bil tester

Test Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4×4, en meget dyktig SUV

Vi er i kontrollene i Fiat 500X korset Plus med etterbehandling, og er utstyrt med en 2,0-liters Multijet diesel 140 hk motor forbundet med en 4x4 system og automatisk girkasse ni hastigheter. De nye SUV Fiat kompakte dimensjoner er posisjonert som en modell meget dyktige.

Variety. Hvis det er et begrep for Fiat 500-serien er det nettopp denne variasjonen. Og er at med ankomsten av siste medlemmet av familien, Fiat 500X, Vi har et bredt utvalg som Fiat tilbyr alternativer for nesten alle situasjoner og kunder. En vekt på at den sentrale søylen av området forblir de ikoniske italienske supermini for elskere av byen, vi har mange andre alternativer som for eksempel familie Fiat 500L eller enda mer sporty versjoner.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4

Vi testet Fiat 500X Kors Plus 2.0 Multijet 140 hk 4x4 Aut.

Den nye Fiat 500X treffe markedet for å møte den økende etterspørselen etter kompakt SUV med urbanites luft. populært kalt en "Fiat 500 vitaminado" for en uke vi har vært på rattet i en Fiat 500X Fiat for å sjekke om det virkelig leverer det den lover. Følelsen var veldig positive, selv om bedre oppgi detaljer.

Selv om det er en ganske vanlig mønster sett på veiene i Spania (og det er ikke overraskende siden så langt i år har registrert i vårt land nesten 7000 enheter) når du er i ferd med å hoppe på en Fiat 500X noe som kalles særlig oppmerksomhet. Og det er størrelsen. Når du ser beveger seg er det ikke noe som skiller seg ut, men vi må påpeke at dette er en ekte SUV kompakte dimensjoner.

Unit testing på detaljer

En server har hatt en sjanse til å komme bak rattet på en av de mest komplette versjoner og rustet til å møte i utvalget av Fiat SUV. Konkret snakker vi om en 500X med Cross ferdig Plus og at under hans hette, har en 2,0 Multijet motor 140 hk med systemet 4x4 trekkraft og automatgir ni-trinns.

Bilde 1 - Bilder Fiat 500X Cross 2.0 PlusBilde 2 - Bilder Fiat 500X Cross 2.0 PlusBilde 3 - Bilder Fiat 500X Cross 2.0 PlusBilde 4 - Bilder Fiat 500X Cross 2.0 Plus

Bilder Fiat 500X Cross 2.0 Plus

data~~POS=TRUNC blad~~POS=HEADCOMP
Fiat 500X
tiltak4,24 (lengde) x 1,79 (bredde) x 1,60 (høyde) meters
bagasjerom350 liter
ferdigCross Plus
motor2,0 Multijet 140 hk og 350 Nm
endring9-hastigheten automatisk
trekkraft4x4
Kombinert forbruk syklus5,5 l / 100 km
CO2-utslipp144 g / Km
Akselerasjon (0-100)9,8 sekunder
maksimal hastighet190 km / t
P.V.P.29,830 €

Test Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4, en meget dyktig SUV

Dette er målene på Fiat 500X.

En utforming som formidler en klar beskjed

Med lanseringen av den italienske merket Fiat 500X har satt en klar målgruppe. Og det er de sjåførene som ønsker å få sine hender muligheten til å nyte en dag i fjellet eller på landet, men som utspiller seg daglig i store byer asfalt og sement. Dette lille SUV er preget av sin off-road egenskapene og landlige fitness. Men alt krydret med en design og image som passer perfekt med byen.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4

Fiat 500X utforming etterlater ikke rom for tvil om hans intensjoner.

Selv om det ikke sammenlignbare modeller, hvis vi møter ansiktet et 500X med 500L Trekking, alternativet mest "jakke" som vi kunne finne i området Fiat 500 inntil ankomsten av "vitaminado" modellen, ser vi en bemerkelsesverdig make. Ved utformingen av nye 500X, har Fiat gutta forlatt bunnen av nevnte 500, men hele tiden har vi søkt å fremheve noen detaljer for å tjene, til slutt, for å overføre en mer røff og dyktig image.

deres svulmende, fremtredende former og ulike forsvars (Plast) for å bli spredt rundt utsiden formidler bildet av en modell som vil ikke ha noen problemer med sin vei gjennom smale veier eller asfalt som er i et beklagelig tilstand. Og som vi skal se senere. Det er riktig. Kort sagt, kan jeg si at jeg har forelsket meg i design og bilde som formidler den nye 500X.

Og er at Fiat har greid å finne balansen halvveis mellom SUV bilde "ren" og modernitet og elegansen som alltid har preget sin lille Urbanita. Jeg har sagt på anledninger når jeg har hatt muligheten til å prøve andre B-SUV. Vi står overfor et kjøretøy som søker å skape en forbindelse mellom urbane og landlige liv.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4

De moderne linjer kombinert med detaljer fra en ren SUV, få en perfekt balanse.

Inne er det ingen tvil om vi står overfor en Fiat 500

Mens sitt image i utlandet er svært differensiert fra den sentrale søyle av Fiat 500-serien, hvis vi gir en omvisning på indre av Fiat 500X, vil det ikke være noen tvil, står vi overfor et rent miljø '500'. Figurer av lufteventilene, utformingen av midtkonsollen eller dashbordet raskt minne oss om de andre modellene som utgjør Fiat 500 familien.

I vårt tilfelle og basert på slutt 'Cross Plus "Jeg kan si at jeg ikke har gått glipp av noe mangler. både Infotainment UConnect Radio berøringsskjerm, ryggekamera og de ulike kjøre hjelpemidler som blind flekk advarsel, parkering sensorer eller cruise control vil tillate oss å nyte en komfortabel og behagelig reise.

For musikkelskere, sier lydkvalitet utstyr som leveres som standard med Fiat 500X det er mer enn akseptabelt, og selv ved høyt volum, ikke genererer mye støy de forskjellige høyttalerne spredt i hele hytta.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4 - Interior

Inne i Fiat 500X er det mer romslig og dynamisk i forhold til Fiat 500.

Detaljer som tilbyr en annen USB-tilkobling inne i midtarmlene foran rommet er velkomne. i likhet med mange steder skyv som vil være nyttig hvis vi har å gjøre en lang reise lastet med bagasje og passasjerer. Ja, vi må huske på at selv om forsetene er svært romslige og vi virkelig behagelig (en server er litt over 1,90 meter), er den bakre del av kupeen helt annen historie.

Du nyte en dag i fjellet eller på stranden blir det morsommere takket være sine off-road egenskapene

Og er det, som man ville forvente i en modell som kommer fra Fiat 500, baksetene vil ikke være like kul som front. Men hvis vi tar som et punkt i forhold til den lille urbane bilen, er det klart at tjener noen plass for baksetepassasjerene. To voksne av gjennomsnittshøyde kan ikke reise uten mange problemer. Noe som ikke vil skje med det sentrale baksetet. På grunn av formen på sete og plass, vil du bli henvist til sporadisk bruk av voksne eller barn av kortvoksthet. Gjør en reise på flere timer i dette stedet kan slå inn i en ikke veldig hyggelig ildprøve, selv om det ikke er en overraskelse siden det er noe forutsigbar vi har i tankene før vi går inn i 500X for første gang.

Den neste "bitter" som har forlatt meg inne i Fiat 500X er, i mange områder, ferdig og materialer som brukes la mye å være ønsket. Med tanke på prisen (anbefales) denne enheten slashing 30.000 euro, ved hjelp av hard plast og noen edle materialer kan være et handikap for de som leter etter en hytte å videresende en ekstra touch av kvalitet og eksklusivitet.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4 - Interior

Selv om generelle interiør formidler kvalitet, ferdig i hard plast som er spredt rundt i kabinen de setter en negativ notat.

Og hva med bagasjen? For selv om det ikke er på toppen av sitt segment, 350 kubikkliter er mer enn nok for dag til dag og for en reise som vi kan presentere. I tillegg, som jeg nevnte ovenfor, vil passasjeren finne mange steder lysbilde.

Ja, men muligheten til å laste kuber stammen av Fiat 500X kan være like greit, jeg personlig mener at en stor feil er at lastehavn er i en svært høy posisjon, som kan gjøre det vanskelig å laste tung bagasje. Kanskje har senket noen centimeter ville ha bidratt til å redusere denne følelsen.

Nye funksjoner som Drive Mood Selector øke mulighetene til 500X

I forhold til forrige punkt der vi snakket om styrker og svakheter innenfor Fiat 500X, i sentrum tunnel, nær shifter, finner vi en av de viktigste teknologiske nyvinninger debuterte i den italienske SUV. Og det kalles "Drive Mood Selector". I utgangspunktet en roterende kontroll som vil tillate oss å velge fra totalt tre kjøreinnstillinger: Auto, Sporty Traction.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4 - Interior

The Drive Mood Selector lar deg velge mellom tre kjøreinnstillinger: Auto, Sporty og trekkraft.

Det er noe som allerede hadde sett i andre modeller av FCA og først gjorde sin debut i en modell av Fiat 500 familien. La oss diskutere min erfaring med hver av disse tre kjøremodi, siden jeg tok mer av en overraskelse til noen av dem:

  • bil. Dette er den automatiske kjøremodus som vi bruker daglig. En måte å se på hele tiden tilby oss en linje som effektiv og behagelig som mulig. Vi kan si at dette er den sanne personlighet 500X.
  • sporty. Det er en sportslig kjøremodus. Ingenting annet velge det, vil du merke en bemerkelsesverdig endring. Og lyden kommer fra eksos vil være helt annerledes. Hvis du ikke liker oppmerksomhet, jeg frykter det ikke vil være veien for deg å kjøre. Og vi vil få ut god karakter som skjuler Fiat 500X under sin forfriskende og moderne image. Videre er skjermen på instrumentpanelet en veldig glad i informasjonen blir vist, og de krefter som 'G' som er vi gjenstand mens du kjører. En merkelig detalj, men har ikke mye mer reise. Driften av automatgir vil også bli satt til denne modusen for kjøring, men vi vil ikke stå overfor en radikal endring i hans oppførsel.
  • Traction. Og til slutt, har vi kjøremodus er angitt til å håndtere fast veier i forfall og fjellveier. Den "Traction" -modus er unik for varianter som har 4x4 trekkraft. Når aktivert, vil vi legge merke til hvordan multiplate clutch vil bli aktive for å sikre effektiv firehjulsdrift, mens løsningen vil være mer fast. Hans svar på land er utmerket, og vi kan si at stiger gjennomsnittet av sitt segment. I denne kjøremodus, overføring strekker seg så mye som mulig kutt i de fire første relasjoner og selv synes at det er overdrevet konvolutten systemet, vil bilen overføre tillit og trygghet i vanskelige forhold. For øvrig, i den sentrale skjermen i instrumentpanelet en tegning av de to akser for å indikere den tilbøyelighet som har den bilen til enhver tid og trekkraft på hvert hjul er vist.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4

Off-road egenskapene til Fiat 500X ble positivt overrasket.

Hans kommentar feltet, fjellet og byen er en bemerkelsesverdig høy

Det er noe som jeg nevnte på det punktet der vi beskrev ytre utformingen av Fiat 500X, har det italienske firmaet klarte å finne balansen mellom en modell beregnet for bruk i landlige omgivelser super kjøretøy sjel. Denne balansen er også overført til adferd og respons gir oss i daglig bruk i noen av disse to mediene.

Vi kan si at oppførselen til Fiat 500X både by og land eller fjellet er bemerkelsesverdig. I løpet av de første dagene er tydelig følelse av at suspensjonen er litt stiv i overskudd, imidlertid svinger og ved kjøring på veier med fast søl opp svaret som vil gi den kompakte SUV Fiat vil være veldig bra.

Fiat 500X er perfekt utvikler seg i alle typer terreng

Fra førerplassen takket være sin posisjon, vil vi ha en bred oversikt over veien og alt rundt kjøretøyet. Alle kontroller som kretser rundt førerplassen er strategisk plassert for å gjøre bruk av dem uten overdrevent å ta øynene fra veien.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4

Høy oppheve suspensjonen og en rekke forsvar, viser at Fiat 500X tør å gjøre noe.

Videre i den sentrale displayet på instrumentpanelet kan du få tilgang til et vell av informasjon system Infotainment, noe som en forlengelse av det. For eksempel kan vi se sangen vi spiller i øyeblikket, er forbruket i sanntid eller kjøremodus er valgt. En veldig praktisk detalj som bør ta flere modeller i sitt segment.

Og utvendige dimensjoner gjør 500X danner et ideelt redskap for å møte byen. Problemene med å finne parkering og får rundt agostas gater i sentrum vil være på samme nivå som med alle verktøy eller kompakt.

2,0 Multijet motor og automatgir

Under panseret på Fiat 500X som har vært drivkraften i disse dager er den mest kraftfulle og i stand til hele spekteret motor. en dieselmotor 2,0-liters Multijet med 140 hk og 350 Nm maksimalt dreiemoment forbundet med en automatisk girkasse med momentomformer 9 hastighet og 4x4 firehjulsdrift.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4

Døren håndterer Fiat 500X, detalj.

Driften av girkassen er svært raffinert og noen ganger ikke kommer til å innse at det har blitt ansatt en ny utvekslingsforhold. En avgrensning som er mye verdsatt for daglig bruk i byen. Ditt svar er svært rask, og selv avhenger av kjøremodus hvor vi befinner oss, har dette ni-trinns girkasse forlot meg en god følelse.

Forresten, denne versjonen av 500X Vi har testet funksjoner skifte padleåre. Cams som synes for liten, noe som kan gjøre det vanskelig overganger utstyr, og i mange tilfeller fører til slutt gjøre uten dem for ubehag, i hvert fall hvis du har en betydelig hender.

Forbruket 2,0 Multijet Motoren kan være noe forhøyet, men vil savne strøm

Et annet aspekt som vi må ta hensyn til 2.0 Multijet motoren er 140 hk nivået av støy som genereres. Selv om det ikke blir problematisk på grunn av utmerket lydisolering av kupeen, ja det er noe over hva vi kunne kvalifisere som "akseptabel". Som for vibrasjonsnivå de er svært lav, og det er ikke noe å vurdere.

Fiat 500X Cross Plus 2.0 Multijet 140 hk 4x4 - bagasjerommet

Selv om bagasjerommet er ikke på toppen av sitt segment, og tilbyr en betydelig lastekapasitet.

Under daglig kjøring og eventuelle problemer som kan oppstå, vil vi savner ingen makt. Som omfatter både en motorvei / highway motorrespons er rask og kan akselerere til ønsket hastighet i noen få sekunder. Husker at Fiat 500X er i stand til å akselerere fra 0 til 100 km / t på 9,8 sekunder. Den maksimale hastigheten står på 190 km / t, men det er ikke veldig relevant informasjon for kjøperen, fordi på kort tid finner vi oss i posisjon for å måtte gå utover den 120 km / t.

Når det gjelder forbruk, setter Fiat en mer enn interessant 5,5 liter per 100 kilometer i kombinert syklus. Dessverre fikk jeg ikke tid til nå (eller tilnærming) som figuren. De beste postene jeg har hatt med denne Fiat 500X har vært ca 7,5 liter per 100 kilometer i gjennomsnitt. I alle fall, kan vi beskrive som godt dette tallet hvis vi tar hensyn til faktorer som vekt eller er en SUV med full 4x4.

konklusjoner

Jeg har hatt i min garasje Fiat 500X Kors Plus 2.0 Multijet 140 hk 4x4 Aut.9 noen dager kan jeg si at har forlatt meg mye mer positive enn negative følelser. Har du møtt mine forventninger? På dette spørsmålet svarer jeg med et rungende JA. Vi er helt klart overfor en av de beste versjonene er utstyrt med hele spekteret og pris, sammenlignet med andre alternativer i sektoren kan være noe overdreven, selv om balanse oppnås ved Fiat med en modell som kan håndtere perfekt både byen og fjellet uten flinching i både media er en stor dyd.

Fiat 500X Cross 2.0 Plus Multijet 140 hk 4x4

Kort sagt kan vi si at Fiat lovet å overholde den nye 500X.

Hvis hver dag du beveger deg i en stor by, og ønsker ikke å sementere sirkulær med en "Mastodon", men noen søndager vil være i stand til å gå "Huset av folket" eller lage en liten sidesprang i landlige omgivelser er, uten tvil, en vinnende innsats. Fiat 500X vil ikke forlate "utsolgt" perfekt sirkulære fjellveier og / eller veier i dårlig forfatning kan. Alt dette kombinert med en moderne image, praktisk og teknologisk utstyr som det vil gå glipp av noe mangler.

Ekspertanmeldelser

Vi likte mer

  • moderne design
  • dynamisk oppførsel
  • Off-road egenskapene

Vi likte minst

  • interiøret er ferdig
  • Lydisolering av hytta
  • Forbruk noe høyt

Merk: 7,7