Bil test

Test Peugeot 3008 1.2 Puretech køn forandring meget godt bragt

Peugeot fornyer 3008 top til bund. Gå fra en kompakt van SUV med al luften til at være et salgsargument. Denne gang havde jeg mulighed for at teste Peugeot 3008 130 hk 1.2 PureTech.

Peugeot går ind i strammeste segment i Europa med en modificeret 3008

Som i livet, skal foretages på det rigtige tidspunkt og på den rigtige måde ændres. Vær ikke bange for nye retninger, og endnu mindre, hvis de tages med baserne, som Peugeot har refokusering livet af 3008. På mindre end 10 år den engang kompakt MPV er blevet omdannet til et slankt SUV. Mode trendsætter, og se årsagen til en sådan afgrundsdyb forandring. Og for at vide, at sådan har siddet køn forandring har haft lejlighed til at prøve Peugeot 3008 130 hk 1.2 PureTech.

Hvordan liv ændringer. Hvordan smager forandring. Mere end et årti, verdens mobiliseret baserede sedans og kompakt. MPV'er ansat familier, og enderne eller købt store skibe på hjul, eller små biler på uddannelse hjul. Men for, at verden ikke længere. I dag er næsten alle er på udkig efter en SUV, uanset størrelse, men det er en SUV. Og med det i tankerne er det nu lettere at forstå, hvorfor ændringen af ​​Peugeot.

Foto 1 - Test Peugeot 3008 GT LinjeFoto 2 - Test Peugeot 3008 GT LinjeFoto 3 - Test Peugeot 3008 GT LinjeFoto 4 - Test Peugeot 3008 GT Linje

Test Peugeot 3008 GT Linje

et folk luftfartsselskab, vi er flyttet til en SUV. Og ikke bare nogen, men en C-SUV, det hurtigst voksende segment på det europæiske marked. Kun i februar sidste år stigningen i dette marked var 16,1% i forhold til samme måned sidste år. Ved slik mærker de aflives ved at sutte deres del. En skole legeplads, hvor konkurrencen er hård.

Og da Peugeot ankommer til festen med nogle ulempe tid, har det forsøgt at indhente en meget visuel bil. Den væsentligste årsag til køb er design, og ingen som den franske at turde med unikke skulpturer. Du vil kunne lide det eller ej, men Peugeot 3008 ikke går ubemærket hen. Denne kombination af kanter, linjer, farver, lys og detaljer skaber et godt udseende. Jeg kan godt lide, især ryggen, og hvis vi tilføje op finish GT Linje alle er kombineret i en meget visuel og attraktiv måde. Ganske vist har de franske ønskede at gøre noget anderledes og vovet. Godt træk.

GT Linje finish er den højeste, med en masse udstyr, kvalitet og teknologi

Ganske vist 3008 premiere ingen organ filosofi. At ære tilhører den lille familie, Peugeot 2008. Men hvor ja står vi over for et helt nyt koncept, eller i det mindste udviklet sig, det er inde. Peugeot iCockpit var allerede kendt for os, har vi set i andre modeller som Peugeot 308 og Peugeot 208, men denne gang er gået et skridt videre med introduktionen af ​​nye og mere avanceret teknologi.

Formålet med en sådan kunstgreb var se inde såvel som udenfor. Og det er lykkedes. Det indre af Peugeot 3008 som en masse. Dens minimalistiske udseende føjer til en følelse af kvalitet. Materialevalget er meget god. bløde og god touch overflader, der omgiver skjulte og avanceret teknologi. Særlig omtale fortjener stof, lad os kalde cowgirl. Det synes at være blevet valgt med henblik på at billiggøre den indvendige indretning, men sandheden er, at det bringer en stor følelse af kvalitet. Den typiske køb af fem euro virker som om du har brugt 10 gange mere.

Fabric stil "cowboy" interiøret er blevet velvalgt og giver en kvalitet føler at røre ved og synet

Som jeg siger, bag alle disse korrekt udvalgte materialer en avanceret teknologi-system skjuler. Det digitale instrumentpanel huser de fleste af bilens funktioner. Fra browseren til de mest enkle og funktionelle data for bilen og kørsel. Enkle knapper på rattet, som jeg vil tale senere, ændre typen af ​​oplysninger, vi modtager. Altid en elegant og helt arbejdet. Det må erkendes.

De dristige linjer af det ydre nå det indre, hvor minimalistisk koncept tilføjer

Selvom jeg savnede head-up display, virkelig behøver du ikke så mange, som vi altid har en dobbelt skærm. Det første jeg allerede har talt, og den anden er fundet på instrumentbrættet. Det er mere traditionel end den foregående, men i dette tilfælde stadig indsamler flere systemer end billedet. Til alle de oplysninger, jeg har allerede nævnt, den otte-tommer skærm på instrumentbrættet viser os de oplysninger om klimaanlæg, den parkering kamera, som i øvrigt ikke er af høj kvalitet trods 360º, telefon og andre pijerías mere, der vil glæde enhver gadget elsker.

Ligesom resten af ​​interiøret, den røre displayet brug, er det håndteres på grundlag af en række knapper minimalistisk og futuristisk. Seks menuknapper gøre, hvorigennem vi kan ændre konfigurationen af ​​endeløse detaljer. Sandheden er, at dette system er en fryd for øjet, men ikke så meget tid til at håndtere det. Filosofien bag less is more er ikke altid ret, og holdet er ikke så intuitiv man forventer det. Det er rigtigt, der kræver en læring periode, men jeg ser alt for kompliceret i nogle henseender.

Men ser bort inden for teknologi, der er mange og indlysende, glem ikke, at det 3008 blev født som en minivan, og selv om det har ændret markedet har været i stand til at huske visse aspekter, der altid har ledsaget. Dens 4,44 meter lang, er 2,67 bruges til kamp. En akselafstand, der giver mulighed for en stor indvendig plads til alle dine firkanter. Naturligvis fronten vil være de rigere, mere så hvis sæder med massage inkluderet, selvom førerpladsen, med sådan en lille rat og lav, kan give problemer justeringer højere drivere.

Mere end nok plads til de bageste passagerer, og for alle bártulos

Men den bagerste kender også tilbyde gode niveauer for beboerne. Sobrado meget højt og højre ben. Selv folk finde tilfredsstillende stor højde plads, at 3008 er i stand til at tilbyde. Selv en femte passager kan rejse relativt løs og behagelig, fordi transmissionen tunnel ikke løfte noget fra jorden. Som for stammen, omfatter et minimalt volumen af ​​520 liter, med øget 1.482 hvis vi foldes ned den anden sæderække, der i øvrigt kan gøres gennem nogle skytter installeret i bagagerummet.

Så ja, Peugeot har tænkt på alt, når det kommer til at lette beboelighed af 3008, og så har tid til at fremme den. Den mekaniske område er så forskellige som afbalanceret, konstatering. To benzinmotorer og så mange diesel til i alt seks forskellige beføjelser. Fra 100 til 180 hestekræfter, med blokke tre og fire cylindre, i alle tilfælde tilført og mulige kombinationer af manuelle og automatiske transmissioner med seks hastigheder turbo.

Med hensyn til de mest almindelige systemer er at finde trækkraft på 3008 mobiliseret af forhjulene. dog Peugeot tilbyder sine kunder en pakke, der integrerer mobilitet Grip Styresystem som vi kan tilpasse responsen af ​​forskellige mekaniske komponenter afhængigt af typen af ​​jord vi betræder. Testen enhed kom ikke udstyret med et sådant system, og jeg må indrømme, at hvis du kommer til at give en mere Campero brug, for kun 315 euro er en mulighed for at holde sig for øje. Hvis vi tilføjer en fri højde over jorden på 219 mm, den 3008 er i stand til at krydse brudte områder med mere end nok løshed.

Den centrale skærm er de fleste oplysninger viser og deres kvalitet er meget høj

Før analyse af 3008 i deres adfærd, skal jeg behandle spørgsmålet priser. Peugeot ved, at konkurrencen det står over er hårdt, og at en euro kan gøre fremtiden for et køb. Så godt generalist mærke, der har etableret en listepris, der glæder alle. Den basispris på Peugeot 3008 er 24.200 euro, selv om udstyret og kraftfuld enhed tager fart næsten 38.000 euro. En meget bred vifte, som vil tilfredsstille enhver kunde, der stopper ved forhandleraftalen.

Test Peugeot 3008 1.2 PureTech

Spanien er diesel territorium. Selv i de seneste måneder, markedstendenser indikerer, at benzin vender tilbage for at få valuta som højere skatter og regler om dieselkøretøjer de kan blive opdaget. Så benzinmotorer igen bliver en reel mulighed, og det er grunden til denne gang Jeg besluttede at bevise, at a priori ikke vil være den valgte variant, men uden tvivl er postuleret som en meget levedygtigt alternativ.

Det er den mindste blok, der er i øjeblikket i 3008. De er tre-cylindrede 1200 cc udvikle i alt 130 hk. Denne gang motoren var forbundet med en manuel sekstrins gearkasse, og som jeg sagde før, forakslen, uden hjælp Grip Control er ansvarlig for at udføre alt det arbejde. Naturligvis dette springer til et centralt spørgsmål; Det vil bedre løsning benzinmotor til diesel? Nå, det er derfor jeg er her, for at analysere det og fortælle dig.

Rattet er meget sjælden, og førerpladsen er mærkeligt med et rat position meget lav

Faktisk, når en køber opstår købe en SUV naturlig og umiddelbar tendens er at gå head-to af dieselmotoren. dog udviklingen af ​​gas blokke har været sådan, at selv med færre cylindre er i stand til at udføre, men ikke på samme niveau, på et meget højt niveau, at kun lidt eller intet vil gøre os huske en anden type brændstof. Den 3008-versionen PureTech tydeligt denne kendsgerning, selv om det kunne forbedres.

På intet tidspunkt i løbet af ugen af ​​test, hvor flere kilometer blev foretaget under alle omstændigheder og ture, følte jeg smide i manglende effekt eller moment. 130 er den perfekte hest tal for en bil af denne type. Dens maksimalt tryk, 230 Nm, er fundet i det lave område af tælleren, så komme ud fra stående udgør ikke noget problem. Ikke flere faser kørsel ansøgeren, selv med en mere lineær levering, hvis det svar, du får en forventer.

På trods af den omfangsrige, som kan være et overblik 3008 er det ikke en alt for tung bil. Vi taler om 1.250 kg i køreklar stand, der opererer meget godt på mange områder. Peugeot ved, at mange af sine kunder vil bevæge sig primært i byerne og semi-urbane ruter, så givet en befordrende ramme om det. Suspensionen er blødt, selvom den bageste fregne lidt en tør reaktion, og ledelsen er i stand til at vende på en tallerken, som de siger.

Det æstetiske er suppleret med stor dynamisk opførsel. SUV en meget adræt og balancerer

Med alt dette bevægende rundt i byen er det nemt og enkelt, som gør på motorveje eller motortrafikveje. Ligesom alle biler har 3008 demonstreret sine virkelige evner når du indtaster mere snoede sektioner. Jeg tog tid at sige Peugeot har genvundet sit gode arbejde, og 3008 præsterer bedre end gennemsnittet segmentet i områder knyttet kurver. Selvom dækkene er helt skrigende, bilen holder den type trukket selv ved høje hastigheder. Dens chassis er finjusteret, og beviser til støtte højere magter.

Der er en sport knap ved siden af ​​ændringen, men sandheden er, at der ikke er stor forskel med aktiveret. Faktisk tog det mig bemærke noget andet. Mest bemærkelsesværdig er den retning, der bliver meget lidt hårdere, og lyd. Sport-mode ved at aktivere bilens højttalere udsender en lyd, der kunne meget vel være, at en V6. Det er en unaturlig kunstgreb, men sandheden er, at det er opnået.

Så, efter hvad jeg sagde; Er vi vidne til den endelige SUV benzin? Svaret er nej, og ikke fordi det er dårligt, men fordi efter min mening er der en unik og uheldigt problem: gearkassen. Det er en skam, at alle de kræfter i resten af ​​bilen ikke er blevet afrundet til ændringen. Lad mig forklare.

Den korte gearstang har en meget ukompliceret behandling. Det er rå og hård

Testen enhed havde kun 3.500 kilometer på kilometertælleren, der er helt nye. Nå, hver af de marcher skulle blive hængende med usædvanlig vold, løftestang clearance var hyped op til 80'erne, koblingspedalen måtte synke til bunds, og fundet det rigtige sted hele ugen, og selv marcher var i stand til at komme væk uden at træde på den venstre fod. Det vil sige, en række uheldige ulykker, der skæmmer helt kørslen.

På baggrund af denne, jeg sætte mig i huden af ​​en køber, og jeg tror, ​​at hvis der kommer til at være min dag til dag med bilen, løb vil gøre meget lang. Jeg havde lejlighed til at observere sådanne problemer på et andet drev, og selv om nogle ikke var så udtalt, ja de var til stede. Mr. Peugeot ked af at sige, at disse vilkår skal behandles, samt valg af indvendige materialer eller fed udvendige design. Ingen tvivl om de har gjort, men resultatet har ikke været den bedste, og bør korrigeres.

Efterbehandling GT Linje tilføjer flere funktioner, kvalitet og især en sporty æstetik og vovemod

Men hey, jeg ønsker ikke at afslutte løbet med en dårlig smag i munden, så jeg har tænkt mig at få de glæder taler om forbrug. "Benzin tilbringer mere", "Diesel er billigere"... Disse typiske sætninger hørte vi alle, men de er ikke universelle sandheder, og hver af os skal tage hensyn til, hvor mange kilometer gør et år at finde ud af, hvad der passer os bedre, fordi mere end man kan lægge deres hænder til hovedet.

Designet er dets vigtigste våben, selv om 3008 har mange esser i ærmet

Hvis din handling er mellem 15.000 og 18.000 kilometer om året, skal du kunne se 1.2 PureTech blandt dine muligheder. Du vil bruge mere end diesel, du er ikke jeg vil ikke benægte. Ved beregningen af ​​ugen den indbyggede computer forlod det endelige tal på 6,3 liter pr 100 km, og som jeg sagde før jeg brugte det i alle former for ture. For mig det tal jeg finder fremragende, og benægter ikke, at en BlueHDi havde fået det ned, men ikke så meget som man kan forvente.

Men nu er vi nødt til at se på købsprisen fra hinanden for at opdage benzin er 3.000 euro billigere end den tilsvarende diesel-versionen. Det er mange penge, og hvis du tilføjer, at med hver indbetaling kan være næsten 1000 kilometer autonomi i Puretech nødt til at tage hensyn til kun for at opdage det fungerer billigere.

konklusioner

For at opsummere, jeg må indrømme, at jeg kan lide forslaget om Peugeot. Den nye 3008 har gennemgået en forvandling, der går ud over det sædvanlige. Det har ændret segment og har været den mest populære af alle, C-SUV. Rivaliseringen vil være meget høj, men de baser, plantet af det franske mærke er meget gode. Det udvendige design er dens vigtigste våben, men glem ikke det indre, teknologi og livability.

Bemærkelsesværdigt høje for 3008, og at det ville være bedre, hvis problemerne blev korrigeret ændring

I det dynamiske aspekt har jeg mødt med mange lys og en stor skygge. De tre-cylindrede motor er en meget interessant satsning og slet ikke modet, tværtimod faktisk. 3008 adfærd er meget god, alsidig, ligesom forbruget, der rejser spørgsmål behovet for en diesel. Men skyggen er ansvarlig for håndtering af forandringer motor. På trods af de tre cylindre fordel optimalt, har dens mangel på raffinement forladt mig overrasket. En skam, men i generelle vendinger en SUV bemærkelsesværdig.

Ekspertanmeldelser

Vi kunne godt lide mere

  • design
  • interiør kvalitet
  • komfort

Vi havde set mindst

  • Gearkasse
  • Peugeot iCockpit
  • Parkering kvalitet kameraer

Bemærk: 8,3