn tilstrekkelig, selv om det har mer

Ekspertanmeldelser

Vi likte mer

  • komfort
  • rumorosidad
  • oppførsel

Vi likte minst

  • pris
  • forbruk
  • innvendig plass

Merk: 8,1