Bil test

Forbrug test (I): Peugeot 308 1.6 BlueHDi 120 EAT6

Peugeot 308 turbodiesel motor kombineret 1,6 BlueHDi 120 hk og automatgear er EAT6 kompakt version af franske forbruge mindre Hvordan vil opføre sig i hverdagen? Vi sætter det på prøve.

den Peugeot 308 Han har udgivet i år i sit sortiment kombinationen af ​​dieselmotoren 1.6 BlueHDi med automatgear EAT6. Denne teknologi lover at sætte maksimere effektiviteten og ikke forgæves er erklæret som den kompakte version af franske forbruge mindre. Deres certificerede værdier er 3,5 l / 100 km i den kombinerede cyklus og CO2-emissioner på kun 92 g / km.

Dette brev er meget interessant at lave en omfattende forbrugertest at teste i den virkelige verden sparsommelighed model af Peugeot, som normalt altid vises øverst på salget placeringer. Målet vil rejse fra Madrid til den Cantabriske kyst udfører ruter under forskellige betingelser at vurdere, om det lever op til forventningerne.

Enheden vil teste har moderne mekanik BlueHDi 1.6 turbodiesel direkte indsprøjtning, der leverer 120 hk maksimaleffekt og drejningsmoment på 300 Nm. Det er forbundet med den EAT6 boksen automatgear sekstrins af drejningsmoment konverter, der giver ændringer fra selve armen eller ved hjælp af faste kamme i ratstammen.

Bilen selv vi kender godt efter at have smagt de Puretech 308, GT 308 og 308 SW familie udgave: en elegant og attraktiv tilstedeværelse, både gode finish til materialer som adjustments- og en pris / produkt meget interessant. min enhed er fyldt med sikkerhedsudstyr og komfort, hvilket yderligere øger sin appel.

Ideel til lange afstande

Det første, jeg vil gøre, er at diskutere den resultater motorvej, med stier hovedsagelig ved A-1 og A-67. Den 308 er en glimrende bil til at rejse da den Lydisoleret er meget godt nået, og poise er tydelig på alle tider vil forbrugeren en anden af ​​hans dyder? Ifølge Lion mærke 308 med denne konfiguration standardiserer 3,3 l / 100 km på forbrug uden for byområder, en fantastisk værdi.

Kilometer falde, og vi må erkende, at interiøret er ikke særligt bemærkelsesværdige, der tilbyder En blot korrekt beboelighed både de to forsæder og den bagerste række. Efter kroppen af ​​Peugeot 308 er 4,25 meter lang, hvilket gør den til en af ​​de korteste kompakte på markedet i dette segment, da de fleste af de muligheder er mellem 4,30 og 4,40 meter.

Det betyder ikke, at den franske model er ikke en behagelig bil. i virkeligheden Livet ombord er virkelig behageligt, især niveauer højere udstyr. Aktiv fartpilot, dual zone klimaanlæg, navigator med 9,7 tommer skærm og endda sæder med en massagefunktion grundlæggende gøre enhver tur en fornøjelse.

Resultaterne altid forblevet mellem 4 og 5 l / 100 km, afhængigt af den højde og hastighed til at overvinde, som var for det meste mellem 100 og 120 km / t. Selvom normal er at 4 liter og peak virkelig er muligt at nærme sig mere til den godkendte værdi, hvis betingelserne er gunstige.

I bedste eksempel fik jeg på strækning af motorvejen, der adskiller Burgos fra Aranda de Duero, praktisk flad, med næsten ingen trafik. Der var jeg i stand til at ride i et støt tempo med hastighedskontrol sæt til 110 km / t det meste af tiden, og resultatet af denne Peugeot var en sensationel forbrug på 3,8 l / 100 km. helhed lighter.

Det skal erindres, at disse værdier har fået under to omstændigheder, der indvirker negativt brændstofforbrug og uden hvilket måske kunne have ridset nogle få tiendedele flere poster. Et cirkulære har været tilsluttet klima -systemets kompressor forbruger motorkraft og tvinger ham til at gøre en indsats og en anden ældste stammen var fyldt til randen -Derudover betydelig ballast vægt.

Spørgsmålet om byrden er ikke trivielt, da bagagerummet tilbyder en kapacitet på 420 liter, volumen meget generøs i den kompakte segment. Denne enhed havde en nødsituation reservehjul rum eliminere 22 liter under gulvet. De resterende 398 liter lastrum er meget rentable hovedstolen, men der mangler kroge til at hænge poser.

120 hk giver meget af sig selv

1.6 motorens ydeevne er meget god BlueHDi, Jeg har været positivt overrasket. Officielle tal viser en acceleration fra 0 til 100 km / t på 9,6 sekunder og en tophastighed på 196 km / t, men de følelser er bedre, dens 120 hk giver meget af sig selv, opfanger hastighed nemt og holder uden spørgsmål, så den kompakte løve mærke til at bevæge sig med stor lethed i alle situationer.

For de leder efter nogle krydret blot trykke på knap Sport placeret i bunden af ​​skifteren til 308 mellem Dynamisk tilstand, tilgængelige enheder, der er udstyret med Driver Sport Pack. I denne tilstand gas respons er mere hurtig og følsom, retningen hærder, skifter gearkassen ved højere rpm og en lyd af motoren er mere tankevækkende.

Loudness er faktisk, overdreven. Den 308 anvender en aktive lydsystem der emulerer gurgle af en større motor gennem cockpit højtalere. Det er sjovt i starten, men i en lang sigt kan det være trættende. Overdrive denne sport tilstand det også ses i meter kræfter g på instrumentbrættet, som er helt unødvendige. Det kan give mening i Peugeot 308 GT, som vi også testet, men for en diesel 120 hk er for væddeløb.

For at se, hvad der kunne være forbrugsdata under de mest ugunstige forhold Jeg gjorde en rundvisning i 70 kilometer langs A-67 fra Santander (15 meter over havets overflade) til Reinosa (850 meter over havets overflade). Med 800 meters højde for at overvinde, en livlig rytme og dynamisk tilstand aktiveret forbrug var 6,6 l / 100 km. Ikke et dårligt resultat for at få det mod alle odds.

I morgen kan du læse den anden del af testen forbrug Peugeot 308 1.6 BlueHDi EAT6 som vil drøfte resultaterne i krævende byområder rejser og Endelige tal forbrug i de mere end 1.400 kilometer jeg løb den franske kompakt Gå ikke glip af det!