formel 1

“Alonso signering?” Mercedes og Ferrari snakkes om

  • Fernando Alonso har blitt plassert i alle bassengene foran å bli et topplag i 2018 og som inkluderer de to sterkeste lagene.
  • Men verken Toto Wolff, og heller ikke Sergio Marchionne er interessert i et slikt tiltak, selv om tre av sine sjåfører avslutte kontrakten på slutten av sesongen.

Lewis Hamilton og Valtteri Bottas på den ene siden. Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen på den andre. Bare disse fire sjåfører har, på denne tiden, muligheten til å spille alle seire i sesongen 2017. Resten må vente helt spesielle omstendigheter som tillater dem å overraske.

Det er langt fra tilfelle av McLaren-Honda, som fortsatt er det verste laget på rutenettet som punkter er bekymret. Fernando Alonso ikke ønsker å fortsette å oppleve denne situasjonen, og allerede Det har gjort det klart at 2018 vil være på et lag med potensial til å vinne, enten i formel 1, eller utenfor den.

Alonso: "Du har sannsynligvis flere alternativer i F1 av det som blir sagt"

De er noen av årsakene til at spansk har vært inkludert i bassengene som forsøker å forutsi hvilke drivere vil oppta så dyrebare seter i 2018, da kun Lewis Hamilton har en kontrakt for neste år. Vatteri Bottas er overbevisende lederne av Mercedes, men har ennå ikke bekreftet og Toto Wolff, hans viktigste støttespiller, spille kort på stabilitet og harmoni blant jevnaldrende, men holder døren åpen. "Uten tvil, er Fernando en viktig personlighet med formel 1 og en stor driver til McLaren og Honda setter pris på. Vi er veldig fornøyd med våre sjåfører på dette tidspunktet. Jeg vet det er ikke svaret du ønsker å høre, men stabilitet er en viktig faktor, dynamikken mellom pilotene så er og vi har ingen grunn til å klage ", Han sa i den offisielle pressekonferansen av FIA i Østerrike.

Bottas er helt klart vår favoritt, som ønsker å fortsette med oss ​​i lang tid

Den tidligere representant for Valtteri Bottas før han flyttet til Mercedes sier finnen er i en privilegert posisjon til å fornye sin kontrakt, men Wolff innrømmer at opsjoner som gir føreren markedet for neste år er veldig fristende. "Valtteri gjør en god jobb. Markedet vil være svært interessant, og det er ingen grunn til å legge planer nå. Det er ikke dårlig for Valtteri fordi det er helt klart vår favoritt, som ønsker å fortsette med oss ​​i lang tid ".

Ferrari benekter interesse for Alonso

På den andre siden har vi Ferrari, Fernando Alonso gamle team. Sergio Marchionne har allerede erkjent at Han har tilbudt fornyelse Sebastian Vettel, men legger ikke skjul på sin bekymring om den andre setet, i dag okkupert av Kimi Räikkönen.

Mens Vettel fører sjåførenes mesterskapet med 20 poeng foran Lewis Hamilton, er Kimi Räikkönen femte med bare mindre enn halvparten av punktene. det støter direkte i Constructors' mesterskap, hvor er Mercedes som dominerer med 33 poengs ledelse over italienerne.

Arrivabene sier Constructors' tittel "Det er det eneste målet"

Det faktum gjør vondt, spesielt i tilfelle av Ferrari, som er merket som hovedmål, og nesten en gang blitt konstruktører vinnere etter åtte år uten å gjøre det. Sergio Marchionne, president i Ferrari, har vært til stede i Østerrike og fortalte Gazzetta dello Sport, har oppmuntret Räikkönen å forbedre, men har også nektet noen interesse i Fernando Alonso. "Kimi er en flott fyr, men du må fortsette å jobbe, trenger vi for Constructors' mesterskapet. Vi trenger et høyere nivå av engasjement. ¿Verstappen og Alonso? Vi har ikke bedt Verstappen Red Bull, og vi er ikke interessert i Alonso ".

Så, hvis vi ser på uttalelsene fra hverandre, noen er ikke å fortelle sannheten. En ting er klart: fremover er mange måneder med usikkerhet i denne forbindelse.

bilder: McLaren F1