Subaru

Vertailu Subaru BRZ vs Toyota 86 Mitä eroja ja minkä valitsee?

Toyota-GT86 ja Subaru BRZ ovat yli veriveljiä: He lähtevät tehtaalta että Subaru on Gunma ja jakaa lähes kaiken. Kun valitsevat yhden tai muun muuta vaihtoehtoa kuin tarkastella pieniä yksityiskohtia, jotka erottavat Mikä on paras ostos?.

ilmeisesti Toyota GT86 ja Subaru BRZ Ne ovat kaksi tippaa vettä. Molemmat nousevat ensimmäinen malli on yhteistyökumppanuus, että molemmat merkit allekirjoitettu 2005 ja He jakavat lähes kaikenMoottorit, vaihteistot, jarrut, takaveto, renkaat, ulkoa, sisustus ja jopa myyntihintoihin. siksi pieniä yksityiskohtia, jotka erottavat ne ovat tärkeämpiä kuin koskaan valita yksi tai toinen.

Testauksen jälkeen GT86 ja BRZ vuonna MOTOR.ES Olemme ottaneet suurennuslasin etsiä ja päättää, miten ne eroavat Mikä on paras vaihtoehto.

mekaaniset erot

Mekaanisen, ainoa ero välillä GT86 ja BRZ on asetus suspensioina. Toyota malli esittää pehmeämpi kuin BRZ edessä keskeyttäminen ja, toisaalta, on taka-akselin taarauksen on kiinteämpi.

Toyota sanoo, että se on valinnut tämän vaihtoehdon helpottaa yli-, pyrkivät maksimoimaan ilo urheilulliset ajo. Samalla Subaru on parempana itsevarmuus ja vakaus on hallitseva huomautus käyttäytymistä BRZ. Kaikki muut tekijät pysyvät muuttumattomina kahden autoa.

Erot ulkomuoto

Vaikka teknisesti on vain vähän eriarvoisuutta kaksi autoa, kosmeettiset eroavaisuudet ovat lukuisat. Ulkona lähes kaikki erot ovat keskittyneet edessä. Ensinnäkin, puskurin eteen on erilainen: Tällä GT86 on aggressiivisempi muotoilu, jossa on suuri puolisuunnikkaan ilmanottoaukon kun BRZ on samanlainen, mutta käänteinen muoto.

Molemmin puolin tärkein ilmanottoaukko etusumuvalaisimia, jotka on myös järjestetty eri tavalla sijaitsevat.

Ajovalot ovat myös erilaiset: ääriviivat ajovalot ja GT86 ovat pitkänomainen kohti auton keskiosaa. Sisätilojen asettelu valot sisällä majakka on myös erilainen.

Jos menemme puolella sekä autoja, ainoa ero koetaan simuloidaan ilmanpoistoaukko etuosassa läppä. Kun kyseessä on BRZ verkkoon on suuri ja on halkoo kaistale saman värin kanssa. GT86 on muodostettu pieni ilma-aukko ja logon malli (kaksi vastakkaista mäntää muistavat boxer moottori, numero 86 keskellä).

Seuraavassa kuvassa näemme edessä, jotta voimme arvostaa eroja sivulta katsottuna puskurit ja ilmanottoaukot evän. Voimme myös nähdä, että kevytmetallivanteet 17 tuumaa ovat täsmälleen samat (paitsi logo, tietenkin). Mitä takana, molemmat autot ovat samanlaisia, paitsi niiden logot.

Erot sisustus

Jälleen ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että molemmat autot ovat identtiset. Mutta jos katsomme tarkkaan, ensimmäinen ero, joka iskee meille on koristeellinen paneeli, joka kulkee pitkin kojelaudan: Subaru on hopeaa, kun taas Toyota tämä pala on musta ja esittelee malleja muodossa "T".

Navigointijärjestelmät ovat erilaisia, koska joukkue JBL Toyota 86 on toinen muotoilu ja muita karttoja, jotka esittävät, että Subaru BRZ.

Toinen selkeä ristiriita löytyy mittaristossa. Jakelu ja yleiset instrumentointi säilyy muuttumattomana sekä autoja, mutta värit, neuloja ja kirjoitusasu ovat erilaisia. GT86 on sportier muotoilu valkoinen raita laskuri ja, jälleen kerran, kuviot muodossa "T".

Keskellä ohjauspyörän esittää simuloidun kirjonta tapauksessa Toyota GT86 Subaru BRZ ei ole.

Istuinten on sama molemmissa autojen lukuun ottamatta pientä yksityiskohta: kaistale, joka kulkee pitkin istuimen selkänojan GT86, ole sen BRZ, ja osoittaa jälleen syy "T" vedetään.

Matot ovat toinen ristiriitaa välillä kaksi autoa. Subaru on hiiri, jossa on suunnittelu pituuslinjojen ja nimi "BRZ" valkoisena, ja Toyota turvautuneet jälleen työnantajien muodossa "T", ääriviivat on silmukkaa punaisena ja asettaa logon GT86 nurkkaan.

Ja lopettaa tarkistaa eroja kahden mallia tarkastellaan sisätaustapeili. Täällä omaperäisimmistä näyttää Toyota lähtee lasi "ilmaa" vastakohtana Subaru valitsevat perinteisempää suunnittelu peili.

Mikä lopulta valita?

Kokeilleensa molemmat autot molemmissa versioissa oppaat ja automaattivaihteisto, minä suosittelen decantéis mukaan vaihtoehtoisessa käsivaihteistolla suositella. Automaattivaihteisto on erittäin hyvä, mutta käyttöohje on yksinkertaisesti täydellinen. Istuu kuin hansikas filosofiaan auton ja tallennetaan myös 3500 euroa se maksaa enemmän automaattisia. Finish, valitse suurin Myynnissä vuodesta hintaero ei ole suuri kun otetaan huomioon kaikki lisävarusteita lisättävä: Korjaa maksamista.

Käyttäytymistä tiellä, ainoan eron ollessa asettaminen suspensioiden on tuskin havaittava. Taka-akselin ja GT86 on kuiva, kun kulkee epätasainen pinta ja olen todennut, että BRZ tarjoaa paremman kompromissin mukavuutta ja vakautta, mutta jälleen, erot ovat todella pieniä jokapäiväisessä ajossa.

Toyota edestä muotoilu tuntuu enemmän aikaan, on aggressiivisempi ilmeen. Tämä tunne näkyy myös mittaristossa, liian hillitty tapauksessa Subaru. Lopuksi, kun kaikki, tunnelma kilpa- On erittäin tärkeää sisällä urheiluauto oikea?

Lyhyesti sanottuna Toyota GT86 ja Subaru BRZ ovat lähes samat auton ja erot kahden ovat niin pieniä, että molemmin acertaremos vakuutus edellyttäen että priorisoi etsivät urheilullisen dynaamista suorituskykyä ja ajamisen ilo. Mutta sinun täytyy valita yksi ...

Ehkä minä pysyä GT86 koska niiden pieni design eroja houkuttelevammaksi, aggressiivisempi. Se on myös edullinen, koska verkko virallisten Toyota on paljon suurempi kuin Subaru, joka on mukavampi kulkiessaan tarkastettava. Selvästi Olisin erittäin iloinen ja määrätietoinen on Toyota jälleenmyyntisopimuksen varata yksi ... mutta viime hetkellä olisi minun vaiheet ja anna Subaru jälleenmyyntisopimuksen.

Subaru BRZ voi olla vähän mitäänsanomaton kuin joitakin yksityiskohtia, mutta on etunaan hänen luettelo korinväriset WR Blue Mica, yksinoikeudella tuotemerkin. Tämä on väri on valittava, eikä epäillä, koska se on kuin räätälöity puku varten Japanin urheiluauto. Parantaa kunkin sen linjat, se kuvastaa urheilullisuus ja tyylikkyys yhtä lailla.

Subaru brändi tuo plus yksinoikeus. Okei, tiedän et löydä tuhansia BRZ ja GT86 kaduilla mutta varmasti myymään enemmän Subaru ja Toyota tunnustaa, että jos sinulla on urheilu tykkää hieman auton nähnyt. Mieluummin myös väliaikaiset ja vaikka erot ovat hyvin vähäisiä tässä suhteessa voi vain sanoa, että BRZ on poikkeuksellinen aplomb.

Subaru BRZ viimeistely Executive, kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja väri WR Blue Mica hintaan on 32400 euroa. Epäilemättä, sydän ja pää mukaan tämä olisi "valitun". Meidän täytyy aloittaa säästäminen.

Ja sinä, kumpi valitsisit?