Citroën

Citroen C-Elysée 2015: BlueHDi og Puretech nye motorer for sedan

Motoren rekkevidde Citroen C-Elysée fornyes, ny mekanisk frigjør gruppe PSA: ankommer rimelig sedan og Puretech BlueHDi i bensin eller diesel. De er alle effektive motorer og oppfyller Euro 6 forskrifter.

den Citroen C-Elysée 2015 Det er fornyet i et svært viktig aspekt: ​​sitt utvalg av motorer. Rimelig firedørs sedan inneholder noen av de nyeste PSA motorer, både bensin og diesel, all moderne teknologi som søker å redusere drivstofforbruk og utslipp av forurensende stoffer. I tillegg har de alle møtes den siste Euro 6 forskrifter.

Fra og med bensin i Citroën Elysée premierer Puretech motor 82. Leveres med femtrinns manuell girkasse eller en automatisk endring drevet ETG og Stopp system & Begynn tilbud 82 CV fra en blokk med 1,2 liters tre-sylinder. Blant sine dyder streker mykhet bruk, med et svært lavt drivstofforbruk rival selv de mest effektive diesel. 

Som bevis for kjøring endringen ETG versjon 4,3 liter / 100 km, med CO2-utslipp på 99 g / km. I tilfellet med manuell girkasse, gjennomsnittlig Forbruket til 4,8 liter / 100 km, delvis på grunn av fraværet av systemet S & S oppstart og automatisk motorstopp. Med denne motoren og manuell girkasse, er modellen stand til å akselerere fra 0 til 100 km / t på 12,9 sekunder, nå 169 km / t maksimal hastighet.

Hvis du vil ha noe kraftigere bensin, også den finnes. Og, som kulminerte rekkevidde allerede kjent VTi motor 115 1,6 liter. Det har blitt tilpasset Euro 6 forskrifter, og 115 hk tillate du ringte 0-100 km / t på 9,4 sekunder, og nådde 188 km / t toppfart. Den gjennomsnittlige forbruket er 6,4 liter / 100 km, og er kun tilgjengelig med manuell girkasse, også fem hastigheter.

Vi går nå til utviklingen i diesel, og det har vi Citroen C-Elysée BlueHDi 100. I dette tilfellet, BlueHDi 1.6-motoren 100 hk Den lar deg akselerere fra 0 til 100 km / t på 10,8 sekunder, og nådde 183 km / t toppfart. Kun tilgjengelig med femtrinns manuell girkasse, forblir den gjennomsnittlige forbruk i 3,8 liter / 100 km, med CO2-utslipp 98 g / km.

Videre er denne motoren 100 -og BlueHDi til stede i mange modeller Citroen DS og Peugeot er meget rene utslipp, slik at nesten fullstendig redusere utslipp av partikler og nitrogenoksider i eksos, med dets filter FAP-partikler SCR katalysatoren og AdBlue.

Laget i Vigo, den Citroen C-Elysée Du kan skryte spansk opprinnelse, sammen med mange andre dyder. I sine billige priser, nesten sedan 'low-cost' som gjør at du kan konkurrere med Dacia Logan, for eksempel, er det rom for en kropp av fire dører og fem seter. Den har et romslig interiør og ikke mindre enn 506 liter stammen, takket være sin 4,43 meter lang og en akselavstand på 2,65 meter.

Citroen C-Elysée. Lavkost bil ... eller kanskje ikke

den Citroen C-Elysée 2015 Det er nå i salg hos forhandlerne av merkevaren, med interessante tilbud og rabatter. For eksempel, C-Elysée BlueHDi 100 ferdig Exclusive har en kampanjepris på 11.250 euro (Inkludert Pive finansieringsplan og merke), med utstyr som inkluderer manuell klimaanlegg, cruise control og hastighetsbegrenser, lettmetallfelger, ryggesensor og lydutstyr Koble Box (Bluetooth, AUX og USB).