bil tester

Test Audi A3 Sportback 1.4 TFSI CoD: Effektive kamuflerte sport

Den nåværende Audi A3 er en restyling lansert i 2016 Audi A3 ble lansert i 2012. Det betyr at over fem år på markedet siste oppdatering innarbeidet nye funksjoner som Audi Virtual Cockpit. Vår enhet, mellomliggende bensin 150 hk finnes torsk teknologi (Cylinder on Demand) eller av sylindere, som garanterer et lavere forbruk.

Vi testet Audi A3 2017 bensinmotor 150 hk

Audi A3 er en av veteranene signatur produkter av de fire ringene. Helt siden vi så det for første gang i 2012 har gått og 5 år, og selv om vi er vant til produktsykluser om 7 år, har Audi A3 fikk i april 2016, sin 'ansiktsløftning' eller oppdatering, for å øke salg, mens hans etterfølger tar form.

Veteranen har den ulempen at vi har sett nye produkter fra Audi, som Q7 eller den nye Q5 og A5, og vi sikkert virke veldig interessant med tanke på tuning og kvalitet interiør, selv om Audi A3, har mye å skryte av ennå.

Se foran Mercedes klasse A mekaniske arrangementet (BMW 1-serie er fortsatt bakhjulsdrift, selv om det er ansett som en rival tilsvarende). Det bør være oppmerksom på at til tross for en lavere markedsandel, flere og nye spillere i spillet 'Mix' salg. En av dem er Lexus CT200h, som faktisk spiller i sin egen liga med et klientell litt vekk fra nevnte ramme. Imidlertid kunne Infiniti Q30 seg selv anses som en rival til å være veldig til stede, selv om verken markedspenetrasjon og det brede utvalget kan likestilles med Audi ... men den japanske eksotisme er på vei oppover.

Audi A3: to tiår og tre generasjoner av suksess for den tyske kompakt

Og så kommer vi til vår testenhet, som denne gangen er ikke en diesel (dieselmotorer er fortsatt en svært høy markedsandel i Spania), men en bensin 1.4 TFSI med frakobling og kraftsylindrene 150 hk med automatisk dobbel clutch S-Tronic, prisen på 30,430 euro. Det er ingen mulighet til å satse på denne teknologien strøm uten å koble sylindere.

I bensin blir du tilbudt to valg: en 1.0 TFSI og 2.0 TFSI med henholdsvis 116 hk og 190 hk. Alle kan utstyres med manuell eller automatisk girkasse S-Tronic priser fra 26,230 euro. Det er to spydspisser i dette kapitlet vil vi legge til side: Audi S3 og RS3 med strøm opp til 400 hk, sportsmaskin C-segmentet Audi. Og dessuten har vi 'e-Tron modeller og' g-Tron, drevet av elektrisitet og gass hhv.

Den bakre er veldig attraktivt med nye piloter og nederst på støtfangeren

I diesel det er to blokker med tre strømnivåer, 1.6 og 2.0 TDI TDI mellom 116 og 190 CV CV. Den kan også være utstyrt på trekk Quattro kraftigste bensin og mellomliggende og mer kraftfull i tilfellet av diesel. En verden av konfigurasjoner for å velge den som passer best til våre behov. Foreløpig er det en rekke salgsfremmende utførelser: Design, Sport og S-Line Edition, med utstyr serien mer attraktiv og annerledes estetikk, suspensjoner og seter.

mellom standard utstyr (Unntatt attraktive kampanje utførelser), markere legering hjul 16 inches, Xenon lys, luftkondisjonering, Bluetooth, regn og lyssensor, Isofix, MMI radio skjerm, lyd system med åtte høyttalere, strat / stoppe og hjelpesystem bakkestart.

Selvfølgelig er testen enheten nær den ideelle utstillingsvindu for Audi A3 Sportback, hvor Audi teknologisk streker Virtual Cockpit, som opprinnelig dukket opp i Audi TT og er for tiden tilgjengelig i de fleste biler splitter ny produksjon.

Audi kjører Virtual Cockpit

De kan velge mellom mer enn 20 malerier som spenner fra solid, gjennom metallisert til de som tilbys av Audi Exclusive programmet. Dette øker regningen mellom 0 og 2,705 euro, selv om vår testenhet bærer en metallisk sminke 'Rojo Tango' verdt 805 euro. Man kan velge mellom ti dekk mellom 16 og 19 inches og utførelser.

Vår enhet bærer S-Line pakke (2400 euro kalt S-Line Edition nå) som legger møbeltrekk, seter, kjøremoduser, LED lykter, sportratt, tilkoblings (Apple Car Play / Android Auto), sportsunderstell, bestemte dekk, innvendig belysning, 'parkeringssystem plus' så vel som den utvendige emballasjen. En perfekt finish.

De dynamiske blinkende lys progressivt med innsiden ut

Spesielt har vår enhet noen interessante tekniske data, med en akselerasjon av 0 til 100 km / t i 8,2 sekunder og en hastighet på 220 km / t. Selvfølgelig oppfyller det med EU6 og standardiserer utslipp av mellom 113 og 116 g / km for CO2, som fritatt for registrering skatt. Den godkjente datamengden er mellom 4,3 og 6,0 l / 100 km med hjul serie (noe mer om vi øker dekkets størrelse tideler. Den maksimale effekt (150 HK) levering og 6000 rpm 5000 og maksimalt dreiemoment, mellom 1500 og 3500 omdr./min.

HomologadosA3 data Sportback 1,4 TFSI 150 hk CoD
tomvekt1315 kg
0-100 km / t8,2 sek
V. maxima220 km / t
urban forbruk6,2 til 6,0 l / 100 km
extra-urban forbruk4,5 til 4,3 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk5,1 til 4,9 l / 100 km

På papiret er helt riktige data, spesielt gitt den høye følsomhet sosial at det sammenlignet med diesel bilen selv om Spania fortsatt satser på det nettopp på grunn av sitt lave strømforbruk. Frakobling sylindre sikrer at hvis vi ikke trenger flere funksjoner, er det ikke behov for hele blokken arbeid og kan operere halvparten av sylindrene i en syklus uten å påvirke sjåføren eller hans erfaring.

Audi A3 2017: eksteriør og interiør

Ærlig talt, selv om denne delen er et spørsmål om smak, er det mulig at Audi A3 Sportback vår test er en av de mest attraktive kompakte C-segmentet med sin lette restyling kom retouches kun egnet for klinisk øye, men svært vellykket, som frontlyktene, som nå eventuelt har Matrix LED-teknologi (950 euro med vår behandling hvor konvensjonelle LED hovedlys er standard) eller baklykter med intermitterende dynamisk appell.

Det er lengre enn Audi A3 3-dørs, og legger habitability

De tiltak som er raus, med 4313 mm lengde (2637 slaget), 1,785 mm brede (uten speil) og 1,426 mm høye. Den bakre sporet er noe smalere enn den fremre (1,514 mm til 1.543 mm foran). Det mekaniske arrangement er helt fram: både trekkraft som plasseringen av propellen. Som et resultat, er den generelle sammenstillingen raus romslighet og følelsen av indre kammeret stor. den Stammen er generøse, 380 liter og laste munn er 679 mm høy, noe som letter innføringen av tunge gjenstander. Vår enhet har reservehjulet under gulvet sammenleggbar rygg i tre deler.

Audi bemerker at infotainment-systemer er en del av appellen til modellen samt Audi Virtual Cockpit viser, bak rattet, et fullt digital skjerm 12,3 inches og med forskjellige stiler til å tilpasse menyer. Valgene er enorme, og den sentrale skjermen fortsetter å vise tilleggsfunksjoner for å individualisere bilens praktisk talt skreddersydd for hver. Men som i andre merke biler, jeg fortsatt trenger tid til å tilpasse seg for å få noen flere skjulte funksjoner, selv om det er et spørsmål om vane. Jeg tror du kan fortsatt polere mer enkelhet.

På baksiden, fortsetter vi å finne en god innvendig plass og benplass. Det bør være oppmerksom på at Audi A3 Sportback er ikke en fem-dørs versjon av Audi A3, men vokser 35 mm i forhold til kampen er opptatt av, som gir den litt ekstra plass til plass.

veldig rent og enkelt interiør. Skjermen er uttrekkbar

pågå

Jeg må være oppmerksom på at jeg bare fikk en Audi A5 Coupé ny generasjon og kvalitet av utførelser så sublime at jeg følte meg i sporten ikke blir overført på samme måte den kompakte. Justeringer er god og kvaliteten på materialer, også. Men i den nye generasjonen av merke biler, det er et kvalitativt sprang som jeg er sikker på vil flytte til den neste generasjonen av Audi A3. Flensene til luftutløpene roteres for å åpne eller lukke munnstykket og i særdeleshet ikke overfører en meget høy kvalitet. Som visse lyder, for eksempel lukke dører, insisterer jeg de er veldig bra, men et skritt bak hva merkevaren er i stand til i dag.

Selv sett i stil med shifter, som allerede er utdatert å måtte dra velgeren vertikalt for å nå den posisjonen vi ønsker, i stedet for elektronisk som den nyeste Audi, eller fortsatt brukes for å starte tradisjonelle nøkkelen, når den rådende logikken er at etter hvert vi utlede denne funksjonen en startknapp. Ja, det er sant at klient for den nye Audi A3, kan være detaljer med liten relevans fordi merkevaren fortsetter å gi cutting edge produkt, men konkurransen er hard, og i dag ser Volkswagen Golf som et rimelig alternativ hvis du er ute etter en enkel finish.

Selvfølgelig Audi tilbyr systemer kjører assistanse, Matrix LED-frontlykter og Audi Virtual Cockpit i alle tilfeller, faller driften på et øyeblikk ... og så må du gå til Audi.

Audi Virtual Cockpit er den nyeste teknologiske utfordringen av merket med de fire ringene

Men egentlig, i denne delen ser vi mekanisk ytelse, og ved siden av en girkasse som fungerer med blindende fart, gjør at motoren ikke overføre vibrasjoner eller støy irriterende. Det er veldig hyggelig, særlig i de første par innhopp, som er når de overraskende.

Sylinderen avslutning er umerkelig

Ved veien, er turen kvaliteten er god og ledelsen er informativ i enhver kjøremodus. Men ærlig talt, virker det som denne motoren ikke er designet eller overføre ren adrenalin søker opplevelser til sjåføren, for å akselerere hardt, svarer bilen riktig uten å være en utsteder av adrenalin eller altfor lidenskapelig. Så jeg tror settet med S-Tronic er perfekt, fordi denne måten har vi en ekstra manuell giring og muligheten for treghet llanear veien (et system som kobler ut girkassen fra motoren for å frigjøre gassen i visse hastigheter).

Det står til grunn at vi i de første rutene fått en figur på mindre enn 6,0 l / 100 km forbruk ... men hva er ikke så logisk er at vi ennå ikke har følt når som helst, eller vei eller tettsted, frakobling av sylindere eller noen endring i mekanikk som gjør oss mistenker systemet input.

Stammen er sjenerøs og tilgjengelig. Nedenfor er en vanlig reservehjul huder

Og det er svært vanskelig, om ikke umulig å vite når du skal handle, fordi det virkelig har jobbet hardt for å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig lineær. Det er mulig at begrepet motoren og S-Line pakke er en god kombinasjon, men etter et par dager med bilen, forstår at det ikke er en kompakt å søke effektiviteten og seigere suspensjon, selv om det er sant at kjøre gir noen stabilitet, er mer ubehagelig. Setene er imidlertid ergonomisk og svært komfortable.

Rattet har mange knapper, og Audi Virtual Cockpit er en stor attraksjon og et teknologisk gjennombrudd i kompaktsegmentet. Enkelt sagt, ytelsen er glimrende. Vi kan laste inn kart fra Google Earth og ikke så veldig raskt hvis vi ikke finner i områder med dårlig signal, og det er mindre intuitivt enn vanlig plot, men det er uendelig mer attraktivt.

I by bilen er korrekte dimensjoner og derfor forbruk, selv om det er riktig at det er høyere enn diesel, 7,5l / 100 km i de verste situasjoner, tror jeg et godt utgangspunkt for å heve hoppe og ikke vær redd for å bensin for denne bestemt emne, som vanlig vil se forbruk på mellom 6 og 7 liter avhengig av rutene for hver.

Grab seter riktig, men er en del av S-Line pakke

konklusjon

Audi A3 Sportback er fortsatt veldig passe, og det mellomliggende bensinmotor har valgt å lage en mer interessant forslag som tar sikte på lav effekt og kjørekomfort enn sportslighet. Den S-Line pakke gir det lille snev av 'pepper' de kompakte behov og dine kunder sannsynligvis sette pris på det hvis du søker den sportslige karakteren av bilen, som drivlater en smak litt sur munn når det gjelder reaksjoner og opplevelser bak rattet .

Oppsiktsvekkende teknologi og styrerespons, så vel som dobbelt koblingsgirkasse som er meget rask og en stor suksess for denne mekaniske arrangementet. Mange tilpasningsmuligheter og salgsfremmende utførelser for tiden veldig fristende. I motsetning anklaget en veteran i markedet og konkurransen begynner å tilby assistanse systemer og teknologi kjørehøyde.

Ekspertanmeldelser

Vi likte mer

  • estetikk
  • effektivitet
  • teknologi

Vi likte minst

  • sportslighet
  • veteranía

Merk: 7,9