istuin

SEAT Ibiza GNC: debuts vihrein versio on välillä

TGI versio odotetaan saapuvan SEAT Ibiza alue on debytoi Frankfurtin autonäyttelyssä 2017. Espanjan tuotemerkki vedonlyönti paineistettua maakaasua (CNG) kestävänä mobiiliratkaisu. Uuden SEAT Ibiza käyttää CNG 1,0-litrainen moottori TGI 90 hv.

SEAT Ibiza TGI

Uuden SEAT Ibiza TGI virtansa CNG (paineistettu maakaasu) ensiesittely tapahtui 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä.

Matkustava on juhla Frankfurtin autonäyttelyssä 2017 esittelemään yleisölle ja kansainvälisen lehdistön että on vihreämpää versio on saatavilla alueella Ibiza. Pitkälle Espanjan tuotemerkin itse, kun se esitteli uuden sukupolven matkailua, olisi sovitettu käyttöön CNG (paineistettu maakaasu) versio. No, TGI uusi Seat Ibiza on nyt todellisuutta.

Kuten monet muutkin Volkswagen-konsernin tuotemerkkejä SEAT he ovat valinneet maakaasuautoja kestävänä liikkuvuuden ratkaisua eikä tarvitse turvautua sähköistäminen sen alueella. CNG on puhdas polttoaine vaihtoehto ja tehokas. Tällä alueella merkkituotteita ja muut mallit ovat powered by CNG kuin leijona tai Mii.

Konepellin alla löydämme SEAT Ibiza GNC uusi 1,0 litran moottori, jossa on kolme sylinteriä ja TGI turboahdettu, jolloin saatiin teho 90 CV (66 kW). Se on sovitettu toimimaan sekä bensiinin ja CNG. Kyllä, kaksi polttoainetta samanaikaisesti ei voida käyttää. Näin ollen, jos talletukset köyhdytettyä paineistettua maakaasua, voimme jatkaa sujuvasti käyttäen bensiiniä.

SEAT Ibiza GNC

Konepellin alle Ibiza CNG on 1,0 litran moottori TGI 90 hv.

Verrattuna diesel- moottoreissa CNG säteilee 85% vähemmän päästöjen typpioksidin. Ja kun kyseessä on bensiinimoottorit, puhumme 25% CO2-päästöjen vähentämisestä ja se poistaa lähes kaikki suspensiohiukkasiin. Se on paljon tehokkaampaa, ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto polttoainetta.

Sisällä TGI uusi Ibiza 1,0 sisältää kolme talletukset, yksi kaasun ja kaksi CNG. Yhdistelmänä antaa yhteensä alueella 1200 km joista 390 vastaavat paineistettua maakaasua. Ajettaessa CNG-tilassa, Ibiza 1,0 TGI korjata CO2-päästöt vain 88 g / km. Erittäin kunnioitettava luku harkitsee teho Veturitalli.

Saapuessaan autoliikkeiden seuraavassa GNC Seat Ibiza mallin mukautettu NGV että espanjalainen yhtiö esittelee CNG Arona, mutta sen käynnistäminen ei tapahdu loppuun asti 2018.

Volkswagen yksityiskohtaisesti uuden moottorin 1,0 TGI 90 hv, jotka voivat käyttää CNG tai bensiiniä