Toyota

Tiedämme uuden Toyota Supra

Viides sukupolvi Toyota Supra, yksi odotetuimmista malleja debyytti loppuvuodesta 2018 kolme bensiinimoottorit ja automaattinen 8-portainen vaihteisto, mutta se voi myös saada kaksinkertainen kytkin. Kerromme salaisuuksia tunneta toistaiseksi.

Virkistys Toyota Supra 2018

Se on yksi kaikkein odotettavissa malleja, ei vain meille, vaan myös kaikille moottoriurheilun faneja, jotka, kun neljännen sukupolven Toyota Supra, japanilainen brändi orvoksi urheilu korkea jättää kaikkea GT86 mutta et todellakaan voi kanssa suuri perintö. Täällä on historiaa Toyota Supra.

Kun Toyota esiteltiin yhteisyrityksen kanssa BMW, japanilaiset eivät miettiä pitkään. Jaa teknologia oli vasta alkua julkistamiseen saakka kehittämisen kaksi mallia, korvaava BMW Z4 ja sen vastine talossa: viidennen sukupolven Supra. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin, Toyota tarjoaa uuden urheiluauto laittaa köydet kilpailijat kuten uuden Alpine A110 Porsche 718 tai Boxster.

Uusi Toyota Supra ei odoteta ylittävän 1400 kg, luku paino on mahdollista modulaarisen alustan BMW HPLC: llä käyttäen alumiini, erikoislujaa terästä ja hiiltä. Toyota malli Se on erityisesti RWD.

Uusin spy kuvat paljastavat todellisen käsitteeseen 2014 yksityiskohtia.

Toistaiseksi olemme nähneet lukuisia vakooja kuvia eri puolilla Eurooppaa ja erityisesti Saksassa, koska Alusta kehitys tehdään uuden BMW Z, mutta absoluuttinen vakavaraisuus lähteet ovat kertoneet, että samaan aikaan, He ovat käyneet erityistä dynamometreissä kappaleita ehdottomasti henkilökohtaisen brändin Japanissa keskittynyt tarjoamaan urheilu tyypillisesti noin Toyota.

Jossa sisäinen koodi J29, ulkomuoto on syvästi merkitty Toyota FT-1 Concept 2014, kuvun ja kaareva katto korkeus tai sama käsite ajovalot. Vaikka sisätilojen olemme nähneet joitakin vakooja kuvia on Z4 joitakin muutoksia, lopullinen tulee olemaan sekoitus hienostuneisuutta ja perinteet nahka, alumiini ja hiili näköpiirissä. Lisäksi tulevaisuudessa Toyota Supra tulee kaksipaikkainen.

Toyota-Supra julkaisi pihdit täysin uusi jarrut Brembo, yhdessä uuden Roadster alkaen BMW. Special high-end urheilu jarrupintana ja kevyempi, ja uusi lomake, jossa on viisi aukkoja, joihin ei liity menetys jarruja.

Yksityiskohta uuden jarrusatulakiinnityksen kehittämä Brembo.

Useita teho automaattinen siirto

Mekaanisessa, Supra jakamaan sen TwinPower Turbo bensiinin estot BMW roadster, alkaen kaksi nelisylinterinen versiota mukaisesti 2,0 litran 210 ja 273 hv, ja voimakas kuusi sylinterin Turbo huipulle 375 hv.

Kolmen vaihtoehdon Ne yhdistetään automaattisella lähetyksen 8 nopeus, tavallista monenlaisia ​​BMW mallit. Vaikka jotkut tiedotusvälineet puhuvat, että ei tule valinnanvaraa, todella ZF tarjoaa myös muita vaihtoehtoja Transaxle erityinen uudelle Toyota Supra, kuten 8P kahden kytkimen ja planeettojen 8DT perinteisen kaksinkertainen kytkin.

8DT laatikko on valinnainen kahden kytkimen, joka voidaan asentaa Japanin uuden urheilu, koska se on erityisesti suunniteltu urheiluun RWD, yhteensä, hybridi, hybridi AWD ja erilaisia ​​mekaanisia kokoonpanoissa jopa kolme tasoa, jonka suurin vääntömomentti 1000 Nm, tarjoaa erittäin nopea muutos läpi kuusi vaihdetta optimoi kiihtyvyyttä ja suurinta nopeutta viimeiset kaksi järjestelmää ja alentaa polttoaineen kulutusta.

Optinen Toyota Supra ryhmiä

Toyota-Supra sähköistettyjen ei ole poissuljettu

Julkaisi uuden Porsche Panamera, tämä siirto korvaa Se on valinnainen hybridi-moduuli, joka on asennettu kytkinkotelo ja tarjoaa suurin teho on 100 kW: ja parin 400 Nm, voi nopeus sähköinen tilassa jopa 140 km / h.

periaatteessa Ei ole tarkoitus, että hybridi-versio tarjoaa myös mutta vastaa Toyota Euroopassa ovat ennakkoon ei voida sulkea plug-in hybridi asetettu tässä mallissa, mutta ei ole vahvistusta, vaikka Ne syntyvät vaihtoehtojaSähkömoottori on taka-akselin ja kaksi etuakseli plus 2,0 litran BMW tai mukauttaminen Lexus järjestelmän varustettu uudella LC 500h.

Nämä kaksi vaihtoehtoa edellyttävät akkua, joka lisäisi painoa mallin ja Toyota eivät halua; BMW EDrive käytä tekniikkaa. yksi mahdollisuus todellisempaa on uusi sähköinen kompressori on patentoinut Toyota ja Gazoo Racing joka on jättänyt jälkensä.

Jäljessä Toyota Supra 2018

Toinen mahdollisuus on käyttää tätä uutta urheilu kaksoiskytkinvaihteisto ZF valinnaisella hybridi-moduuli, joka olisi kaikkein toteuttamiskelpoinen ratkaisu.

Hänen esitys samaan aikaan 40-vuotista

Milloin näemme? Toyota vie kehitystä täysin luotettavasti. Niin paljon, että BMW roadster malli on ensimmäinen debytoi Pariisin autonäyttelyssä 2018. Se tulee liukuhihnan samanaikaisesti, marraskuussa 2018 saakka ja tuotantolaitos Magna Steyr Graz, Itävalta.

Seuraavana Marraskuu on avain, kuin japanilaiset brändin esittää uuden konseptiauto Tokion autonäyttelyssä, mutta tällä kertaa näyttää tuotantomalli hyvin tarkasti. Vain vuotta myöhemmin, tuotantomalli esitellään, samana vuonna kun tulee kuluneeksi 40 vuotta syntymästä Supra, ja tulee olemaan myyntiin keväällä 2019.

Pommi katto Toyota Supra on ilmeinen