nyheder

Suspensionen af ​​vores biler (II): mest anvendte systemer

Suspensionerne har udviklet sig meget gennem årene. Afhængig af de kvaliteter og brug af bilproducenterne bruge bestemte typer af suspensioner. Vi vil kende de forskellige typer af affjedring mest brugte med deres fordele og ulemper.

Indtil videre har vi talt om de mest almindelige systemer og suspension opsætninger, der gælder for de fleste biler. Alle disse komponenter kan kombineres på mange måder, hvilket resulterer i muligheden for forskellige konfigurationer.

Suspensionen af ​​vores biler (I): Analyse og introduktion

I denne udgivelse vil vi beskrive de mest almindeligt anvendes af producenter for både foraksel og de bageste enheder.

Suspensionen på forakslen

I mange år det store flertal af køretøjer monteret uafhængig forhjulsophæng. Dette har den fordel reduceret uaffjedrede vægt og vibrationer, der opstår i et hjul ikke påvirke en anden. Fordelene er mange, niveauet af komfort og effektivitet øges betydeligt i forhold til de gamle stive suspensioner.

Det elastiske element, der anvendes i forhjulene er fjederen, men undertiden torsionsstangen anvendes. Bestemmelserne mest almindeligt anvendte er:

  • Mc Pherson suspension.
  • Dobbelt wishbone affjedring.

MacPherson suspension

Denne type af suspensioner de mest almindeligt anvendte på grund af sin enkelhed og god opførsel. Det er en fjeder og en koncentrisk dæmper hvis øvre ende er fastgjort til chassiset og under kno. Bufferen har sædvanligvis en understøtning til understøtning ved den nedre ende og en kop, der holder den øvre fjeder. Koppen er forankret til kroppen gennem Silentbloc og bunden af ​​spindlen er fastgjort til et wishbone som igen er fastgjort på chassiset.

Fordelene er særlig enkel og økonomisk niveau, men som præstationsniveau overskrider visse grænser systemet ikke giver mere af sig selv og skal videre til flere komplekse som de dobbelte ønskeben suspensioner når vi assimilere visse effektniveauer.

Dette er en suspension MacPherson

Dobbelt wishbone affjedring

Det er at placere to overlejret trapezia (en øvre og andre lavere), hvis ender har et hængsel, som holder spindlen. Den fjeder og dæmper er monteret koncentrisk og deres ender er fastgjort, fra side til lavere trapezius, og den anden til kabinettet.

Begge systemer kan ledsages af stabilisator stænger og seler reaktion vil arbejde lettere suspension.

Det er et system, der anvendes i racerbiler og sport domstol for deres effektivitet, da det giver et niveau af stivhed og overlegen hældning.

Detalje dobbelt wishbone suspension

Suspensionen på bagakslen

I den bageste suspension mere forskellige end ved fronten, at være mange biler med uafhængig affjedring sker, og med suspensioner til stift eller halvstift akse.

suspension aksel

Det bruges mest af ATV'er og transport. Det er at tilvejebringe en stiv aksel, der forbinder de to baghjul. Systemet kan være ledsaget af fjedre eller bladfjedre som elastiske, støddæmpere, stivere og stiver reaktion. Det har den fordel af enkelhed i konstruktion og lav fremstillingspris.

Et andet træk er den uforanderlighed af faldet af baghjulene ved kørsel på ujævnt underlag og den ulempe, at vibrationer i et hjul overføres til den anden. Men det største problem er, at det har en stor uaffjedrede vægt. Dette betyder, at når fangst en bule, forårsager mere inerti på dette hjul, hvilket svarer til mere rebounds og tab af greb.

suspension aksel

En mellemliggende løsning på dette problem er at montere en stiv aksel og chassiset holder differential-gruppe. Således fordelene ved en stiv aksel opnås uden det suspenderede vægt er meget høj.

En mellemliggende løsning på dette problem er at montere en stiv aksel og chassiset holder differential-gruppe. Således fordelene ved en stiv aksel opnås uden det suspenderede vægt er meget høj.

Stiv aksel suspension

Det er en akse, der forbinder de to arme foran hjulene, så armene er "liggende". Selvom tilsyneladende kan være en stiv aksel, der bærer profil aksen er i V og tillader små drejninger. Dette system har store fordele som meget gode resultater opnås med stor enkelhed i fremstillingen.

Detalje stiv aksel suspension

uafhængig affjedring

Den uafhængige affjedring bruges i stigende grad i bagaksler dag. Kort sagt, det er en suspension, hvor en akse har intet at gøre med den anden. Har store fordele i form af adfærd og dens største ulempe er produktionsomkostningerne. Dens arrangement anvendes:

  • Afsluttende våben med fjedre, stabilisator stænger og støddæmpere.
  • Afsluttende våben med torsionsstænger, stabilisatorer og puffere.
  • multilink suspension.
  • Mc Pherson suspension.

Dette er en uafhængig suspension