McLaren

McLaren F1 GTR ‘Longtail’: 20 vuotta kaikkein radikaali ja yksinomainen McLaren F1

McLaren F1 GTR vaikuttava 'Longtail' syntyi 20 vuotta sitten. Luotu kilpailla FIA GT Championship ja Le Mansin 24 tunnin ajo 1997 laajalti menestyi jo onnistunut edeltäjänsä.
Ne tehtiin ainoastaan ​​10 kappaletta kolmen katuajojen, joista toinen kuuluu edelleen McLaren.

McLaren F1 GTR 'Longtail' 020R alustan, jonka omistaa McLaren Group.

20 vuotta sitten, ulos ensimmäinen näyttäviä McLaren F1 GTR "Longtail-Britannian tehdas. Sen jälkeen menestys viime vuonna McLaren F1 GTR josta tuli ehdoton voittaja Le Mansin 24 tunnin ajo 1995 Woking päätti kehittyä voimakas GT, vaikka muuttaen sen joutuivat homologate uudelleen.

Kuten monet legendaarinen malleja ennen McLaren F1, jotka sopivat piirit Endurance Championship ja Le Mans, McLaren heidän oli löydettävä downforce jossa niitä ei, joilla on laajentaa kehon taaksepäin saavuttamiseksi on enemmän pinta kehon ja näin saavutetaan suurempi vakaus suoraan.

McLaren BP23: menestyäkseen hybridi P1, McLaren F1 nostaa klassinen

Yksi ensimmäisistä kokeilla tätä uutta kisaversio oli Entinen F1-kuljettaja JJ Lehto, yksi pilottien voittajajoukkue vuonna 1995. Hänen kuvauksensa uuden ajoneuvon, tunteet, antoi jo ensimmäisen yhteydenoton, jättää vapaaksi dramaattinen suorituskyvyn parantaminen uuden version 'Longtail'.

F1 GTR 'Longtail' luotsaama JJ Lehto 1997.

"Ensimmäistä kertaa Ajoin F1 GTR 'Longtail' oli testipäi- Monzassa vuoden 1997 alussa ilman minkäänlaista säätöä tai erityisestä kokoonpanosta, auto oli jo noin 8 sekuntia per kierros nopeampi että malli pilotoitiin 1996. Tunsin hyppy Formula 3000 Formula 1! Painotus oli toisella tasolla, jarrut olivat parempia, auto oli kevyempi ja moottorin tuottivat enemmän tehoa. Oli heti selvää, että auto oli suuri edistysaskel kaikilla aloilla .. "JJ Lehto.

Kilpa versio McLaren F1, F1 GTR oli erittäin kilpailukykyinen, koska sen debyyttinsä vuonna 1995. Mutta vuonna 1996 hänen kilpailijansa pani merkille ensi kaudella, joten 1997 McLaren päättivät mennä hieman pidemmälle, Hän luomalla virallisesti nimetty F1 GT, mutta tarina on ohi, sillä versio kastamalla 'Longtail'.

Suunnittelutyö tehtiin suuri Gordon Murray, isä teknisellä tasolla McLaren F1 kadulla. Vuodesta 1996 suunnittelussa, jotta sen heti vuoden 1997 alussa, uuden F1 GT ei ollut pelkkä aerodynaaminen uudelleensuunnittelua F1 GTR.

Hänen laajennettu häntää toi hänelle epävirallinen lempinimi.

Uudistuksen työ oli syvällinen. Niin että McLaren ja ennen kaikkea, FIA, Se ei ollut pelkkä evoluution vaan uusi malli, myös hyväksyttävä athletically pitäisi olla kadulla versioita, joista vain 3 valmistettu.

Valmistaa nämä kolme katu näytteitä käytettiin tavanomaista kuorma F1 katu, ja vaikka pelkästään lainsäädännön pitäisi liittyä yhteen, Lisäksi ei voitu myydä, tuotemerkin sai tilauksia tuottaa kaksi muuta F1 GT, joilla oli numerot tavanomainen standardi kehyksessä F1.

Lotus Excelissä Toyota Supra suunnitellut brittiläinen allekirjoitti McLaren F1

Ensimmäinen näistä oli prototyyppi nimeltään XPGT, edelleen hallussaan British tuotemerkin, pysyen telineet 054 ja 058, siirtyi käsiin yksityisten keräilijöiden, joten se F1 harvinaisinta tuotantomalli, laskenta punnitus 20 kiloa vähemmän ja estetiikka 'Longtail'.

F1 GT ovat harvinaisinta McLaren F1 tuotantoa.

Kilpa versio oli radikaalimpia, menettää 135 kiloa suhteessa sen edeltäjä, vaikka ilmeinen suurempi koko. Kohteesta itsekantava hiilikuitu F1, oli uusi peräkkäinen vaihteisto ja parannuksia ripustuspisteen ja jarrut, mutta tärkeintä oli voitto downforce kiitos radikaali suunnitteluun sen elin.

Voit tehdä tämän, Gordon Murray lisäsi paitsi senttimetriä takana oli myös kasvanut ja edestä vyöhyke pidennettiin. Jokainen nurkka oli asianmukaisesti tutkittu tuulitunnelissa.

Nämä uudet 10 kilpahevosten F1 GTR 'Longtail' Heitä ei luotu nykyisten F1 GTR 1995 ja 1996, mutta rakennettiin tarkoituksella.

Tämä yksilö oli toinen Le Mans 1997.

Ensimmäinen kopio valmistui 18. marraskuuta 1996, kun määrä rungon 19R, samalla, että kolmena kappaleena tuotantoa. Toinen kysymys kilpailusta, lukumäärä kehyksen 20R antoi Gulf tietokoneella Davidoffin ja on upea näyte kuvia, jotka kuvaavat näitä tutkimuksen tarjoamia McLaren.

Tämä voitti Toisessa vaiheessa lavalle Le Mans kaikki 1997 ja se on tällä hetkellä omistaa British tuotemerkin ja sen nykyinen arvo on valtava.

Ensimmäinen McLaren M81 Ford Mustang IMSA GTO ja löysi 30 vuoden jälkeen

Toinen kopio F1 GTR Longtail myi Gooding ja yhtiön Scottsdalessa 2014 5.280.00 dollaria. 021R kehysnumeron tämä juoksi alle värit Team BMW Motorsport, hankkiminen kilpa voittoon Hockenheim ja Helsingissä JJ Lehto ja Steve Soper pyörän, jossa on yhteensä 4 podiumeja vain 5 kilpailua.

Nykyään kaikki F1 GTR ovat museoesineet.

Vaikka Monterreyssa 2015 kopio F1 LM saavutti huikea 13750000. Tämä kappale, rungon numero 073, oikeastaan ​​syntynyt tavallisena McLaren F1, oli itse asiassa toiseksi viimeinen F1 kadulla tehty, mutta alkuperäinen omistaja palasi sen tehtaalle tehdä hänestä uuden ja aggressiivinen LM erittelyt.

Joten tämä ei ollut F1 LM käyttää, mutta toinen standardi F1 Britannian tehtaan siirtynyt myöhemmin.

Siksi yksinoikeus ja historia luontainen harvoista F1 GTR 'Longtail' nykyisiä tehdä jokainen heistä ovat aitoja museoesineet.

Chevrolet CESR I: Upea Testi Corvette myytävänä