formel 1

Armaturet: et afgørende aerodynamisk element

En ensædede racing og især Formel 1, er en yderst kompleks maskine, der anvender talrige fysiske principper for at være så hurtig og effektiv som muligt. Sandsynligvis den mest ønskede er oprettelsen af ​​elevatoren eller, som det er almindeligt kendt: downforce.

Foto: Sutton Images.

De mest almindelige elementer i forfølgelsen generere downforce bilen stick til jorden og gør det muligt at opnå større hastighed sving er spoilere, både for og bag. Men måske det forventer et bedre forhold mellem de fordele og ulemper, der genereres, er diffuseren.

Spoilers skal opfylde mange funktioner, især i tilfælde af fronten. Load generere, distribuere aerodynamisk strømning omkring bilen, genererer hvirvler, turbulent undgå store emner som dæk ... men de har en stor ulempe: De er også store generatorer drag eller træk.

Ordbog Formel 1: Grundlæggende begreber og værktøjer

Hvis diffusoren er meget anderledes, da dens træk er meget begrænset, og til gengæld, Det er i stand til at frembringe en stor mængde belastning eller downforce. Afhængig af dets egenskaber, altid defineret af reglerne, Du kan overstige 40% af den samlede downforce, at bilen kan generere, og derfor ikke overraskende, at i de seneste år har taget så vigtigt.

Dobbelt diffusorer i 2009 udlånt af BrawnGP, Williams og Toyota eller blæst diffusorer i 2011 takket være Red Bull. Som absolutte hovedpersoner eller i kombination med lækage eller coandaeffekten, faktum er, at disse elementer har iscenesat et utal af artikler og tekniske drøftelser i de senere år, men uden at glemme, at Det er ikke en ny opfindelse og at det første stammer fra vingen biler af slutningen af ​​70'erne.

Foto: Sutton Images. BrawnGP dobbelt diffusor medvirkede i sæsonen 2009 og var en af ​​nøglerne til succes for dette team.

Armaturet er i den bageste del af bilen og ved regulering kan ikke begynde, før bagakslen og har en mindste højde for at undgå anvendelsen af ​​jorden virkning. Det er beliggende mellem dækkene og under den bageste spoiler. Dens store evne til at skabe greb har forårsaget sin begrænsning af regulering har været stigende, selv om dette stadig er et afgørende element og grundigt undersøgt af ingeniører.

For at forstå funktionen af ​​en diffusor skal forstå Bernoullis princip, der hedder, at når hastigheden af ​​et fluid (i dette tilfælde gas som luft) stiger, aftager trykket. For bilen til at generere downforce, skal trykket under bilen være lavere end den luft, som strømmer over det.

Original fotografi: Sutton Images. Armaturet indsamler luft fra bunden af ​​den forreste vinge og flyder under bunden af ​​bilen. Separate strømningsomlederne afhængigt af deres oprindelse for at lette deres forvaltning.

Armaturet anvender dette princip udtrække luft cirkulerer under gulvet i bilen. Sådan fjernelse, sammen med dens udvidelse, krumning og progressiv stigning i højde, bevirker at strømningshastigheden af ​​nævnte bevægelse mellem jorden og asfalten forøges. Dette bevirker, at luften strømmer over diffusoren gør det langsommere, genererer trykforskellen og 'skubber' bilen mod asfalten.

Ligesom næsten alt er designet i en Formel 1 bil, betyder diffusoren ikke handle uafhængigt af resten af ​​bilen. Hvis den forreste vinge ikke fungerer korrekt, er det meget sandsynligt, at diffusor og ikke halter bagefter bilen ustabil og vanskelig at forudsige.

Originale fotografier: Auto Motor und Sport. Hver bil har brug for en anden diffusor, som dets ledelse koncept aerodynamiske flow varierer fra det øjeblik, hvor luften rører den forreste vinge og næsen af ​​bilen.

Som det er blevet nævnt indledningsvis, diffuseren har taget mange varianter i de seneste årtier, desuden kombineres med blæser gasserne fra motorudstødningen at forøge dets virkning, som første gang brugt i den tidlige Renault 80. Mulighederne har ændret sig og begreber er blevet fornyet eller omdirigeret, men forbliver konstant tid: den afgørende betydning af diffusoren i den samlede aerodynamiske begrebet ensædede racing.