formel 1

San Marino GP Imola 1994 Hvorfor Ayrton Senna døde? Det var hans ulykke

Ayrton Senna døde av skader påført i ulykken på fanget 7 av Grand Prix i San Marino (Imola) i 1994. På 20-årsdagen for den skjebnesvangre hendelsen, husker vi årsakene til at livet til Ayrton gikk ut og hvorfor kunne ikke unngå å gå mot veggen.

  • Spesial 20-årsdagen for dødsfallet til Ayrton Senna

Torsdag 1 mai er oppfylt 20 år etter dødsfallet av Ayrton Senna; to tiår siden den legendariske brasilianske føreren, tre-tiden F1 verden, døde på Tamburello kurven Imola krets under løpet av San Marino GP 1994.

Hvordan Ayrton Senna døde? Hvorfor hans Williams FW16 gikk rett inn i veggen på fanget 7? 

Vi vil diskutere de viktigste teoriene, fordi det er fortsatt veldig på hva som skjedde inne i bilen av Senna ukjent.

Weekend tragisk

I fredagens kvalifisering, Rubens Barrichello han utsatt for en alvorlig ulykke på Variante Bassa til 225 km / t. Jordan Hart krasjet inn i dekket forsvar, han rose, tok over flere ganger, og endte med hytta i bakken, og Barrichello bevisstløs. Heldigvis bare han hadde en fraktur og var ute av løpet.

I stedet, den østerrikske Roland Ratzenberger Han var ikke så heldig. Lørdag, 20 minutter etter start kvalifiseringsrunden, hans SIMTEK-Ford Han krasjet inn i betongbarrieren nesten hodet og døde nesten umiddelbart.

Og utgang ulykke safety car

finsk Lehto (Benetton-Ford), som startet 5. sto og portugisisk Pedro Lamy (Lotus-Mugen Honda) fra posisjon 22 ° kunne ikke unngå å ødelegge bilen sin foran hovedtribunen (6:50 minutter). den Bildekk og rusk lettere skadet ni personer offentlig.

Etter ulykken safety car forlot banen. Som du kan se i videoen, ble denne bilen ikke som i dag; var en Opel Vectra.

Etter 5 runder bak sikkerhetsbilen og på fanget 6, Ayrton Senna gått relativt normalt ved Tamburello kurven (i videoen ser ut som en flat bunn gni mot asfalten for å gå gjennom den kurven, slående gnister) tett fulgt Michael Schumacher. Men på neste runde, på 7, Senna gikk rett inn i veggen.

Teorier om mulige årsaker til ulykken

Teorier hvorfor Ayrton Senna kan miste kontrollen over sin Williams er flere:

Brudd av rattstammen

Denne teorien var i den italienske påtalemyndigheten var basert på rettssaken mot Frank Williams (teamleder), Patrick Head (teknisk direktør) og Adrian Newey (Designer); som de ble anklaget for uaktsomt drap.

Ifølge den italienske aktor Maurizio Passarini, Senna Han var ubehagelig rattstilling (Ayrton ikke score i de to foregående løpene), derfor Han spurte teamet å modifisere. I stedet for å lage et nytt stykke, eksisterende utstyr han kutter og sveiset en seksjon med mindre diameter material å forlenge.

En rapport presentert av det fastslått at påtale tretthetsbrudd forekom materiale i de fleste (60%) av rattstammen til den brakk. Williams innlagt disse sprekker, men mellom 20% og 40% av dette materiale, en prosentandel som kunne holde adresse uten å briste. 

Vise bilder av rase (på slutten), synes resultatet av Ayrton forårsaket av manglende retning, sett ikke svinge eller "whiplash" no. tilfeldigvis, kamerabilder "om bord" Senna forsvinner rundt banen komme unna i stedet for på tidspunktet for ulykken mot veggen, eliminerer muligheten for å se tilstanden av rattet og rattet ved den mulige brudd av ledelsen.

På den tiden, de tre gruppemedlemmer Williams De ble frikjent fordi de ikke kan påvises dersom ledelsen brøt før eller etter ulykken. Men i 2007 den italienske lagmannsrett avgjort at ulykken ble forårsaket av slitasje på rattstammen. Ruptur av dette ble forårsaket av en dårlig design og dårlige endringer. den eneste skyldige var Patrick Head ved å utelate riktige kontroller. 

Hodet ble ikke arrestert fordi i Italia Foreldelsesloven for mord er 7 år og 6 måneder, og den endelige dommen ble levert 13 år etter ulykken.

tap "bakken effekt"

Denne teorien er i National Geographic dokumentar om Ayrton Senna død er basert på.

Etter avgang av safety car for ulykken i starten, alle rytterne måtte rulle saktere, noe som kan kjøle dekkene. Og når dekkene er kalde, ikke bare miste klebeevne, men også miste trykk og kontrakt.

Teorien er at den lave strømningshastigheten bak sikkerhets bildekk tom for luft, som beregnet 25%, noe Han senket den flate bunn av bilen på 4 eller 5 mm

Dette betydde at bilen beitet de asfalt (slående gnister) og luftstrømmen som passerer under ble kuttet. En høyere lufthastighet lavere trykk og derfor større "bakkeeffekt" eller bakketrykk. Å kutte strømmen, Williams mistet grepet og gikk rett. I tillegg talsmenn for denne teorien hevder at bunnen av Williams FW16B ble en slags skate som fikk ham til å holde sin sti rett til virkningen mot veggen.

Men hvorfor på fanget 6, ser vi at også berører asfalt, og hvor dekkene er kaldere enn 7 ikke ut?

utblåsning 

Denne teorien er der han mener Adrian Newey. Dette er hva han sa i et intervju The Guardian:

Ingen vil noensinne vite hva som skjedde nøyaktig. Det er ingen tvil om at rattstammen mislyktes, men bevisene tyder på at bilen forlot banen som et resultat av en ødelagt styring. Hvorfor kom han skrens bakakselen? Bilen beitet asfalten hardt flere ganger i andre runde, som synes uvanlig, fordi dekktrykket har allerede måtte være riktig i at momento.Pero en punktering på høyre bakhjul (Tamburello er igjen derfor begge hjulene på høyre side får større vekt enn indre), er det svært sannsynlig at restene av plast som er forårsaket av ulykken.

obduksjon

Ifølge obduksjonen, Ayrton Senna døde momentant. Han hadde flere skader på undersiden av hodeskallen, alvorlig respiratorisk svikt, frontal kollaps (som skyldes indre blødninger), ruptur av temporal arterien og hjertestans.

Suspensjonen linjen forbinder drivhjulet fjær-demperenheten (skyvestang) er hva Han gjennomboret hjelmen visiret, og sterkt han trykket Senna hode mot baksiden av cockpiten. Det var det som forårsaket brudd komprimering av skallebasis.

Race of San Marino GP 1994