nyheder

Den heldige partikelfilter og problemer Er der en løsning?

Moderne dieselmotorer er forpligtet til at montere et filter partikler, en forureningsbegrænsende systemet at være en kilde til problemer for mange brugere og producenter. Lad os se, hvad der er, og hvad er partikelfilteret når problemerne og mulige løsninger, der stammer fra disse hændelser opstår.

I den seneste tid har det vokset en pest blandt motor biler diesel, en hovedpine uventet ikke kun for brugerne, men også for producenterne. Det er hændelser som følge af partikelfilter indarbejde mekanisk diesel til at opfylde Euro V begrænsning af luftforureningen og den kommende Euro VI.

Der er kun få bilister, der har haft til at tage deres nye bil til butikken flere gange på grund af problemer med den lykkelige filter. Ud over besværet med at skulle gå til butikken og bo uden en bil for varigheden af ​​den revision, kunder lider også en stor skuffelse at se, at din helt nye bil hver nu svigter.

HVAD ER PARTIKELFILTER?

Som sagt tidligere, de fleste af nutidens dieselmotorer indarbejde en aktiv partikelfilter, også kendt som FAP eller DPF, for forkortelsen på fransk eller engelsk. Dette er en forurening kontrolsystem, som gør det muligt at brænde sodpartiklerne frembragt under visse faser af forbrænding, reduktion af niveauet af forurenende partikler, der udstødes gennem udstødningen.

"Lad os se, hvad partikelfilter, hvorfor og hvordan vi kan ordne det mislykkes."

Han forklarede på en enkel måde, hvad der sker, er, at disse faste partikler tilbageholdes i de porøse vægge af filteret og de er slået fra tid til anden i hvad der kaldes "regenerering fase". I denne fase filterets temperatur hæves til forbrænde soden og rengøre systemet. Denne regenerering cyklus udføres hyppigere i løbet af de første 1.000 km skydning.

Når der opstår problemer FILTER?

Ovenstående proces er meget smuk og meget enkel, fungerer perfekt i den vidunderlige verden af ​​teori. I praksis sker der det, at hver chauffør giver en personlig og specifik anvendelse til din bil som måske ikke bedst egnet til den perfekte funktion FAP.

Problemerne kommer, når bilen bruges kun til bymæssige ruter, hvis det ikke er muligt at nå den minimale temperatur, der kræves til regenerering. Da temperaturen ikke stiger nok, ingen sod forbrændes forårsager fortsat akkumulering filterkorn uden at rense indtil det mættede.

Er også problematisk korte ture, hvor rengøringen cyklus kan afbrydes for at fuldføre fordi normalt behov 10 til 25 minutter (den tid afhænger af flere faktorer). Hver gang motoren starter, gensende den automatisk regenerering og som ikke tid nok til at fuldføre processen er gentaget igen og igen, indtil systemet giver op, det forudsætter, at der er noget galt, og viser en fejlmeddelelse i kombiinstrumentet.

Derfor når det er muligt, vi skal forsøge at undgå at slukke motoren, når regenereringsprocessen der udføres. Nogle modeller har et vidne, der indikerer bliver gjort, andre ikke. Hvis der ikke er vidner bliver nødt til at ty til vores sanser og forsøge at opfatte tomgang er som regel mere mærkbar vibration, motoren lyden er hæs, det øger det øjeblikkelige brændstofforbrug og en svag lugt af olie er klar.

Hvis filteret er fyldt er normalt tænde et vidne i kombiinstrumentet at angive, at systemet har brug for en tvungen regenerering, hvilket indebærer en uundgåelig besøg til specialisten. Bilen kan stadig bruges normalt, men i nogle tilfælde ydelserne reduceret, fordi det elektroniske system i motoren går ind i en nøddrift eller nedbrud For at undgå at beskadige filteret. En anden konsekvens af den overdrevne akkumulering af sod i filtret er at regenereringscycler udføres oftere og hver færre kilometer, øger brændstofforbruget.

Hvilke løsninger er der?

For nu, producenter tilbyder få løsninger dette tilbagevendende problem. Faktisk mærker normalt ikke betragter det som et "problem bil", fordi det kun sker for den ene del af brugere, med en incidens afledt af "misbrug" af et køretøj med partikelfilter monteret.

I de officielle værksteder, hvad de gør, er Rens filteret med hånden biler, der har problemer med FAP. Nogle mærker også gøre en elektronisk omprogrammering af motorens styreenhed (softwareopdateringer), således at den nye konfiguration af filter regenerering er bedre kørevaner hos brugeren at tilpasse en løsning, der til tider virker og nogle gange ikke. Som en lille trøst, er det normalt, at dette problem mellem garantien og kobber intet for brugeren, men ikke altid.

Gå uden for den officielle værksted, Den bedste løsning praksis er at lejlighedsvis rejste ad vej at tillade rensningen er fuldført automatisk. Ingen nøjagtige sats eller tid til korrekt regenerering af FAP, men som regel med en afstand på mere end 30 minutter ad vej med motoren 2000-2500 omdr./min er normalt tilstrækkeligt.

På det seneste har der været virksomheder, der tilbyder tilsætningsstoffer de lover at forlænge levetiden af ​​partikelfilteret eller opnå en mere effektiv rengøring. Mange af dem er ubrugelige, andet (en lille del) kan minimere virkningerne af nogle partikelformede akkumulering i filteret. Så vidt jeg kender ikke nogen rigtig effektiv, så er ikke den mest tilrådeligt rute at løse disse problemer.

En anden løsning, mere drastisk, men effektiv, er den annullation af FAP. Nogle uofficielle værksteder kan tømme filteret og omprogrammere den elektroniske styreenhed, så det ikke bliver brugt, så bilen ville arbejde normalt og vil ikke give problemer. Det største problem med denne metode er, at da det ikke kan gøres på en officiel værksted, garantien ville gå tabt. Et andet problem forbundet kommer fra etisk synspunkt, da du bruger denne metode bilen vil forurene mere og, dybest set, det kommer til at få det modsatte.

Ser du, det øjeblik den tilgang er ganske usikkert, da det er en teknologi, der tager et par år i vores biler. Hændelser med antipartikler filtre er ikke enestående for en producent, Alle producenter har haft og har deres problemer med filteret, skinner som moderne dieselmotorer har brug for at udstyre det at møde regulativer forureningsbekæmpende.

Nu er det have tålmodighed og håber, at producenterne give nøglen til at sætte tilbage bilen til at servicere behovene hos alle typer af chauffører og ikke omvendt.