Motorsport

Alt du behøver at vide om Indianapolis 500 og IndyCar

Fernando Alonso slutter med Oriol Servià i striden de 500 miles af Indianapolis, i motor.es du nærmer dig den fascinerende verden af ​​IndyCar og dets flagskib race, med alt hvad du har brug for at forstå en anden, unikke og legendariske begivenhed.

Vi kan sige, uden tvetydighed, at meddelelsen om, at Fernando Alonso vil spille Indianapolis 500 Det er historien om året i verden af ​​motorsport. De to-tiden Formel 1 har taget tyren ved hornene, og opfylder en ambition, der tidligere havde givet udtryk for: krydse dammen og konkurrere i en af ​​de mest prestigefyldte begivenheder i verden, spillede med reglerne i IndyCar Series til at begynde at forfølge Triple Crown of Motorsport. Det vil gøre det med Andretti Autosport, efter ordre fra den tidligere Formel 1 og IndyCar mester Michael Andretti, og da tallene er ejet af holdene (som i Formel 1 til medidados 90) Det tager din bil 29.

Selv om dens popularitet i USA rivaliserende Daytona 500, race NASCAR stjerne, Indianapolis 500 er den mest prestigefyldte automotive test amerikansk globalt. Oprettet i 1911, sidste år fejrede sit 100 års udgave og er forankret som en af ​​de racer, der tilhører den førnævnte Triple Crown, ved siden af ​​Grand Prix i Monaco og de 24 timers Le Mans. I 2016 tilfælde bragte en rekord 350.000 tilskuere står, hvem de pakket tribunerne for at markere hundredåret, selvom regelmæssige besøgstallet normalt omkring 300.000 tilskuere uden for meget besvær.

Men en væsentlig del af de europæiske Formel 1-fans (især dem, der, på grund af manglende tid eller interesse, begrænse deres opmærksomhed på andre kategorier eller verden selv), er der mange i tvivl om, Hvad er det Indy 500, for at deltage i det, og hvad det indebærer, at begrebet kører IndyCar eller ovale. Derfor, i denne artikel, vi forsøger at forklare alt, hvad du har brug for at se det store løb næste 28 maj, med mindst det grundlæggende at forstå alt hvad der sker.

Hvad er IndyCar?

IndyCar er kvintessensen racerbiler i USA. Med forskellige navne, det tager skændes da det andet årti af det tyvende århundrede, selv om dens historie kan opdeles i flere perioder, i henhold til det organ, der kontrollerede: AAA (Pre-1955 Anden Verdenskrig), USAC (1956-1979), CART (1979-2007, kaldet IndyCar mellem 1992 og 1996 og Champ Car 2004-2007) og IndyCar (Fra 1996 til 2002 opfordrede IRL). I første omgang var det en konkurrence baseret næsten udelukkende på ovaler af træ, der gav vej til jorden, men asfalten begyndte at gøre deres vej i 50. Et årti senere, blev testet med konventionelle kredsløb mellem 1964 og 1970, til at i 71 alle blot asfalt ovaler. Kredsløb 76 og returneres i deres tilstedeværelse steget kraftigt siden midten af ​​80'erne, at forlade ovaler i mindretal, som tiltrak en masse udenlandsk tilstedeværelse.

Med støtte fra ejerne af Indianapolis i 1996 Indy Racing League (IRL) blev oprettet for at genvinde en 100% kategori ovaler med de fleste amerikanske piloter og reducerede omkostninger, skaber en borgerkrig mellem kategorier, der varede 12 år, og alvorligt skadet populariteten af ​​biler i USA og Indy 500. Trods grill meget værre i 90'erne, har den store karriere, kombineret med nogle rets- og sport problemer CART, begyndte den balance, at falde med 2002. I 2005 IndyCar begyndte at løbe i nogle kredse, og tidligt 2008 Champ Car, som havde fulgt den modsatte vej afkald ovaler, blev opslugt af sin rival. Efter flere års overgang, Indycar synes at have vendt tilbage til at lukke sin popularitet eksplosion situationen 90, med en kalender omfattende 65% kredsløb og ovaler i 35%, og en international grill, som 42% af fuld tid piloter er amerikanske.

I dag er Indycar er konkurrence én monochasis, hvor alle chauffører konkurrerer med Dallara DW12, introduceret i 2012. Denne bil, kredsløb, det har en ydeevne sammenlignes med en GP2, med mere aerodynamisk og kraft, men også med mere vægt for sikkerheden på ovaler og nåede toppe af mere end 310 kilometer i timen. Hver bil har to aerodynamiske kits, én for kredsløb og korte ovaler, og en anden for superspeedways, ovaler kun anvendes i Indianapolis, Texas og Pocono samt højhastighedsapparater ovaler i fortiden. Sidstnævnte har en langt mere radikal og mindste aerodynamisk, med hvilken Indycar gennemsnitlige hastigheder på over 360 kilometer i timen. Hertil kommer, alle biler er udstyret med en LED-indikator viser placeringen af ​​piloten i løbet, og hvis det er at bruge systemet push-to-pass (200 sekunder tilvækst turbo rådighed for piloten, kun kredsløb) eller tid tilbragt i en pit stop.

Dæk er også ens for alle (Firestone), men i form af motorer, kan holdene vælge imellem Chevrolet og slangebøsse. Da disse producenter måtte overtage udviklingen af ​​aerokits siden 2015 (noget, der vil forsvinde næste år med en radikal redesign af bil), har Honda haft et betydeligt underskud, som næsten er forsvundet i år, men har altid været meget konkurrencedygtige på ovaler. For så vidt angår score, alle ryttere score point i hvert løb. Ligesom den sidste test af sæsonen i Sonoma, de Indy 500 scoringer fordoblet, og også klassificering giver også en generøs mængde af punkter, næsten svarer til sikkerheden for et løb.

POINTGIVNING NORMAL (dobbelt Indy 500 og Grand Prix Sonoma)

Ekstra point: Pole position (et point, ikke Indy 500), hvilket i det mindste én lap (1 point), og mere piloten vender fører til et løb (2 point)

Point i KLASSIFIKATION AF INDY 500

hovedpersonerne

De stærkeste hold i de sidste ti år, som er blevet distribueret titler har været Penske, Supermagt kategori siden 80'erne, og Ganassi, med sporadiske optrædener Andretti, især i Indianapolis, hvor sidste år var den hurtigste i kvalifikationen og sørgede for dobbelt. Grid, de er nogle tidligere Formel 1-kørere som Sébastien bourdais, fire gange Champ Car mester; Takuma Sato, først Japansk at vinde en IndyCar løb; Alexander Rossi, den nuværende vinder af Indy 500; Max Chilton, der drev til Ganassi stor, eller Juan Pablo Montoya, CART mester og Indy 500 før sin afrejse til Formel 1, Indy gentog triumf i 2015, og i år kun konkurrere i Indianapolis efter at løbe tør for fuld tid ride på Penske. de store stjerner er imidlertid anderledes.

Grillen har en fire-tiden Indycar og New Zealand Scott Dixon og andre mestre viljestyrke, Ryan Hunter-Reay, Tony Kanaan eller titleholders Simon Pagenaud, der også fører den samlede i år. Undtagen Pagenaud og Power, mere specialiserede kredsløb ryttere, de alle ved, hvad der triumf i Indianapolis. Jeg kender også Hélio Castroneves, der har vundet tre gange den legendariske begivenhed, og det mangler kun en sejr for at være lig med rekord på fire sejre legender som syv-tiden Indycar mester A.J. Foyt, Al Unser og Rick Mears. Udover dem er der også relativt unge ryttere på jagt efter herlighed: Josef Newgarden, Penske underskrivelsen stjerne i år; den populære James Hinchcliffe; Graham Rahal, søn af tre-tiden mester Bobby Rahal; Carlos Muñoz, anden to gange i Indianapolis; Conor Daly, Spencer Pigot ...

I Indianapolis er tallet af de ryttere, der konkurrerer i denne test er afgørende. Den nuværende grid fuldtids IndyCar har 21 piloter, så der er mange, der kun kom med i Indy 500 for at færdiggøre gitteret 33. Det er en tradition, der har gjort i årtier, og at når IndyCar har haft mere talrige grill, lov til at se mere end 40 ryttere, der kæmper for at kvalificere sig. Et sådant potentiale er det spanske Oriol Servià. Indy Lights mester "Alzamora til" (Og winless i 1999), den catalanske piloten kører på det højeste niveau siden 2000, først i CART / Champ Car (hvor han vandt sin eneste sejr i 2005 og var runner-up) Og så Indycar, hvor han var fjerde i 2011. I fire år, deltid væddeløb, som har kørt for topholdene på nettet som akut erstatning. På 42, ​​vil denne sæson gøre hans niende deltagelse i Indianapolis som pilot Rahal hold, som vil gøre nogle flere test i løbet af året. For første gang, er du ikke alene.

Bortset fra Servia, har meget få spanske ryttere besluttet at krydse dammen for at køre biler. Allerede inden tradition for de 33 deltagere konsolideres, den ædle Hispano Pierre de Vizcaya Han deltog i Indy 500 i 1923 og sluttede tolvte. Seks årtier senere, en iværksætter / holdleder navngivet Pepe Romero, Cubansk-fødte, forsøgte han at tage del i de 200 miles fra Portland 1984 accidentándose på dannelsen skødet. Selvom han ikke sat sine ben Indy som pilot, historie, præget af narkokarteller og involverer Emerson Fittipaldi, det har intet affald.

Endelig er den ulyksalige Fermín Vélez, Han konsolideret i verden af ​​amerikansk modstand blev testet i IRL i 1996 og 1997. Han løb seks løb, herunder to Indy 500, bliver tiendedel i 1997. Servia, som havde et mislykket første forsøg i 2002, løb i Indianapolis for første gang efter genforeningen i 2008, og ikke forbedre resultatet af Vélez indtil 2011, hvor færdig sjette have forladt den tredje (første linie). Det følgende år, han fik et endnu bedre resultat en fjerdeplads. Sidste år havde han en meget konkurrencedygtig bil i Schmidt, men en dårlig kvalificerende og fastsætte en strategisk satsning på race var ikke som det burde have forladt ham på 12. pladsen.

kredsløbet

Konkurrencen finder sted i Indianapolis Motor Speedway, et kredsløb af 4,023 km (2,5 miles) bestående af to langsider af mere end en kilometer forbundet ved fire kurver. Alle af dem, tilsyneladende, er nøjagtig de samme: lange tænder 90 graders vinkel og en camber på 9 grader, men hver har sin bump, konfiguration og egenskaber at skelne dem fra hinanden. Denne hældning årsager i USA anses for at Indianapolis som en 'flad oval ', langt under de sædvanlige hældninger mellem 15 og 20 grader i mange ovaler, eller mere end 30, som i Daytona eller Talladega. På trods af sin rektangulære form, den kommer ind, hvad der betragtes som en oval bane, eller ovalt, når består kun kurver til venstre i en generelt cirkulær form.

I første omgang overfladen af ​​Indianapolis var mursten, men var asfaltándose progressivt, indtil det i 1961 kun venstre afdækket en linje af 2 meter bred i starten-slut lige. Det gav kredsløbet øgenavnet 'Brickyard' (yard af mursten), hvor vinderen kysser foto skyde dagen efter, en tradition påbegyndt af Dale Jarrett efter at have vundet den tredje løb i NASCAR holdt der i 1996. i næsten to årtier, har Indianapolis været en pioner inden for teknologi SIKRE barrierer, beskyttelsessystem "nåletræ" absorberende og placeres foran de oprindelige betonvægge på de fire hjørner af kredsløbet. SIKRERE har drastisk reduceret antallet af læsioner på ovaler, og har hjulpet død Scott Brayton i 1996, dagen efter at få stangen, er det sidste, at Indianapolis har hævdet. Selv i de forkerte omstændigheder, slag stadig ramt 350-350.

Og det er det faktum, at det er en oval betyder ikke overhovedet at køre på det, eller gå hurtigt, holde det simpelt. I kvalifikationen, gennemsnitshastigheden af ​​en IndyCar på denne ovalt overstiger 370 kilometer i timen (230 km / h), med omgange under 39 sekunder og den spidse ende af de lige hastigheder nå 390 km / t (243 mph). Vurder og køre på dette kredsløb (dykke ned i denne senere) det kræver en meget høj grad af koncentration i lange perioder samt en hyppig trafikstyring, strategisk tankegang og en korrekt vænne omgivet af biler, der kører til flere meter. Tilgangen og teknikker, der anvendes i konventionel kredsløb ikke arbejder her. Indy ikke tilgive: en fejl på et afgørende tidspunkt kan ende dine knogler på væggen, selv i det sidste hjørne af den sidste omgang, som det skete for rookie J.R. Hildebrand i 2011, da han var ved at vinde. Opnå fremgang i Indianapolis som en rookie er en kæmpe opgave, at kun fire chauffører har gjort siden anden verdenskrig: Graham Hill (1966), Juan Pablo Montoya (2000), Hélio Castroneves (2001) og Alexander Rossi sidste år.

Hvad er Indianapolis 500?

Men de 500 miles af Indianapolis er meget mere end i weekenden, hvor de konkurrerer. Løbet begynder i de foregående to uger, en periode, der har historisk set været kendt som maj måned. I øjeblikket i maj måned begynder med Indianapolis Grand Prix, en race af IndyCar oprettet i 2014 for at blive spillet i en version af det ovale kredsløb, retoucheret om der var vært Formel 1 mellem 2000 og 2007, med den sædvanlige format af et Grand Prix. Denne test fandt sted den 13. maj, Alonso deltog ikke i det, som jeg konkurrerer i Grand Prix i Spanien Formel 1. Start mandag, handlingen begynder i det ovale.

Fra mandag den 15. til fredag ​​den 19. er forskellige træningssessioner afholdt. I fortiden, processen bestod af to ugers test med forskellige stadier af klassificering hver weekend, men blev reduceret til én i 2010 for at spare omkostninger. På mandag, spore aktivitet begynder klokken 12:00 lokal tid (18:00 i Spanien) med Rookie Orientering Program (Orientering program rookies, ROP) en 2-timers session med hvilken han forbereder nye førere, samt veteraner, der har været fraværende i nogle år, for at lette deres tilpasning til kredsløbet, og tjek, der kan nå en minimumshastighed.

Tidsplaner og hvor man kan se Indy 500, session ved session

Snarere end efter tid, noget, der er ubetydelige ovaler for de få forskelle, afkast måles ved den gennemsnitlige hastighed i miles i timen. Hver fører, der deltager i ROP skal udfylde en batch af 10 vindinger mellem 210 og 215 km / h (337-345 km / t), et andet parti af 15 vender mellem 215 og 220 km / h (345-353 km / t), og et tredje parti på 15 omgange mere end 220 km / h (353 km / t). Når overstiger ROP, kan piloten allerede deltager i uddannelse som normalt. Ikke få det i denne session, kan piloten gøre det på ethvert tidspunkt af ugen, men sjovt er vigtigt at konkurrere. Samme mandag, når de rookies session slutter, er det holdt første træning fire timer indtil 18:00 lokal tid (00:00 spansk tid).

Fra tirsdag til fredag, kredsløbet er åbent hver dag i seks timer (18: 00-00: 00 i Spanien) til piloter for at forberede deres biler og strategier, og tilpasse sig til trafikken, der findes i kapløbet og køre i grupper. Den sidste time af hver session, Happy Hour er, hvor du normalt vil få de bedste tider på grund af de lavere spor temperaturer. På fredag, er den sidste dag kendt som Fast fredag: Turbo tryk på 130 til 140 kilopascal forøges, en stigning, der opretholdes for klassificering, og normalt opnå bedre hastigheder på måneden på grund af slipstrømmen.

Klassifikationen anfægtede over to dage. Den første fase finder sted lørdag 20. (17:00 til 00:00 i Spanien). I en på forhånd fastlagt ved lodtrækning, hver pilot udfører en solo forsøg på klassifikation. Efter returnering pit exit, og en tilbagevenden opvarmning, er der fire på hinanden følgende tidsindstillede omgange, og den gennemsnitlige hastighed af de fire samlinger afgør den endelige hastighed af føreren. For eksempel for at få pælen i 2016, James Hinchcliffe afsluttet fire omgange i 2: 36.006, med et gennemsnit på 230,760 miles i timen (371,2 km / t). Hver chauffør kan tilsidesætte deres forsøg på ethvert tidspunkt, hvis den mener, at vindingerne er dårlige, men i dette tilfælde, er nødt til at vente, indtil hver pilot har haft mulighed for at gøre deres forsøg i den rækkefølge ved lodtrækning.

Derfra sporet er åbent for nye forsøg indtil slutningen af ​​sessionen, og pit lane er opdelt i to linjer: en hurtig og en langsom. Rapid kan anvendes af en pilot, hvis officielt trækker sin tid, eller hvis du ikke allerede har markeret. Langsom bruges af dem, der ønsker at prøve igen uden at miste den ovenstående, hvis den nye er værre, men hurtig gade bil vil altid have fortrinsret til at gå langsom på en gade, som er vigtig i de sidste minutter. Efter mødet på lørdag, de ni bedste kørere kvalificerer til Fast Ni, søndag session, hvor pol er besluttet fra 23:00 spansk tid. I omvendt rækkefølge af deres positioner dagen før, og uden posterne opnået ovenfor, hver pilot har en enkelt forsøg fire omgange uden mulighed for at gentage den hurtigste pol tager. Timer før, fra 20:45, De resterende 24 chauffører kvalificeret med de samme regler for bestilling af positionerne 10 til 33.

Hvis mere end 33 biler (noget meget usædvanligt i de seneste år, grænser for ferie motorer og brug af chassis), at sessionen kun bestemmer positionerne til 30. plads, og de resterende biler holdt tidligere, at en anden dag session at afgøre, hvem forblive ude af løbet. Den dag, hvor 'check' til drivere på nettet er historisk kendt som Bump Day da det blev spillet efter pole han er besluttet, men nu er det sker samme dag, hvis det bliver nødvendigt. Derfra rytterne deltager kun i mere uddannelse mandag den 22. og en en-times session på fredag, 26 på en dag kendt som Carb Day, Det er herunder de 100 miles fra Indy Lights (tre finaler med biler i parallel i de sidste fire år) og en traditionel konkurrence af pit stop. Efter den populære parade på lørdag gennem gaderne i Indianapolis, ankommer på søndag, dagen for sandheden.

"Mine damer og herrer, start jeres maskiner!"

I løbet af årene, Der er etableret mange traditioner for de timer før løbet: Denne weekends mindedag afholdes, således at den militære og veteraner med parader i kredsløbet er beæret, og en salve af skud går forud en fortolkning, trompet den berømte begravelse sammensætning Taps. Efter dette, er flere sange fortolkes, herunder den allestedsnærværende nationalsang og traditionel "Hjem igen i Indiana", Ledsaget af udgivelsen af ​​tusindvis af balloner ind i himlen, før præsidenten giver ordre til at spore starte motorerne. Indtil i år, havde Mari Hulman George været, men da dette år, Tony George, tidligere formand for Indycar, vil give mere end. Øjeblikke senere, bilerne begynder at rulle fire omgange at gøre uddannelse. I sidstnævnte, er anbragt i rækker af tre i den bageste lige, og forbliver sådan, indtil overfor mållinjen, hvor, omkring 18:20 pm i Spanien, gjort en kastet output starter på Indianapolis 500

I løbet, den første faktor, at en pilot skal overveje, er tålmodighed. En 500-mile løb er i alt 800 kilometer, og på trods af de høje hastigheder, svinger omkring tre timer. Du er nødt til at være forsigtig, derfor, for at undgå en hændelse med at miste tidlige omgange eller opgivelse. En normal tørn i Indianapolis IndyCar runde 30 omgange, så en pilot skal gøre mindst seks pit stop, hvor der er tankning, selv om det er normalt, at omkring otte anholdelser blev foretaget på grund af de 'advarer'.

I en oval, der er ingen lokale gule flag af en konventionel kredsløb: når en hændelse indtræffer, den gule flag stadfæster en periode af 'forsigtighed', som svarer til en europæisk Safety Car, i dette tilfælde en Pace Car. pitten vil ikke åbne indtil alle er samlet tid, hvor mange vælger at pitstop for at få nye dæk, benzin eller indgangspris flere stopper andre. Derfor er de normalt ske den massive pitstops, med mere end 20 biler. Andre kan udelades, enten for at få styr position og har renere luft, eller at forsøge at inddrive omgange, hvis de mangler, selv om begge strategier Kræv en stor rytme eller 'advarsler' rettidig til at fungere optimalt.

Det gennemsnitlige er faldet advarsler fra 8 IR03 / 05 (2003-11) ved 6 den aktuelle chassis, men forblive en nøglefaktor, der altid skal overvejes, når at fortsætte eller ændre en strategi løb. Alle resalidas forekomme i gåsegang, hvilket ofte resulterer overhale forsøg i den første tur på grund af slipstrømmen. Denne effekt blev forstærket med DW12, som forstørres effekten af ​​slipstrøm, hvilket gør lederskab ændringer og overhale mere konstant. I dem, skal en pilot altid respektere den linje forsøger at overhale piloten, at holde dit, hvad enten det er indenfor og udenfor. En ændring linje i sidste øjeblik, eller buede, betragtes som en blokering, der kunne føre til en ulykke, og straffes.

Et andet aspekt at overveje: ovale, hvis det regner, skal du ikke køre. Der er ingen dæk, der giver mulighed for en bil med sådan en prekær aerodynamisk ophold i ét stykke på en våd bane ved sådanne hastigheder, selv løfte foden fra speederen. Den mindste nedbør kan være en 'forsigtig' eller endda et rødt flag. Hvis testen har oversteget 50% af afstanden (101 omgange), og det forventes, at regn vil tillade ikke køre tør i dagslys, kan løbet afsluttes. Ellers ville det genoptages på mandag, indtil det kan gøres. 1997 Indy 500 skulle gennemføres på en tirsdag, og i 2007, et regnskyl sluttede løbet på skødet 166 af 200.

For at være hurtig i Indianapolis, det vigtigste er ikke at haste enhver kurve til grænsen. Selv om dette er en oval, dets egenskaber har du kun én god linje. Dette vil igen, er mere krævende for dækkene. Derfor, som du går langs tørn, især hvis det fortsætter med at slipstream driverne risers foden lige ved enden for at holde racing linje og forhindre, at dækkene spille et trick. Gå til udlandet med slidte dæk kan være en meget dårlig idé, som i den førnævnte tilfælde af Hildebrand. Vær forsigtig med dæk eller brændstoføkonomi kan gøre en afgørende drivkraft for at vinde et par ekstra omgange i en tørn.

Ikke at forglemme, at aerodynamik af en IndyCar på en 'Superspeedway' er minimal, og effekten af ​​eksterne, høje faktorer: enhver indstilling mere på et stop eller race, enhver ændring i vindretningen i temperaturen spor eller fugtighed kan føre til et tab af kontrol eller en ulykke. Nogle gange kan kapløbet forløbe således, at de sidste stop opstår på omkring 30 omgange inden udgangen. Hvis der er en ny forsigtighed, dette viser sig ofte situationer, kendt som 'brændstof køre': Piloter forsøge at redde så meget brændstof som muligt og samtidig opretholde en vis hastighed for at nå slutningen uden et andet stop under grønt.

Sidste år Alexander Rossi, baseret på fremragende ledelse slipstrøm (hjulpet af holdkammerat Ryan Hunter-Reay), en ophøjet forsigtig med gashåndtaget og master vejledning hans ingeniør, tidligere racerkører Bryan Herta, formået at nå mål først med lige efter en utrolig runde på 36 omgange, benægte muligheden for sejr til Carlos Muñoz og Josef newgarden. I de senere år er der imidlertid Det har været almindeligt at se to eller tre chauffører kæmper for sejr i de sidste omgange, ridning sammen, og herlighed tider besluttet af tiendedele eller endda hundrededele, som i 1982, 1992, 2006, 2014 og 2015.

Det kan kun være én

Efter at have set det ternede flag, Den vindende bil overføres til Victory Lane, et område aktiveret for sejr fest, hvor der ikke er plads til andet eller tredje, med chaufføren inde i bilen, omgivet af hans team og lyden af ​​sækkepiber. Når du står i cockpittet, blev han tildelt en laurbærkrans og han rækker over en flaske mælk, hvorfra piloten skal drikke mindst en tår, efter at have fremsat deres præferencer om (skimme, helt eller laktose) før løbet. Denne tradition, som stammer fra 1936 og blev restaureret i 1956 af kommercielle interesser, er den mest berømte løb: Emerson Fittipaldi bliver endda mishagsytringer hver gang det forekommer i Indianapolis efter at have fulgt sin anden sejr i 1993, foretrak han drikke en flaske appelsinjuice for citrusfrugter fremme din virksomhed.

Piloten er ikke givet ham et trofæ som sådan. Borg-Warner trofæ er 163 centimeter og vejer 69 kilo, og det forbliver holdes af Indianapolis Motor Speedway på alle tidspunkter. I det, ansigterne på alle chauffører, som har vundet testen, som tilsættes hvert år ny vinder er udskåret. Dette udsættes for en photo shoot med trofæet og hans bil den næste dag, men det håndgribelige bevis på hans præstation ikke ankommer indtil måneder senere, da han rækker over en lille replika. På landsplan publikum får kapløbet (kan sammenlignes med racing NASCAR, og meget højere end andre racer af året) gør gives større betydning for at vinde Indy 500 vinder mesterskabet, og prestige selve løbet tilskynder mange bilister tror på samme måde, noget i retning af, hvad der sker med den globale modstandsbevægelse og 24 timers Le Mans.

naturligvis, Alonso er ikke den første store Formel 1 driver, der lancerer eventyr. Selvom løbet var en del af Formel 1 verdensmesterskabet 1950-1960, og med undtagelse af Alberto Ascari i 1952, var det først i 60'erne, hvor verden opmærksom på løbet. To år efter Jack Brabham fra at konkurrere i 1961 med en Cooper, Jim Clark og Lotus landede i 1963 med en bageste-motor Lotus med hvilken sluttede som nummer to, der starter, på den ene side, død 'rodsters' foran motor, og på den anden, British invasion, der sluttede McLaren som et team. Clark ville vinde løbet i 1965 og var anden i 1966 efter Graham Hill, der, i dag, det er den eneste ene for at få Triple Crown. I de senere år, chauffører ligesom JAckie Stewart, Denny Hulme og Jochen Rindt De vovede at teste, kommer til at være 5 Formel 1-kørere aktiv i udgaven fra 1967, men uden den store succes.

Gamle, løb i Indianapolis var en mere håndterbare selskab flere år ikke falder sammen med Formel 1 test, men da det er så, især med Monaco, blev stadig færre mennesker forsøgt. Mario Andretti, vinder i 1969, da han var USAC driver, var den sidste mester i Formel 1, der kører på fuld tid i verden, trådte tilbage fra Monaco til race i Indianapolis, i 1976, to år før han blev verdensmester. Teo Fabi, i mellemtiden, var den sidste driver at gøre det samme i 1984, har været andenplads sidste år CART. Siden da har alle erfarne piloter i Formel 1 kørte der, når de ikke konkurrere i det, hverken før eller efter Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell, Nelson Piquet, Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya og så videre.

Disse er alle taster, og lidt mere, fuldt ud at forstå, hvad Indy 500, hvilket indebærer og betyder 'The Greatest Spectacle i Racing', og at fortsætte med at teste med de nødvendige begreber. Som altid, det sundeste i disse tilfælde øvelse er at se nogle af løbene i de foregående år, som er frit tilgængelige på YouTube. For nu, får at se ikke kun en stor race, hvis ikke noget, der synes næsten fra en anden tidsalder: McLaren, tilbage i Indianapolis med en verdensmester. Svært at tro. Jeg er enig med de synspunkter, som min kollega David Plaza; Hvad cojonazos, Fernando.

fotos: IndyCar Medier / Indianapolis Motor Speedway