nyheter

Full LED hovedlys og laser lys: lys i dag og i morgen

Det var trolig vike halogenlykter til xenon. Realiteten er at halogen fremdeles bor sammen med en ny teknologi: Full LED-lykter. De har mange fordeler fremfor den utladningslampe som deres levetid, størrelse eller forbruk ... og for de som ønsker mer, har vi BMW i8 med laser hovedlys på markedet.

Den grunnleggende belysning er ett av feltene fascinantesde en bil fordi dens utvikling er så konstant som otrastecnologías. I tillegg bør det være en av de viktigste grunnene til å kjøpe uncoche, enten av sikkerhet Et godt team frontlykter kan gi frentea vanlig en, eller estetikk av det endelige produktet. Og nå som lasluces LED er rekkefølgen av dagen.

Halogen frontlykter for golf-varianten

presist LED-lys begynte å imøtekomme dagtid comoiluminación i noen biler fortropp servert i actualidadpara lyser opp veien. Og de er reservert for biler representaciónde premium merker som BMW, Audi, Mercedes eller Lexus, men i 2014 og vemoscoches volumsegmentene i Spania som innlemmet i den valgfrie catálogode.

Xenon-lykter med LED aksent for Subaru BRZ

Siden markedsføring begynte, xenon frontlykter og bi-xenon virket de skulle ta over fra halogener. Hver gang du máscoches den utstyre seriell eller innlemmet i katalogen sin valgfritt. 

Men det har ikke skjedd, og det har vært en utvikling der seconvirtiera xenon lys standard og LED i valgfritt. Probablementepor en enkel grunn: xenon er fortsatt dyrt. Derfor, i Ingress policer bilene de er fortsatt sett på som grunnlag halogenlykter og noen merker handecidido avvise den valgfrie xenon og gjøre spranget til LED. For eksempel, er sete Leon III et tilfelle hvor LED belysning er det høyeste nivå og elxenón har gått bort i katalogen av valgfritt.

Full LED frontlys for SEAT Toledo (+ info)

Selvfølgelig har den LED fordeler fremfor xenon esque er mye mer effektivt, krever mindre energi, ikke lider slitasje comoocurría med xenon pære og har mange muligheter i iluminaciónselectiva. Men hvis du ser at i noen tilfeller denne teknologien er tilgjengelig porpoco mer enn 1000 euro og andre for ca 3000 euro, du vet at LaLuz adaptive feilen kan være en del av premien. 

LED er mer effektive og har mange fordeler fremfor xenon

Adaptive belysning er et system som gjør det mulig for en bil og ved hjelp av kamerasystemer, tilpasse lysstrålen å bruke den tilsvarende LED for hver situasjon og således kunne bevege seg selv med lysene langt hold uten å forstyrre kjøretøyet det står foran oss eller kommer i motsatt kjørefelt. Denne teknologien koster penger og er ikke brukt i alle kjøretøy som bærer fullt LED, men er vanligvis i midten eller høye modellene.

Denne utformingen av Volvo XC90 er oppnådd takket være mulighetene for LED

Denne type lys lyser opp ytterligere, og, for eksempel, BMW frontlykter nå 300 meter. Dens effektivitet er maksimal og sulongevidad, også.

Derfor kunne vi stå overfor iluminacióndefinitivo system, men noen ganger er det så intenst at enkelte plakater puedendeslumbrarnos oss selv.

Et annet viktig tema av LED-belysning esque har begynt å gi forrang til deres bruk i traserostambién piloter. Så mye at mange produsenter kan tilby deg en hvis du tar depiloto typen halogenlykter og en full LED-lykter hvis du bærer. I segundocaso er en ytterligere bestanddel av moderne, så vel som å være notablementevisibles.

Lykt selektiv: dyrere enn konvensjonelle

Et annet tema som skal diskuteres kort er estetikk av bilen.LED-lykter har tillatt produsentene å lage design realmenteagresivos og du kan finne pærer som lyser gjennom et deespejos system (som en Audi A8 eller BMW 7-serie) eller via en projektor (comoun Peugeot 308 eller MINI tredje generasjon). Andre muligheter trolig de første produsentene til å lage mer moderne design ycompactos.

Den andre kan forveksles med en xenon frontlys, sånesten alle biler med denne lysanlegg, ble det brukt unsistema projektor (Bortsett fra unntak som Subaru XV).

I tillegg fører elefecto prisme del av lysstrålen oppfattes lilla på LED mens One i et xenon frontlys er en veldig intens blå. De er små nyanser som tepueden å skille fra hverandre. Det er en annen forteller nyanser og xenon laspropiedades at ingen forpliktelse til å bruke en lyktespylere. Med LED farosFull biler uten lyktespylere er.

Bilførere kan variere hvis ikke utstyre LED eller xenon-lykter Full

Men i et marked der mange brukere fortsatt desconocenlas verkene av LED-lys, det er en bil som har bestemt seg for å reise i eltiempo å bringe opplysning i morgen. Og det er BMW i8, den primercoche i sin katalog av valgfri laser belysning er tilgjengelig. Isa system til å fungere som et supplement til de kraftige LED-lykter og queduplican omfang, nådde 600 meter med et sterkt lys og hvit.

Selvfølgelig er det ikke skadelig for alle som ser den rett fordi jeg estáhomologado og forberedt slik at det kan sirkulere i dag, selv om esdifícil å se laser, fordi som vi sa i begynnelsen, er det bare i deopcionales katalogen BMW i8. 

Audi har et begrenset opplag Audi R8 (99 enheter) med denne belysningen også følge en strategi posicionamientofrente BMW, men til slutt München var de første til å sette encirculación lasere.

I konkurranse, bruker BMW Z4 og iluminaciónláser systemer, men i motsetning til hva det kan virke, er ikke hva seproyecta lyn, men hvitt lys. Hodelykt intern prosessering er kompleks og utilizasistemas speil og dioder mye mindre enn en LED. Den tratamientodel laserstrålen inne fyret gjør lyseffekten er ikke dañinapara som ser, og derfor standardisere denne teknologien og sette encirculación må ha vært en utfordring for produsentene.

Et konsept av laser lyser Audi

Og sakte beveger vi oss inn i en verden av lys quepromete nye nivåer til våre netthinner. Prototyper som tåken deláser eller piloter organisk LED (OLED) er teknologi som til slutt depodría bli de neste trinnene for å bedre trafikksikkerheten entérminos synlighet.