Volkswagen

Sjekk om Audi, Seat, Skoda og Volkswagen er påvirket av dieselgate

Til slutt de fleste kommersielle merkene i Volkswagen Group, Audi, Seat, Skoda og Volkswagen har lansert spesifikke områder i spansk der du kan sjekke at biler er berørt av saken av dieselgate. Merkevaren vil snart kontakte deg.

Alle produsenter har lansert bestemte berørte områder for å rapportere om saken

Siden to uker siden hoppet skandalen i løpet av kampfiksing Volkswagen dieselmotorer EU5 189 EA, har den største bekymringen av alle kommer fra kunder som lurte på om bilen deres ble truffet eller ikke. Dagens alle merker berørt, Audi, Seat, Skoda og Volkswagen har gjort tilgjengelig for interesserte en telefon og et nettsted for å rapportere om hvilke biler som er utstyrt med motorer av splid.

merker Volkswagen, Audi, Seat og Skoda har sluppet en telefonkontakt, 900180361, som kundene kan ringe og spørre om hvorvidt bilen kommer inn på listen over ofre. I tillegg de tre første også tillate online sjekk gjennom tre spesifikke områder der du bare må ha på hånden chassis nummer av bilen for å vite om eller ikke involvert:

  • Se om din Volkswagen er berørt
  • Se om din Audi er berørt
  • Se om din SEAT er berørt

Min bil er berørt, hva nå?

Det er to muligheter, at vår bil har eller ikke har en souped-up motor 189 EA. Hvis ikke flaks, kan du slutte å lese. Hvis ja, den første tingen å gjøre er å holde deg rolig. Nå er det nytteløst å starte med kraftuttrykk eller rettslige skritt, mer enn noe fordi Volkswagen-konsernet har ikke rapportert om hva korreksjoner forventes å gjelde motorene i spørsmålet.

Chassis nummer er 17 bokstaver og tall. Med ham skal vi vite om vi er eller ikke berørt

Det er flere mulige løsninger, men som de mest erfarne stemmene diskutert i slike tilfeller, korreksjon innebærer en endring av programvare eller omprogrammering til PBX bil, som tross alt er den som styrer motoren, som forbruker og det gjør mennesket urent.

Hvis ja, og Volkswagen med mindre en kanin ut av hatten er fjernet, operasjon ville resultere i et tap av ytelse og økt forbruk. Dette innebærer et alvorlig problem for dem som berøres utover det åpenbare, og i så fall vår bil ville miste mye restverdi, altså miste salgsverdi på bruktmarkedet.

På grunn av dette, og det faktum påvirke de naturlige forholdene i bilen på kjøpstidspunktet, alle brukere skal ha rett til erstatning. Mengden av dette er veldig tilfeldig, og ønsker ikke å gi tall for å forvirre brukeren, muligens eller Volkswagen eller Audi og SEAT, Skoda og vet hvordan å løse dette problemet. Minst for øyeblikket.

Volkswagen skandale, spørsmål og svar bedrag

Vi gjentar at det beste for nå er å holde seg rolig. Selvfølgelig Du kan fortsette å kjøre med biler, om de påvirkes eller ikke, fordi det er helt trygg ledelse. Senere, i henhold til videre gjennomgangen samtale for å vite hva det blir ordningen.

Endelig har mange forbrukerorganisasjoner allerede lansert rekrutteringskampanjer for forbrukere berørt av Volkswagen skandale. Som vi sa i går ofrene er 683,682 biler. Ikke en dårlig måte å håndtere en eventuell kompensasjon, men bør du vite at disse organisasjonene tar betalt for sine tjenester. Så bare bli med opp for løsningen en gang kjente merkevarer.