sprettert

Den nye Honda NSX er en teknologisk suksess, men en hel salgs fiasko

Den nye Honda NSX er en ekte teknologisk utstillingsvindu med 573 hk er en veldig bemerkelsesverdig superbil. Det synes imidlertid at kundene ikke føler det samme, og etter litt mer enn et år i det globale markedet, dets salgstall skremme.

Honda NSX andre generasjon.

Den nye Honda NSX er ultra-teknologiske reinkarnasjon av legendariske NSX av nittitallet. Utviklet og produsert av Acura, luksus delingen av japansk amerikansk merke, er den nye NSX stort sett en enorm teknologisk utstillingsvindu for merkevaren. Med sin fremgang og tekniske finurligheter kan vi fylle flere artikler som denne, men etter sine første måneder på markedet, kan vi snakke modell i form av salg og i dette aspektet er en svært spesiell modell.

Det første markedet hvor det var tilgjengelig var i deres hjemmemarked, USA, som det er produsert ved fabrikken at merkevaren har i Ohio. Utgitt i løpet av sommeren 2016, etter 14 måneder i dette markedet Det har allerede solgt 577 enheter til dags dato, er ikke for mange for et marked som USA, men det kaster et gjennomsnitt på litt over 41 enheter per måned, mens i Canada figuren selv når 100, de har bare solgt 82 enheter siden juli 2016, en måned mindre markedsføring enn i USA.

Gitt at disse tallene viser til et kjøretøy som koster $ 157 800 i dette markedet, kan det bli enda logisk, før vi ser tallene for sine direkte konkurrenter. Som vi kan se i tabellen nedenfor, har NSX solgt betydelig færre enheter i USA Audi R8 modeller som Mercedes AMG GT eller et område.

Salget i USA
2016
Honda NSX577 enheter
Audi R8 *736 enheter
Mercedes-AMG GT *1,227 enheter
Lamborghini (hele området)1,033 enheter
Ferrari (hele området)2,326 enheter

* Telle alle versjoner

High-tech i hver kvadratcentimeter av NSX.

Det er sant at AMG GT serien har flere versjoner og den billigste start fra en pris betydelig lavere enn den japanske modellen, men hvis vi sammenligner selv med hele serier av Lamborghini eller Ferrari, med priser som er vesentlig høyere selv i tilgangsmodeller sine, kan vi se at NSX er langt fra disse tallene.

Den nye generasjonen av japanske sport, den andre offisielle taler, men egentlig den tredje utviklet av merkevare synes å ha en veldig klar målsetting i markedet. Pris og ytelse ligger i området av superbiler, men, men Acura er en reell kvalitetsstempel i sitt marked, merke eller Honda eller Acura ser ut til å nyte en lignende merker sports persepsjon eller vanlige luksus modeller.

Utenfor USA er effekten enda større. Frem til i dag, Honda har bare klart å selge 2 enheter av modellen i Australia, et marked som tradisjonelt vennlig til den japanske produktet. Slik at våre lesere vil ha lagt merke til at mange av gjennombrudd og nyvinninger relaterte produkter Nipponese ha hjelp kilde eller rapporter fra Australia.

Honda NSX første generasjon.

Selv om det i dette tilfellet, er veldig lett å kjenne årsaken til dårlig mottak, har NSX en pris i dette markedet A $ 420,000 (Ca US $ 332 000), et stratospherically høy pris, men det er ikke mye i forhold til prisen på en R8 V10 Plus i dette markedet (bare 7%). Men netto salg av Audi R8 stiger ikke mindre enn 20 ganger NSX i Australia.

Ved første øyekast og kaldt data i hånden, virker det som den sporty Honda ikke kommer til å gjøre seg bemerket som han gjorde sin forgjenger, som vi diskuterte i dybden i sin dag. 1990 NSX var litt av en game-changer, en ekte slag for tradisjonelle produsenter av sport, og selv om den nye NSX trolig er et teknologisk nivå og den gamle er ikke som kan skryte av å selge i dag, er sannheten at det synes at den nye ikke vil forlate den samme effekten i historien og i hodet av fans som den opprinnelige.

Kanskje problemet er nettopp dens meget høyt teknologisk belastning (kompleks hybrid ordningen med 3 elektriske motorer ti radiatorer ...) Hva potensielle kjøpere ser bort når vi leter etter en superbil opplevelser eller kanskje for noe enklere, som estetisk modell, heller anodyne å være en superbil av 573 CV og basert på Acura designspråk som bærer alle merke modeller.

Vanskelig framtid for den nye NSX.

Kanskje det er fordi merkevaren har mislyktes i å gi den nødvendige boost markedsføring eller strukturere en rekke mer attraktive og nye versjoner, eller rett og slett fordi i disse segmentene der de har noen sportslige suksess modell. Uansett årsak, Honda kunne ha hendene en teknologisk fiasko av mange millioner av dollar utvikle.

Selv om det ikke kan sammenlignes, synes den korte karrieren til den aktuelle NSX som skal følge en parallell vei til den nylig slukket nyeste generasjon Dodge Viper. Selv om denne prisen, arv og posisjonering syntes å love en suksess for salg, er det faktum at ikke på noe tidspunkt hadde resultatet forventet etter merke, å forsvinne uten en etterfølger i sikte på markedet.